Οι περιζήτητοι Πορτογάλοι

Είναι κοινό μυστικό ότι η καλοκουρδισμένη μηχανή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δυο πολύτιμα γρανάζια. Ο χρόνος συμμετοχής (και όχι μόνον) των Πίντο και Μοράις την τελευταία τριετία δείχνει με τον πιο έντονο τρόπο την εξάρτηση του ΑΠΟΕΛ στους συγκεκριμένους παίκτες. Οι δυο Πορτογάλοι αποτελούν το καλύτερο μεσοαμυντικό δίδυμο που πέρασε ποτέ από την Κύπρο και αναπόφευκτα η φετινή πορεία του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη έκανε πολλές ομάδες να ασχοληθούν επισταμένα με τους συγκεκριμένους παίκτες. Οι μάνατζερ τους τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποιήσει ενώ ως φυσικό επόμενο διαβάζουμε όλο και πιο συχνά αναφορές για ενδιαφέρον ξένων ομάδων για να τους εντάξουν στο δυναμικό τους. Ότι διαβάσαμε μέχρι στιγμής κρίνεται από τη διοίκηση ως αβάσιμο αφού ο μεν Μοράις του οποίου λήγει το συμβόλαιο δίνει προτεραιότητα στον ΑΠΟΕΛ ενώ ο δε Πίντο δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο.  Ας δούμε όμως κάθε περίπτωση ξεχωριστά αρχίζοντας με την πιο δύσκολη που είναι αυτή του Νούνο Μοράις.

Νούνο: η πιο δύσκολη ανανέωση

Ο Πορτογάλος που ήρθε στον ΑΠΟΕΛ τον καλοκαίρι του 2007 μένει το καλοκαίρι ελεύθερος και θεωρητικά μπορεί ακόμα και σήμερα να υπογράψει σε άλλη ομάδα εάν το επιθυμεί. Η ανανεώσει του θεωρείται από τη διοίκηση ως η πιο δύσκολη από αυτές του καλοκαιριού αφού είναι δεδομένο ότι ο Πορτογάλος θα έχει πολλές και καλές προτάσεις. Παρόλα αυτά υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ο παίκτης θα πειστεί να βάλει υπογραφή σε ακόμα ένα συμβόλαιο. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε έχει γίνει μια πρώτη επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές αλλά θα ακολουθήσουν και άλλες..Πίντο: δεν υπάρχει ρήτραΜια από τις πολλές ανακρίβειες που διαβάσαμε τις τελευταίες μέρες είναι ότι υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιο του Πίντο με την οποία όποια ομάδα πληρώσει το ποσό των 250 χιλιάδων ευρώ μπορεί να τον αποκτήσει. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού στη τελευταία ανανέωση που έγινε με τον Πορτογάλο μέσο η διοίκηση κατάφερε να αφαιρέσει τη ρήτρα που υπήρχε στο πρώτο του συμβόλαιο.

Αυτό σημαίνει πως όποια ομάδα επιθυμεί να τον αποκτήσει θα πρέπει να αποταθεί στον ΑΠΟΕΛ που με τη σειρά του εάν και εφόσον γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να αξιολογήσει την όποια πρόταση ή και να κοστολογήσει τον Πίντο.

Ο αγώνας Αλκη Vs ΑΠΟΕΛ θα μεταδίδεται ζωντανά την Κυριακή 08/01 η ώρα 18:00 και στο διαδίκτυο μόνο για κάτοικους εξωτερικού από την ιστοσελίδα cfa.ltvliveweb.com    

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!