Ολυμπιακός Vs ΑΠΟΕΛ 1-4

Αποστολή εξετελέσθη στο έπακρο αφού ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε τη νίκη που ήθελε και επικεντρώνεται πλέον στην ακόμα πιο δύσκολη συνέχεια. Ένα κακό πρώτο ημίχρονο πέρασε ανώδυνα και στην επανάληψη ήρθε το ξέσπασμα με μπροστάρη τον Χαραλαμπίδη που πέτυχε το πρώτο και ίσως καθοριστικότερο τέρμα. Ο Ολυμπιακός πάλεψε ακόμα και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ και με δυο τέρματα αλλά υπέκυψε στην ανωτερότητα της ομάδας μας. Rotation σε όλο του το μεγαλείο επιφύλαξε ο Γιοβάνοβιτς αφού άφησε εκτός 11αδας επτά ποδοσφαιριστές σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα. Η αμυντική γραμμή πλην του Ολιβειρα άλλαξε αφού στα δύο άκρα προτιμήθηκαν οι Σολωμού και Αλεξάνδρου ενώ επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις που ήθελαν τον Κακά να παίρνει θέση βασικού. Έγινε το αναμενόμενο όμως και με τον Γιάχιτς ο οποίος πήρε θέση βασικού δίπλα από τον Μοράις με τον Πίντο να προωθείται λίγο πιο μπροστά σε ρόλο οργανωτικού μέσου. Στα δύο άκρα ήταν οι Χαραλαμπίδης και Ατόρνο με τον Σολάρι στην κορυφή της επίθεσης στη γνωστή διάταξη 4-5-1.

Από την αρχή φάνηκε ότι θα ήταν δύσκολη μέρα για την ομάδα μας αφού έλειπε η καλή κυκλοφορία της μπάλας που θα επέτρεπε να επιβάλουμε το ρυθμό μας. Ο Πίντο δεν μπόρεσε να οργανώσει την ομάδα ενώ δεν είχε βοήθειες από τους Ατόρνο και Χαραλαμπίδη. Σαν αποτέλεσμα της κακής λειτουργίας η ομάδα κόπηκε στα δύο με τον Σολάρι να είναι απελπιστικά μόνος. ο Ολυμπιακός στο διάστημα αυτό είδε το πλάνο του να λειτουργεί άψογα αφού μπόρεσε να κρατήσει με σχετική ευκολία την ισοπαλία. Η μοναδική ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου για την ομάδα μας έγινε στο 20 όταν ο Πίντο μπήκε απειλητικά στην περιοχή αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε σε κόρνερ.

Σταδιακά ο Ολυμπιακός ισορρόπησε και κατάφερε με τη σειρά του να κρατήσει περισσότερο από ότι θα έπρεπε την μπάλα γεγονός που του επέτρεψε να πάει με σχετική ευκολία στα αποδυτήρια με το καλό για αυτόν 0-0.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και σε μια αντεπίθεση της ομάδας μας ήρθε το γκολ που έθεσε τις βάσεις για τη νίκη αφού στο 49 ο Χαραλαμπίδης με ένα άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Παβλόφ. Το 0-1 ήταν ότι καλύτερο για την ομάδα μας που μετά το κακό πρώτο ημίχρονο ευτύχησε στην πρώτη της επίθεση να πετύχει το ζητούμενο. Ο Ολυμπιακός δεν τα παράτησε βγήκε μπροστά και απείλησε άμεσα χάνοντας δυο καλές ευκαιρίες αλλά στο 64 ήταν η σειρά του Σολάρι να κάνει τα δικά του.

Ο Αργεντινός επιθετικός με ατομική ενέργεια ανάγκασε τον Ντα Πίνα να τον ανατρέψει αντικανονικά και τον Σκαπούλλη να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεσε και το 0-2 ήταν γεγονός. Όταν τρία λεπτά αργότερα ο Ντα Πίνα έφευγε από το γήπεδο με δεύτερη κίτρινη έγινε ξεκάθαρο ότι θα έπρεπε να αυτοκτονήσουμε για να ανατραπούν τα δεδομένα. Στον αγώνα εν τω μεταξύ πέρασαν και οι Τρισκόφσκι –Αλμέιδα στη θέση Ατόρνο και Κακά αντίστοιχα.

Στο 69 το σκορ άρχισε να παίρνει διαστάσεις όταν ο Σολάρι εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Χαραλαμπίδη και με εύστοχο πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-3. Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και ο Κενμόγκνε με εύστοχο πλασέ μείωσε σε 1-3. Στα λεπτά που έμειναν η ομάδα μας κράτησε μπάλα και σε συνδυασμό με το ότι ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν με 10 δεν κινδύνεψε.

Μάλιστα ο κορυφαίος Χαραλαμπίδης στις καθυστερήσεις με ατομική ενέργεια πέτυχε και δεύτερο τέρμα διαμορφώνοντας το τελικός 1-4.

Δηλώσεις:Γιοβάνοβιτς: «Είμαι ικανοποιημένος από τη νίκη μας. Δεν ήταν καθόλου εύκολο να τα καταφέρουμε κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Μας βοήθησε το εκπληκτικό γκολ του Χαραλαμπίδη αφού επέδρασε θετικά στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Μας βοήθησε να έχουμε μεγαλύτερη άνεση και να εξασφαλίσουμε ένα καλό σκορ για εμάς. Σε γενικές γραμμές με ικανοποιεί το γεγονός ότι κερδίσαμε ένα παιγνίδι στο οποίο κάναμε πολλές αλλαγές. Δεν ήταν εύκολο για τους ποδοσφαιριστές μου. Σαφώς μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και να έχουμε ποιότητα σε μεγαλύτερη διάρκεια στους αγώνες, όμως είναι σημαντικό ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές που έπαιξαν σήμερα, δεν είχαν τόσες πολλές συμμετοχές προηγουμένως και όμως, έκαναν καλό παιχνίδι και πήραμε το αποτέλεσμα. Για εμένα ήταν εύκολη απόφαση γιατί ξέρω τους ποδοσφαιριστές μου και τους πιστεύω. Το δύσκολο ήταν για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Αλλάζοντας επτά παίκτες, είναι σαν να αλλάζεις όλη την ομάδα και είμαι χαρούμενος που καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα».

Κίτρινες: Γιάχιτς, Ολιβειρα, Αλεξάνδρου

ΑΠΟΕΛ:Χιώτης, Σολωμού, Αλεξάνδρου, Ολιβέιρα, Κακά (65 Αίλτον), Γιάχιτς, Μοραις, Πίντο, Χαραλαμπίδης, Ατόρνο (53 Τρισκόφσκι), Σολάρι (88 Σατσιάς)

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!