Οι τρεις προβληματικές περιοχές

Μπορεί η διοίκηση Ερωτοκρίτου να επιχειρεί με διάφορους τρόπους να βγάζει προς τα έξω την εικόνα ότι όλα δουλεύουν σαν ελβετικό ρολόι στην ομάδα μας, αλλά όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε υπάρχουν άτομα εντός συμβουλίου τα οποία έχουν εντοπίσει τις προβληματικές περιοχές που χρίζουν άμεσου χειρισμού. Κάτι τέτοιο αποτελεί μονόδρομο για το ΑΠΟΕΛ αφού ο αιώνιος μας αντίπαλος υπερτερεί και στις τρεις αυτές περιοχές. Πρόκειται για την επικοινωνιακή πολιτική του ΑΠΟΕΛ, τη δημιουργία ενός scouting team και το marketing .

Αρχίζουμε με το επικοινωνιακό και γύρω στο μεσημέρι θα επανέλθουμε με τα υπόλοιπα.

1. Επικοινωνιακή πολιτική
Το επίσημο ΑΠΟΕΛ δεν εκφράζει σε κεφαλαιώδη θέματα την μεγαλύτερη μερίδα των οπαδών-πελατών του και μερικοί από τους διοικούντες έχουν το θράσος ή και την άγνοια να μιλούν για σοφή πολιτική η οποία εκτιμάται από την πλειοψηφία των οπαδών μας.

Όταν περισσότεροι από 3 χιλιάδες οπαδοί μας συμμετείχαν σε πρόσφατο δημοψήφισμα της ιστοσελίδας μας και το 77% έκρινε την επικοινωνιακή πολιτική της εταιρείας ΑΠΟΕΛ από κακή έως τραγική, τότε μπορείτε να αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος και τη διάσταση που υπάρχει μεταξύ της βάσης και των αξιωματούχων.

Διάβασε τις ειδήσεις πρώτα από το κινητό σου με

Έγιναν πολλά τον τελευταίο ένα χρόνο τα οποία αποδεικνύουν ότι δεν υπήρξε σε επίπεδο διοίκησης κοινά αποδεκτή στρατηγική σε θέματα επικοινωνίας και χειρισμού κρίσεων. Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι κάποιοι θέτουν το θέμα και εντός διοίκησης σε μια προσπάθεια να μπουν τα πράγματα σε μια τάξη.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δυστυχώς ξεκινά από τον ίδιο τον πρόεδρο του δ.σ ο οποίος όμως υποστηρίζεται από κάποιους για διάφορους λόγους.. Ο Φοίβος Ερωτοκρίτου έχει μια δική του θεώρηση των πραγμάτων και τρόπο έκφρασης που δε συμβαδίζει τόσο με τις απόψεις του κόσμου όσο και με αυτές πολλών συνεργατών του. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκε να γίνουν έντονες συζητήσεις για να προχωρήσει η διοίκηση στην έκδοση των δυο τελευταίων καυστικών ανακοινώσεων που σχετίζονταν με ΚΟΠ, παρασκήνιο και ομόνοια. Ακόμα και τότε όμως κανένας και κυρίως ο πρόεδρος δεν έδειξε διάθεση να στηρίξει και να επιβεβαιώσει τις επίσημες θέσεις του ΑΠΟΕΛ σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές δηλώσεις.

Η πολιτική χαμηλών τόνων, ανοχής όταν κάποια πράγματα βγάζουν μάτια αλλά και συγκαταβατικότητας που επιχειρεί ανεπιτυχώς να εφαρμόσει ο Φοίβος Ερωτοκρίτου δεν ταιριάζει ούτε με την κουλτούρα του ΑΠΟΕΛ αλλά ούτε με τα σημερινά και αυριανά δεδομένα που θέλουν τον εθνικό εργολάβο να έχει διεισδύσει παντού.

Πέραν της αποξένωσης από τον κόσμο, ο οποίος απαξιώνει με το χειρότερο τρόπο και άδικα τον πρόεδρο καταλογίζοντας του και πράγματα για τα οποία δεν ευθύνεται έχουν δημιουργηθεί και εσωτερικές προστριβές αφού όπως έχει παρατηρηθεί επανειλημμένα ο Φοίβος Ερωτοκρίτου δεν έδειξε διάθεση να στηρίξει τον εκπρόσωπο του ΑΠΟΕΛ στην ΚΟΠ.

Η ομόνοια γνωρίζει τα πιο πάνω δεδομένα και είναι για αυτό που στις λίγες φορές που χρειάστηκε να τοποθετηθεί χαρακτήρισε τις κινήσεις μας ατυχέστατες ενώ απαίτησε τοποθέτηση από τον Φοίβο Ερωτοκρίτου και κανέναν άλλο.

Μια άλλη παράμετρος του προβλήματος είναι αυτή του εκπροσώπου τύπου αφού όπως φάνηκε ο Πανίκος Χατζηλιασής δυσκολεύεται αφάνταστα να ανταποκριθεί και να κερδίσει μάχες με πειστικό τρόπο.

Το χρονικό διάστημα που διανύουμε προσφέρεται έτσι ώστε να παρθούν τα απαραίτητα διορθωτικά μέτρα. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει πρώτα ο Ερωτοκρίτου και οι συνεργάτες του να αναγνωρίσουν ότι ο τρόπος που χειρίστηκαν το όλο θέμα αποδείχτηκε λανθασμένος. Αυτό κρίνεται και εκ των αποτελεσμάτων αφού το ΑΠΟΕΛ που για όλους στην Κύπρο ελέγχει το παρασκήνιο και τα μέσα ενημέρωσης ηττήθηκε πανηγυρικά και σε αυτούς τους τομείς.

Οι βολιδοσκοπήσεις που γίνονται τις τελευταίες μέρες με Πρόδρομο Πετρίδη και Ανδρέα Χατζηκυριάκο έχουν τη δική τους σημασία αφού εν μέρει αποδεικνύουν την ανάγκη για αλλαγή. Τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όμως αφού ο Πετρίδης τουλάχιστον δεν είναι διαθετημένος σύμφωνα με πληροφορίες μας να συμμετάσχει στις συνεδρίες της εταιρείας για το θεαθήναι. Πέραν τούτου όσο δυναμικός και αν θεωρείται ο πρώην πρόεδρος η συμμετοχή του από μόνης της δεν είναι αρκετή για να αλλάξουν στάσεις και χαρακτήρες.

Οι τρείς προβληματικές περιοχές – Μέρος 2ο

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!