Οι νεοφερμένοι στο μικροσκόπιο

Ένας αγώνας δεν αρκεί, πόσο μάλλον όταν αυτός είναι ο πρώτος επίσημος για τον ΑΠΟΕΛ. Παρόλα αυτά θα μπούμε στη διαδικασία να καταγράψουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις για τους πέντε νεοφερμένους αφού η προσοχή όλων μας ψες ήταν στραμμένη σε αυτούς. Ως ένα γενικό σχόλια θα λέγαμε ότι επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις της μεγαλύτερης μερίδας των οπαδών μας για το τι μπορούμε να αναμένουμε από τον καθένα ξεχωριστά. Το τι παραβλέπουμε όλοι και το οποίο φροντίσει ο προπονητής είναι σαν σύνολο να ανταποκρίνονται σε βαθμό πέραν του ικανοποιητικού… ΖουέλαΑν και νομίζαμε ότι ήταν ένας θηριώδης αμυντικός στην πράξη δείχνει ένας compact κεντρικός αμυντικός με κύριο χαρακτηριστικό του τις καλές τοποθετήσεις. Πέρασε αρκετά η μπάλα από τα πόδια του και έδειξε να είναι λίγο αγχωμένος στα πρώτα στάδια του αγώνα. Όπως και οι υπόλοιποι της αμυντικής γραμμή έτσι και αυτός δεν πιέστηκε ιδιαίτερα. Δεν είναι γρήγορος αλλά ούτε και αργός. Πρέπει να μάθει τον Μπόρδα για να καλύπτει ο ένας τα κενά του άλλου.

ΜπόρδαΠεριορίστηκε στα απολύτως απαραίτητα αφού ήταν ο πιο αγχωμένος από όλους. Δεν ξέρουμε αν πήρε είδηση τη συζήτηση που γίνεται για αυτόν αλλά και αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να το συνηθίσει. Από τι στιγμή που δεν πιέστηκε κάποιες λανθασμένες ή σωστές αποκρούσεις του δεν μπορούν να θεωρηθούν κριτήριο για το τι θα δούμε στη συνέχεια. Θεωρούμε δεδομένο ότι θα προωθείται στις στημένες φάσεις και το ζητούμενο είναι να πετύχει 4-5 τέρματα. Δεν φαίνεται να είναι ο παίκτης πάνω στον οποίο θα χτιστεί η νέα άμυνα του ΑΠΟΕΛ και ίσως αυτό να μην αναμένεται ούτως ή άλλος από τον προπονητή.

ΣέρχιοΕπιβεβαίωσε ότι είναι ένας επιθετικογενής αμυντικός. Έχοντας σαν μέτρο σύγκρισης τον Πουρσαϊτίδη θα λέγαμε ότι έχει ισάξιες εάν όχι και καλύτερες επιθετικές αρετές όπως η καλή πάσα και σέντρα. Από την άλλη δεν είναι και ο πιο ταχύς ακραίος κάτι που ίσως φανεί σε αγώνες που θα πρέπει να έχει έγκαιρες επιστροφές στην άμυνα. Το σίγουρο είναι ότι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της ομάδας από τα άκρα.

ΜπεναχούρΤο απωθημένο των οπαδών μας στις κερκίδες ήταν να τον δουν να σουτάρει από μακριά αφού ήταν κάτι που έλειπε από τον περσινό ΑΠΟΕΛ και στα video του δείχνει να έχει αυτό το χάρισμα. Ο Τυνήσιος δεν σούταρε αλλά έκανε όλα τα άλλα. Παρόλο που δεν πήρε πάρα πολλές πρωτοβουλίες έδειξε να έχει φοβερή αντίληψη του χώρου και άψογη κάθετη πάσα. Ήταν ομαδικός και έψαξε να βρει τους συμπαίκτες τους έστω και αν σε 1-2 φάσεις μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό.

ΑλωνεύτηςΑγωνίστηκε για 20 περίπου λεπτά και σίγουρα δεν μπορεί να κριθεί αντικειμενικά. Στις 3-4 ενέργειες του έδειξε αυτά που αναμένουμε με σημαντικότερο την εκρηκτικότητα και δημιουργικότητα από τα άκρα. Έδειξε ότι ξέρει να βρει την ισορροπία μεταξύ ομαδικότητας και προσωπικών ενεργειών, στοιχείο που θα τον βοηθήσει στη συνέχεια. Η ζεστή υποδοχή από τους 17 χιλιάδες οπαδούς μας ήταν επίσης ότι καλύτερο θα ανέμενε.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!