Οι προεκτάσεις της επικίνδυνης διαιτησίας του Μούσκου

Ένα από τα πράγματα που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στον αγώνα με τον Εθνικό ήταν οι στιγμές που ο τηλεοπτικός φακός έδειχνε τον Γιοβάνοβιτς να ωρύεται με τις αποφάσεις του διαιτητή. Ο κατά τα άλλα ήρεμος Ιβάν έβλεπε τον Μούσκο να ανέχεται το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων και με τον τρόπο του να το ενθαρρύνει. Από την Παρασκευή εντοπίσαμε ότι ο αρχιδιαιτητής επέλεξε έναν αδύνατο διαιτητή καις τη συνέχεια ευχηθήκαμε να μην τα κάνει μούσκεμα. Ο Μούσκος δεν έκανε το μεγάλος λάθος αλλά με τα 4-5 λάθη στον πειθαρχικό τομέα κατάφερε να δημιουργήσει τεράστια νευρικότητα σε όλους στην ομάδα μας. Δεν έφτανε λοιπόν η δική μας αδυναμία να τελειώσουμε τον αγώνα με ένα δεύτερο γκολ, είχαμε και το διαιτητή να κάνει τα δικά του.

Η διοίκηση προανήγγειλε την καταγγελία του Μούσκου και παρόλο που το κατηγορητήριο δεν μπορεί να θεωρηθεί καταπέλτης, η κίνηση δείχνει ότι υπάρχει προβληματισμός για τη στάση των διαιτητών γενικότερα. Η διοίκηση Ερωτοκρίτου δεν συνηθίζει να καταφεύγει στην καταγγελία διαιτητών αλλά πλέον δείχνει ότι θα δοκιμάσει και αυτή την οδό στην προσπάθεια της να ασκήσει πίεση προς κάθε κατεύθυνση.

Η στάση του Μούσκου αν και για κάποιους μπορεί να θεωρηθεί μεμονωμένη δεν μπορεί παρά να προβληματίσει. Έστω και αν ο Εθνικός θεωρείται λόγω Κούμα ομάδα με ισχυρές προσβάσεις τα ενδότερα της ομοσπονδίας, είναι αδιανόητο να προστατεύεται από τη διαιτησία όταν έχει για αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ.

Εδώ φανερώνεται και η αδυναμία μας να δράσουμε προληπτικά αφού οι πιθανότητες να είχαμε μια προβληματική διαιτησία  από τη στιγμή που επιλέγηκε ο Μούσκος ήταν περισσότερες από το να συνέβαινε το αντίθετο.

Οι δηλώσεις από πλευράς διοίκησης βοηθούν στο να δημιουργήσουμε το κατάλληλο κλίμα και να στείλουμε τα μηνύματα ενόψει της συνέχειας αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και πιο αποτελεσματικά το θέμα, με τρόπο που να μην χρειάζεται να καταφεύγουμε συχνά στην καταγγελία του οποιουδήποτε.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!