Οι προϋποθέσεις για την ανατροπή

Στο μυαλό όλων στριφογυρίζει ήδη ο επαναληπτικός της ερχόμενης Τετάρτης στο ΓΣΠ όπου το ΑΠΟΕΛ καλείται να γράψει ιστορία ξεπερνώντας το δύσκολο εμπόδιο της Κοπεγχάγης και το σκορ του πρώτου αγώνα. Όλοι θέλουν να πιστεύουν ότι η αγωνιστική εικόνα της ομάδας μας στον πρώτο αγώνα ήταν μια κακία παρένθεση κάτι που θα πρέπει να επιβεβαιωθεί το βράδυ της Τετάρτης και στην πράξη.

Οι τέσσερις προϋποθέσεις που θα κρίνουν πολλά είναι οι εξής:

Βελτιωμένη απόδοση
Απέναντι σε μια πιο έτοιμη αλλά και καλύτερη μας ομάδα το ζητούμενο είναι να πιάσουμε το μάξιμουμ της απόδοσης μας. Στην Κοπεγχάγη παίκτες-κλειδιά όπως ο Πίντο και ο Σατσιάς δεν είχαν την καλύτερη δυνατή παρουσία γεγονός που επηρέασε τη γενική εικόνα της ομάδας. Σημαντικό ρόλο στο να δούμε το καλύτερο δυνατό ΑΠΟΕΛ θα παίξει και το ότι οι Πουρσαϊτίδης και Μπρούσερ θα είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Η επιστροφή και των δυο στο αρχικό σχήμα θεωρείται δεδομένη αφού είναι παίκτες πάνω στους οποίους θα στηριχτεί ο Γιοβάνοβιτς για να διαφυλάξει το μηδέν παθητικό.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει αυτή τη φορά η μεσοεπιθετική γραμμή να λειτουργήσει σωστά τόσο από τον άξονα όσο και από τα άκρα έτσι ώστε να εξασκηθεί πίεση και οι ευκαιρίες. Ο Κοσόφσκι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της οργάνωσης από μόνος του οπότε θα χρειαστούν βοήθειες από όλους σχεδόν τους παίκτες.

Υπομονή και καθαρό μυαλό
Το υπερβολικό άγχος και ίσως η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων της Κοπεγχάγης στοίχισε στον πρώτο αγώνα αφού για ένα ολόκληρο ημίχρονο αφήσαμε τους Δανούς να κάνουν το παιχνίδι τους. Στη Λευκωσία θα απαιτηθούν τεράστιες ψυχικές δυνάμεις έτσι ώστε με υπομονή και επιμονή να πετύχουμε σκορ πρόκρισης. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν αναμένεται να ρισκάρει από την αρχή αφού γνωρίζει ότι αν τυχόν δεχτούμε πρώτοι γκολ τα πράγματα θα γίνουν εξαιρετικά δύσκολα. Λογικά με το πέρασμα του χρόνου η πίεση θα αυξάνεται και χωρίς άγχος θα πρέπει να επιδιώξουμε το γκολ.

Κόσμος
Οι πρώτες ενδείξεις στέλνουν το μήνυμα ότι το ΓΣΠ το βράδυ της Κυριακής θα είναι κατάμεστο. Η παρουσία του κόσμου αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα αφού όπως φάνηκε στους μέχρι σήμερα αγώνες μπορεί να γύρει την πλάστιγγα υπέρ μας. Ο κόσμος πιστεύει στην πρόκριση και αυτό το δείχνει καθημερινά με κάθε τρόπο, ενώ τα αποτελέσματα στο σχετικό δημοψήφισμα της ιστοσελίδας αποτελούν μια ακόμα απόδειξη. Το ΓΣΠ πρέπει και θα γίνει μια πραγματική έδρα για τους παίκτες μας και κόλαση για τους αντιπάλους, που μπορεί να δηλώνουν μαθημένοι σε δύσκολες έδρες αλλά δε γνωρίζουν τι τους περιμένει.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!