Οι νεαροί Κύπριοι στον ΑΠΟΕΛ

Η απόκτηση των Σωτηρίου και Αρτυματά ήταν ένας από τους λόγους που δημιουργήθηκε ένα έντονο κλίμα ευφορίας ανάμεσα στους οπαδούς μας προ μηνών. Η απόφαση της διοίκησης να ντύσει στα γαλαζοκίτρινα δυο από τους πιο ταλαντούχους Κύπριους παίκτες έστειλε το μήνυμα ότι θέλουμε να χτίσουμε πάνω σε νεαρούς Κύπριους ποδοσφαιριστές. Η πορεία απέδειξε ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα ούτε για τους προαναφερθέντες αλλά ούτε για τους αξιόλογους νεαρούς που ήταν ήδη στην ομάδα μας. Αν εξαιρέσουμε τα φιλικά όπου οι νεαροί είχαν ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής, οι επίσημοι αγώνες επιβεβαιώνουν ότι η πίεση για υλοποίηση των στόχων αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα στο χρόνο συμμετοχής τους.

Με αυτά τα δεδομένα η πρόκληση είναι να βρεθούν οι ισορροπίες έτσι ώστε η νέα φουρνιά ποδοσφαιριστών να μην μείνει στάσιμη αλλά σε βάθος χρόνου να μπορέσει να αναδειχθεί και να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά της  ομάδας που θα δημιουργήσει τη δική της παντοκρατορία τα επόμενα χρόνια.

Η επιλογή του να παραχωρηθεί κάποιος ή κάποιοι παίκτες με υποσχετική δεν πρέπει να θεωρείται αρνητικό, ιδιαίτερα όταν κρίθηκε σκόπιμο να μείνει για ακόμα ένα χρόνο στην ομάδα ο Σατσιάς. Είναι για αυτό εξάλλου που ο Μάρκος Χαραλάμπους θα αγωνίζεται φέτος στον Ολυμπιακό, ελπίζοντας ότι αυτό θα τον βοηθήσει.

Ρεαλιστικά οι αγώνες της Εθνικής Κύπρου είναι για τους Κίσσα, Αντωνιάδη, Αρτυματά και Σωτηρίου η διέξοδος έτσι ώστε να πάρουν χρόνο συμμετοχής αφού ο Σέρτζιο βρίσκεται ήδη κάτω από πίεση για να διατηρήσει τη δική του θέση στην ομάδα.

Το θέμα των ακαδημιών γενικότερα είναι τεράστιο και θα επιχειρήσουμε να το αναλύσουμε μελλοντικά με τη σοβαρότητα που του αρμόζει. Με λύπη πληροφορούμαστε ότι συμβαίνουν πολλά που επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει όραμα, πλάνο και η απαιτούμενη αξιοκρατία με αποτέλεσμα πολλοί μικροί ή και προπονητές να αποχωρούν.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!