Οι προϋποθέσεις της βελτίωσης

Ήταν αναπόφευκτο και φυσιολογικό η απρόσμενη απώλεια βαθμών να αναδείξει τις αγωνιστικές και άλλες αδυναμίες της ομάδας μας , οι οποίες υποβαθμίζονται εδώ και εβδομάδες επειδή απλά κερδίζαμε. Η τραγική εμφάνιση με τη Δόξα θα είναι ωφέλιμη μέσα από αυτή αναγνωριστούν οι προβληματικές περιοχές και δουλευτούν έτσι ώστε ο ΑΠΟΕΛ να παρουσιαστεί βελτιωμένος στη συνέχεια. Εξάλλου μόνο έτσι μπορούμε να κερδίσουμε τον Απόλλων.. Ας δούμε τι προϋποθέτει η αγωνιστή βελτίωση του ΑΠΟΕΛ:

Προσήλωση – Σοβαρότητα

Η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές υποτίμησαν τον αγώνα με την ουραγό Δόξα και το πλήρωσαν πολύ ακριβά. Οι αγώνες που ακολουθούν είναι με ομάδες που θα είναι αφελής και επικίνδυνος κάποιος για να τις υποτιμήσει αλλά τίθεται θέμα προσήλωσης. Και αυτό για μεταξύ των αγώνων πρωταθλήματος υπάρχουν οι αγώνες με Μπαρτσελόνα και Άγιαξ. Και πριν τον αγώνα με τη Δόξα οι παίκτες δήλωναν ότι σκέφτονται μόνο το πρωτάθλημα αλλά έμειναν στα λόγια..

Μεσοεπιθετική λειτουργία

Ο ΑΠΟΕΛ δεν σκοράρει εύκολα, ενώ υπάρχει και η γνωστή εξάρτηση στον Μαντούκα. Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει μόνο με το τελείωμα των φάσεων αλλά και με το δημιουργικό κομμάτι αφού το 4-4-2 προβλέπει ουσιαστικές βοήθειες από τα άκρα κάτι το οποίο σπάνια συμβαίνει. Είναι ανησυχητικό αλλά εκτός του Αλωνεύτη που και αυτός έχει τα δικά του προβλήματα με τραυματισμούς, όλοι οι υπόλοιποι δυσκολεύονται αφάνταστα να δώσουν λύσεις.

Ντε Βινσέτι και Σία

Η κατάσταση είναι οριακή με κάποιους παίκτες που θα έπρεπε να είχαν καταλυτικό ρόλο αλλά δυσκολεύονται αφάνταστα. Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Ντε Βινσέτι ενώ ο ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής οι Τζιμπούρ, Ρίισε και Εφραίμ. Ο καθένας από αυτούς έχει τους λόγους που δεν μπόρεσε να βοηθήσει και το ζητούμενο είναι πάρουν μπρος διαφορετικά θα έχουν και θα έχουμε πρόβλημα.

Ο εγωισμός του πρωταθλητή

Οι αγώνες που ακολουθούν με Απόλλων, Ομόνοια, Ανόρθωση και Αεκ είναι η καλύτερη αφορμή και λόγος για όλους στον Αρχάγγελο να δείξουν ότι έχουν τη θέληση και ετοιμότητα όχι μόνο να υπερασπιστούν τον τίτλο τους αλλά και να κόψουν την όρεξη όσων θέλουν να μας τον στερήσουν.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!