Οι νεοφερμένοι στο μικροσκόπιο

Το τελευταίο πράγμα που μετρά σε ένα φιλικό αγώνα είναι το τελικό σκορ και η διακύμανση του αφού σε έναν αγώνα όπως τον χτεσινό με την Στουρμ Γκράτς ο Γιοβάνοβιτς αναμένει να δει ποια στοιχεία από αυτά που δουλεύει καθημερινά στις προπονήσεις εφαρμόζονται σωστά σε συνθήκες αγώνα. Με αυτά τα δεδομένα η τεχνική ηγεσία δηλώνει ευχαριστημένη με την πρόοδο της ομάδας και εκφράζεται η αισιοδοξία ότι βάσει του προγραμματισμού που γίνεται η ομάδα θα παρουσιαστεί έτοιμη στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα. Μέσα από τις προπονήσεις αλλά και τα φιλικά που έχει δώσει μέχρι στιγμής ο ΑΠΟΕΛ προκύπτουν κάποια αρχικά συμπεράσματα τα οποία χρίζουν αναφοράς:Από τα πόδια του ΜπέναΟι πρώτες εντυπώσεις όλων για τον Μπεναχούρ είναι οι καλύτερες και έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτά που βλέπαμε στα σχετικά video στο youtube αλλά πολύ σωστά δεν τα θεωρούσαμε αντιπροσωπευτικά της συνολικής εικόνας του παίκτη. Ο Μπένα λοιπόν θα είναι ο παίκτης από τον οποίο θα περνά όλο το παιχνίδι του φετινού ΑΠΟΕΛ αφού είναι ο δημιουργικός μέσος που μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω σε σχέση με αυτά που μας συνήθισε ο Μαρσίνιο.

Ο Τυνήσιος αναζητά συνεχώς μέσα στο παιχνίδι την κάθετη πάσα που θα «τρυπήσει» την αντίπαλη άμυνα και σε αντίθεση με τον προκάτοχο του έχει καλό σουτ ενώ είναι πιο δυνατός στα ατομικά μαρκαρίσματα. Εννοείται ότι η εξάρτηση στις εμπνεύσεις του μπορεί να κάνει μονοδιάστατο τον τρόπο ανάπτυξης μας αλλά είναι εδώ που θα πρέπει να έρθουν λύσεις και από τους ακραίους επιθετικούς.

Βασικός ο Αλωνεύτης;Πολλοί από εμάς έκριναν ότι ο Αλωνεύτης δεν προορίζεται για βασικός στους πρώτους τουλάχιστον επίσημους αγώνες της ομάδας αλλά ίσως διαψευστούν οι εκτιμήσεις μας! Όπως μαθαίνουμε ο μικρόσωμος μεσοεπιθετικός δείχνει στην Αυστρία όλα όσα ζητά από αυτόν ο Γιοβάνοβιτς γεγονός που σχολιάζεται από όλους με τον καλύτερο τρόπο. Ο Αλωνεύτης προσπαθεί και καταφέρνει να ανταποκρίνεται στο ρόλο του ακραίου μεσοεπιθετικού μαθαίνει σχετικά εύκολα τη σημασία του να δίνει βοήθειες όταν η ομάδα αμύνεται.

ΣέρχιοΟ Σέρχιο ήρθε με τη φήμη του μοντέρνου ακραίου αμυντικού με επιθετικές τάσεις τις οποίες επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο. Ο Πορτογάλος δεν περιορίζεται στα αμυντικά του καθήκοντα στα οποία ανταποκρίνεται σε καλό βαθμό αλλά επιδιώκει την προώθηση του. Αυτό που σχολιάζεται ιδιαίτερα στην Αυστρία και περιμένουμε να το δούμε και εμείς είναι η τρομερή του σέντρα αλλά και τα καλά χτυπήματα του στις στημένες φάσεις.

ΖουέλαΕίναι ταύρος που κερδίζει όλες τις προσωπικές μονομαχίες. Αυτό δεν αρκεί όμως αφού το ζητούμενο είναι να μπορέσει να αφομοιώσει τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει ο Γιοβάνοβιτς αλλά και των τριών αμυντικών που αγωνίζονται στην ίδια ευθεία. Είναι για αυτό που βλέπουμε σε όλα τα φιλικά τη γνωστή αμυντική τετράδα να παίρνει ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής.

ΜπόρδαΟ Ισπανός δείχνει να χρειάζεται περισσότερο χρόνο από τους υπόλοιπους για να «δέσει». Διαβάζοντας το αυτό κάποιοι θα επιβεβαιώσουν τους φόβους –ανησυχίες-βεβαιότητα τους ότι πρόκειται για έναν μέτριο ποδοσφαιριστή, άποψη με την οποία διαφωνεί κάθετα ο προπονητής της ομάδας! Είναι για αυτό που για τη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να κάνουμε λίγη περισσότερη υπομονή ελπίζοντας ότι θα διαψευστούν οι προπονητές της κερκίδας και θα δικαιωθεί ο Γιοβάνοβιτς!

 

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!