Οι οικονομικές προεκτάσεις του αποκλεισμού

Ίσως η πιο σημαντική προέκταση του αποκλεισμού πέραν από την αμφισβήτηση της ομάδας είναι οι οικονομικές επιπτώσεις. Η εξάρτηση του ΑΠΟΕΛ στο να μπαίνει κάθε χρόνο σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης είναι μεγάλη αφού σε διαφορετική περίπτωση δημιουργούνται αλυσιδωτές αρνητικές συνέπειες. Θα μπούμε απευθείας στο ψητό για να σας παραθέσουμε κάποια δεδομένα. Ο ΑΠΟΕΛ με τον αποκλεισμό θα στερηθεί έσοδα που με βάση τους υπολογισμούς της εταιρείας θα ανέρχονταν στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Τα έξοδα που θα αφορούσαν ουσιαστικά τα πριμ θα ανέρχονταν γύρω στις 500 χιλιάδες, οπότε το καθαρό κέρδος που θα άφηνε το Europa θα ήταν κοντά στα 2.5 εκατομμύρια.

Το πιο πάνω ποσό κρίθηκε ως απαραίτητο αφού ο φετινός προϋπολογισμός όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα θα είναι ελλειμματικός κατά 4,5-5 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για μια τεράστια διαφορά μεταξύ εσόδων και εξόδων η οποία οφείλεται στην εκτίναξη του μισθολογίου αλλά και την αδυναμία αύξησης των εσόδων.

Μετά τον αποκλεισμό τίθεται αναπόφευκτα σε εφαρμογή το plan Β που είναι η διάθεση της ρευστότητας που προέκυψε από τα περσινά έσοδα από το CL για να καλυφθούν οι φετινές ανάγκες. Πρόκειται για μια αρνητική αλλά αναπόφευκτη εξέλιξη αφού όλα συνηγορούν ότι από φέτος θα εξανεμιστούν και τα εναπομείναντα λεφτά που προέκυψαν από την περσινή πορεία.

Αν για τον αγωνιστικό σχεδιασμό του ΑΠΟΕΛ η εύκολη λύση για τη διοίκηση είναι η πλήρης ανάληψη της ευθύνης από τον προπονητή, για τον αντίστοιχο οικονομικό θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Έχοντας έξοδα που κυμαίνονται στα 10 εκατομμύρια ευρώ και έσοδα γύρω στα 5, τίθεται το ερώτημα για το που βαδίζουμε.

Η εκτόξευση των εξόδων και η υπερβολική εξάρτηση σε είσοδο των ομίλων είναι παράμετροι που πιθανότατα να οδηγήσουν τον ΑΠΟΕΛ σε βάθος 12-24 μηνών σε οικονομικό αδιέξοδο. Οι επίλεκτοι της διοίκησης Ερωτοκρίτου γνωρίζουν πολύ καλά τα δεδομένα αλλά και το ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για την απώλεια των εσόδων του Europa.

Σ.Σ Παρά την μυστικοπάθεια που επικρατεί γύρω από τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας ΑΠΟΕΛ, τα ποσά που παραθέσαμε δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Είναι επίσης σημαντικό να τονίσουμε ότι έλλειμμα της τάξης των 4.5-5 εκατομμυρίων ευρώ προκύπτει και μετά την πώληση του Τρισκόφσκι.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!