Οι τραυματισμοί καθορίζουν το πλάνο

Η απουσία των Μαντούκα και Μπενασούρ, που δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στο πρόγραμμα της χτεσινής προπόνησης, διαμορφώνει νέα δεδομένα όσων αφορά τον τρόπο που θα παραταχθεί η ομάδα το Σαββάτο. Αν ο Πάουλο Σέρτζιο αποφασίσει ότι θα κρατήσει το ίδιο σύστημα που είδαμε και στους προηγούμενους αγώνες, τότε θα πρέπει να αποφασίσει τους πιο ιδανικούς αντικαταστάτες. Με αυτά τα δεδομένα ο Σέρτζιο ετοιμάζει το πλάνο του χωρίς να υπολογίζει τον Μαντούκα, κάτι που σημαίνει ότι  χάνει τον πιο δημιουργικό του παίχτη στο ρόστερ. Υποψηφιότητα για να αντικαταστήσουν τον Βραζιλιάνο στο δεξί άκρο  θέτουν οι Χαραλαμπίδης και Γκονσάλβες.

Ο Μπίδης ήταν καλός στο ματς με την ΕΝΠ όταν αντικατέστησε τον Αλωνεύτη στο 65ο λεπτό του αγώνα και σκόραρε ένα πολύ ωραίο γκολ. Η επιλογή του προσθέτει και την πολύτιμη προσφορά του στις στημένες φάσεις με τις πολύ καλές εκτελέσεις. Επιπλέον, ο Χαραλαμπίδης ξέρει πολύ καλά τι εστί ΑΕΛ και γνωρίζει τι μορφή έχουν τα παιχνίδια στο Τσίρειο. Αποτρεπτικός παράγοντας είναι ότι προέρχεται από δύο αγώνες με την Εθνική Κύπρου, οπότε θα πρέπει και αυτό να ληφθεί υπόψη.

Ο  Γκονσάλβες είναι η άλλη εναλλακτική λύση που μπορεί να αντικαταστήσει τον τραυματία Μαντούκα στο δεξί φτερό. Ο Ισμα αγωνίστηκε στην συγκεκριμένη θέση και στην πρεμιέρα, αλλά η τιμωρία του από τους ευρωπαϊκούς αγώνες με την Ζουλτε φαίνεται να τον επηρέασε αρνητικά, μιας και δεν μας έδειξε την γνωστή εκρηκτικότητα που θαυμάσαμε στα ματς με την Μάριμπορ.

Ο Πορτογάλος έχει επιτάχυνση και ταχύτητα που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά ρήγματα στην αμυντική ζώνη της ΑΕΛ ανά πάσα στιγμή, φτάνει να παρουσιαστεί έτοιμος για το πρώτο του ντέρμπι στο πρωτάθλημα. Όλα αυτά φυσικά, αν ο Πάουλο Σέρτζιο αποφασίσει ότι δεν θέλει να τον χρησιμοποιήσει στην επίθεση.

Όσον αφορά τις εναλλακτικές επιλογές για την θέση του Μπενασούρ, τα σενάρια είναι πολλά. Ο ΑΠΟΕΛ είναι γεγονός ότι δεν διαθέτει άλλο κλασσικό 10αρι πέραν από τον Τυνήσιο. Επανάληψη του πειράματος με τον Νεκτάριο να αγωνίζεται σε αυτή την θέση θεωρείται απομακρυσμένο, αφού όσο φιλότιμος και αν είναι δεν παύει να του είναι μια άγνωστη θέση.

Ο Γκόμεζ είναι η πιθανότερη λύση, όμως η μέχρι στιγμής παρουσία του οργανωτικά στην ομάδα, δεν είναι αυτή που αναμέναμε. Μια φρέσκα επιλογή θα μπορούσε να ήταν ο Ντα Σίλβα, η οποία εμπεριέχει και αυτή το ρίσκο της, αφού ο νεαρός θα πρέπει για πρώτη φορά να επιφορτιστεί με τον σημαντικό αυτό ρόλο του οργανωτή, σε ένα δύσκολο ντέρμπι.

Ο ΑΠΟΕΛ ενδέχεται να παραταχθεί και πάλι με μια νέα εντεκάδα και ίσως με κάποιους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται σε διαφορετικές θέσεις από αυτές που τους έχουμε συνηθίσει. Οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού και οι σωστές επιλογές για αντικατάστασή τους, ρουτίνα για ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστούν.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!