Οι προεκτάσεις της ιστορικής απόφασης της δικαστικής

Καταρχήν, σαν ΑΠΟΕΛ ούτε κρύο ούτε ζέστη για την απόφαση της δικαστικής να παίξουν ένα ημίχρονο Ομόνοια και ΑΕΛ. Υπάρχει όμως ο απόηχος αυτής της  άδικης για τους Ομονοιάτες απόφασης, και δίκαιης αντίθετα για τους οπαδούς της ΑΕΛ. Προκύπτει ένα μήνυμα που όχι μόνο πρέπει να απασχολήσει αλλά να ξεσηκώσει τους πάντες. Η δικαστική, προφανώς υπό την καθοδήγηση των γνωστών κεφαλών της ΚΟΠ εξευτέλισε πλήρως την αστυνομία. Τις είπε με την απόφαση ότι δεν έχει κανένα λόγο να είναι μέσα στα γήπεδα γιατί η δική της άποψη, ούτε μετρά, ούτε και λαμβάνεται στα σοβαρά.

Προτού μπούμε στο κυρίως μενού του σημερινού θέματος, θέλουμε να σας θυμίσουμε ότι ο ΑΠΟΕΛ ήταν η πρώτη ομάδα της Κύπρου που κτυπήθηκε από τις ορέξεις και σωματειακές προτιμήσεις συγκεκριμένου αστυνομικού διευθυντή και συνολικά της αστυνομίας.

Στη 10ετία του 90 έκανε κουμάντο στη Λάρνακα υπό την ιδιότητα του αστυνομικού διευθυντή ο κύριος Προκόπης Γεωργίου. Τότε τα είχε κάνει πλακάκια με τον Κίκη Κωνσταντίνου της Ανόρθωσης και τον Ντίνο Λευκαρίτη του Πεζοπορικού. Θυμούνται οι μεγαλύτεροι ότι ο Προκόπης διέταξε διακοπή αγώνα με την Ανόρθωση επειδή ανοίχτηκε τρύπα στα ττέλια κερκίδας του Παπαδόπουλος από δικούς μας οπαδούς. Το σκορ ήταν στο 0-0 αλλά το χάσαμε 2-0. Με τον Πεζοπορικό στο μπάσκετ διακοπήκαν δύο αγώνες με εντολή δική του και μας μηδένισαν.

Σήμερα λοιπόν στο σκηνικό αλλάζει. Ο αστυνομικός διευθυντής Λευκωσίας και ειδικά ο αξιωματικός που όρισε στον αγώνα Ομόνοια-ΑΕΛ, έμεινε εκτεθειμένος από την απόφαση της δικαστικής. Η απόφαση του να διακοπεί ο αγώνας αμφισβητήθηκε από το ποδοσφαιρικό μας δικαστήριο και τίθεται πλέον σε αμφιβολία το αστυνομικό κύρος.

Διερωτόμαστε επίσης αν με αυτή την απόφαση δικαιούται ο κάθε πολίτης να αμφισβητεί τις άλλες αποφάσεις της αστυνομίας. Όσο και αν κάποιοι το θεωρούν γελοίο ή παρατραβηγμένο εντούτοις αναφέρουμε το εξής παράδειγμα. Σου κάνει καταγγελία ένας αστυνομικός για μια οδική παράβαση και πας στο δικαστήριο. Λογικά μπορείς να αμφισβητήσεις την κατηγορία και να ξανακάνεις την παράβαση χωρίς επιπτώσεις!. Γιατί έτσι ακριβώς έγινε και με τη δικαστική της ΚΟΠ. Πήγε η ΑΕΛ σαν υπαίτια για διακοπή του αγώνα αλλά ο αγώνας θα ξαναγίνει.

Εν πάση περιπτώσει η ιστορική απόφαση της περασμένης Πέμπτης, μπορεί να χαροποίησε τη μια ομάδα αλλά ανοίγει τους ασκούς για να επαναληφθούν τα ίδια και χειρότερα γεγονότα χωρίς να υπάρχει φόβος τιμωρίας.

Θα είναι καλό ο κύριος Προκόπης Γεωργίου να μας πει την άποψη του και να τοποθετηθεί δημόσια για αυτό το γεγονός και να συγκρίνει τα κατορθώματα της δικής του εποχής ( τα οποία ήταν πάντα αντί-ΑΠΟΕΛ). Περιμένουμε με αγωνία τη δική του παρέμβαση. 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!