Ομόνοια Vs ΑΠΟΕΛ 2-1

Πάλι καλά που μειώσαμε στο σκορ αφού το 2-1 μας αφήνει καλές πιθανότητες να διεκδικήσουμε την πρόκριση στον επαναληπτικό. Η ομάδας μας παρουσιάστηκε ανέτοιμη και θα ήταν άδικο να χρεωθεί ο Τσόροβιτς μια ήττα που ήρθε γιατί κάναμε τραγικά αμυντικά λάθη αλλά και γιατί επιθετικά το κύριο χαρακτηριστικό μας ήταν η επιπολαιότητα. Ναι μεν δημιουργήθηκαν και χάθηκαν ευκαιρίες αλλά το ίδιο ισχύει και για τον αντίπαλο μας ο οποίος όμως μπόρεσε να αξιοποιήσει δυο από αυτές.

Η εντεκάδα και η τακτική γενικότερα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επιφύλαξε μια σημαντική έκπληξη αφού ο Τσόροβιτς βρέθηκε στο αρχικό σχήμα δίπλα από τον Μαχλά. Αυτό διαμόρφωσε τη διάταξη της ομάδας μας σε 4-4-2. Οι Μιχαήλ και Σατσιάς ήταν όπως αναμενόταν οι δυο του κέντρου ενώ στα δύο άκρα αγωνίστηκαν οι Πίντο και Μακρίδης με τον τελευταίο να έχει ένα πιο ελεύθερο ρόλο και να κινείται σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου.

Παρά το καλό ξεκίνημα και την κατοχή της μπάλας στο 8′ ήρθε ένα ισχυρό σοκ όταν η Ομόνοια πήρε προβάδισμα στο σκορ. Μετά από εκτέλεση φαουλ η άμυνα μας με πρωταγωνιστή το Σεγκιρί πιάστηκε στον ύπνο και ο Μγκούνι με κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Νικολόσκι.

>

Η απρόσμενη εξέλιξη επηρέασε τους ποδοσφαιριστές μας αφού πλέον δεν πατούσαν καλά στον αγωνιστικό χώρο με τα κενά στη μεσοαμυντική γραμμή να βγάζουν μάτια. Στο 13′ η άμυνα μας τρύπησε και ο Μγκούνι έχασε κλασσική ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα έξω. Η ομάδα μας με την πάροδο του χρόνου επανάκτησε την εδαφική υπεροχή και κατάφερε να δημιουργήσει δυο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Τσόροβιτς του οποίου η κεφαλιά πέρασε μόλις έξω και στο 30′ όταν ο Γιωργαλλίδης απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μακρίδη.

Η άμυνας μας δεν ενέπνεε την απαραίτητη εμπιστοσύνη και η πιο αποτελεσματική Ομόνοια μας τιμώρησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο όταν στο 33′ σημείωσε και δεύτερο γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ η άμυνα μας και πάλι πιάστηκε στον ύπνο και ο Πλέτς με κεφαλιά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0.

Στο διάστημα μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η ομόνοια κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό και να πάει στα αποδυτήρια με το σημαντικό προβάδισμα. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα άλλαξε αφού η ομάδα μας μπήκε πολύ δυνατά και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ αρχικά στο 46′ όταν ο Μαχλάς δεν μπόρεσε να πλασάρει και στη συνέχεια με τον Τσόροβιτς στο 50′.

Η Ομόνοια πλέον έδωσε χώρο και έδειξε να αρκείται σε ξαφνικές αντεπιθέσεις οι οποίες ήταν επικίνδυνες αφού σε κάποιες περιπτώσεις η άμυνα μας βρέθηκε εκτεθειμένη και ο Νικολόσκι ακινητοποιημένος. Δεν έφταναν όλα αυτά στο 66′ ο Μαζαράκος φοβήθηκε να δείξει το σημείο του πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Μακρίδη από τον Γεωργίου, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα μας.

Με το χρόνο να λειτουργεί εις βάρος μας ο Γιοβάνοβιτς άρχισε τις αλλαγές βάζοντας τον Μιροσάβλιεβιτς στη θέση του Μαχλά και όχι του Τσόροβιτς ο οποίος έμεινε από δυνάμεις. Η ομάδα μας έπρεπε να ρισκάρει περισσότερο και αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Ομόνοια να φτιάξει τις δικές της ευκαιρίες και όταν στο 82′ ο Γιωργαλλίδης απέκρουσε το σουτ του Πίντο ο κόσμος άρχισε να συμβιβάζεται με το 2-0.

Δεν ήταν λίγοι μάλιστα αυτοί που άρχισαν να αποχωρούν από το γήπεδο αλλά ένα λεπτό αργότερα αποδόθηκε δικαιοσύνη. Ο Μιροσάβλιεβιτς έδωσε ασίστ στον Μακρίδη ο οποίος πλάσαρε με επιτυχία για να μειώσει σε 2-1.

Ο αγώνας όμως επιφύλλασε ακόμα μια φάση που ακόμα συζητείται από τους οπαδούς μας όταν στο 85′ ο Τσόροβιτς βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Γιωργαλλίδη αλλά εξαντλημένος από κάθε άποψη δεν μπόρεσε να κάνει το αυτονόητο και μια τεράστια ευκαιρία έκανε φτερά.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε τίποτα έτσι η ομόνοια πήρε τη νίκη που της δίνει προβάδισμα έναντι του επαναληπτικού.

ΑΠΟΕΛ
Νικολόσκι, Μπρόερς, Σεγκιρί, Κόντης, Φλορέα, Μαχλάς (62′ Μιροσάβλιεβιτς), Τσόροβιτς (88′ Λουκά), Σατσιάς, Μιχαήλ (76′ Χατζί), Πίντο, Μακρίδης

– Δεν γέμισαν πιο δυο κερκίδες που αναλογούσαν στην ομάδα μας γεγονός που δημιούργησε αίσθηση. Μια μερίδα του κόσμου δεν φαίνεται να βρίσκει κίνητρο να δίνει το παρών της γεγονός που πρέπει να προβληματίσει.

– Παραμιλούσαν αρκετοί οπαδοί μας φεύγοντας από το γήπεδο για τις αργοπορημένες αλλαγές του Γιοβάνοβιτς και την ευκαιρία υπέρβαρου Τσόροβιτς.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!