Οφορίκουε, Μαλαγκουένιο, Μπαμπαγκίντα, Κόζλει και πολλοί άλλοι

Μπορεί επικοινωνιακά η διοίκηση για καλούς λόγους να βάζει στο ψυγείο το θέμα προγραμματισμού αλλά οι διεργασίες καθημερινά γίνονται όλο και πιο έντονες. Τα περισσότερα πρωταθλήματα ολοκληρώνεται και οι μάνατζερ προτείνουν ακατάπαυστα σε πολλές ομάδες τους πελάτες τους και σαν αποτέλεσμα η διοίκηση και ο Γιοβάνοβιτς βομβαρδίζονται με ονόματα παικτών που αξιολογούν. Πέραν της περίπτωσης του Ζεβλάκοφ που όπως γράψαμε ξανά απασχολεί σοβαρά την ομάδα, υπάρχουν κάποια άλλα ονόματα που χρίζουν αναφοράς.

Ο γνωστός σε όλους μας Πήτερ Οφορίκουε είναι μια περίπτωση που αξιολογείται θετικά αφού ο Γκανέζος επιθετικός έχει τα χαρακτηριστικά που θέλει να δώσει στο νέο ΑΠΟΕΛ ο Σέρβος τεχνικός. Η ταχύτητα είναι κάτι που λείπει από την ομάδα μας και ο 28χρονός (31.03.1980) πλέον Οφορίκουε μπορεί να δώσει. Ο ποδοσφαιριστής ήταν και πέρσι στον μεταγραφικό στόχαστρο των Απέγητου και Ουζουνίδη αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε αφού φεύγοντας από τον ΟΦΗ προτίμησε τη Ισραηλινή Χαποελ Κιριάτ. Φέτος σε 21 συμμετοχές έχει σημείωσε ένα τέρμα, ενώ το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι. Το αν θα προχωρήσει ή όχι η περίπτωση Οφορίκουε συνδέεται και με το πώς θα εξελιχθούν οι διαπραγματεύσεις με τον Ζεβλάκοφ.

>

Ο Χαβιέ Μαλαγκουένιο είναι μια άλλη περίπτωση που από πλευράς τεχνικής ηγεσίας θεωρείται εξαιρετική. Πρόκειται για τον κεντρικό αμυντικό του Ηρακλή τον οποίο ο Γιοβάνοβιτς γνωρίζει πολύ καλά από τη θητεία του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η περίπτωση απόκτησης του θεωρείται δύσκολη αφού ο παίκτης έχει συμβόλαιο με τον Ηρακλή και για να υπάρξει ενδιαφέρον από πλευράς ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να μείνει ελεύθερος. Η πιθανότητα αυτή δεν μπορεί να αποκλειστεί ανάμεσα στον Αργεντινό και τον Ηρακλή υπάρχει διάσταση απόψεων στο οικονομικό.

Αρούνα Μπαμπαγκίντα είναι ένα όνομα που απασχολεί εκ νέου τους υπεύθυνους αφού η αποχώρηση του Μακρίδη κάνει επιτακτική την ανάγκη απόκτησης ενός παίκτη που να θυμίζει τον καλύτερο Κύπριο ποδοσφαιριστή. Όπως είναι γνωστό ο παίκτης πριν ένα και βάλε μήνα βρέθηκε μια ανάσα από την ομάδα μας αλλά η λόγω ΑΠΟΕΛ η υπόθεση δεν προχώρησε. Από τότε μπήκαν για τα καλά στο παιχνίδι απόκτησης του και άλλες ομάδες κάτι που εκμεταλλεύεται και ο παίκτης διαπραγματευτικά. Το κασέ του ανέρχεται στα 240 χιλιάδες ευρώ, ποσό που για να δοθεί από πλευράς διοίκησης θα πρέπει να γίνει η υπέρβαση.

Τέλος ο Κόζλει του οποίου το όνομα γράφτηκε σε ΜΜΕ είναι ακόμα μια περίπτωση για την οποία έχουν γίνει προχωρημένες επαφές αλλά προς το παρών δεν έχει παρθεί τελεσίδικη απόφαση. Και αυτό γιατί απόκτηση του σημαίνει αυτόματα και μη ανανέωση της συνεργασίας με τον Μαχλά.

Κάπως έτσι έχει το σκηνικό με τα ονόματα που προτείνονται να πληθαίνουν καθημερινά και τον προπονητή μας να περνά από κόσκινο τους προτεινόμενους και τη διοίκηση να καλείται να βρει τα λεφτά που απαιτούνται για να χτιστεί ένα ισχυρό ΑΠΟΕΛ.

Το βιογραφικό του Οφορίκουε

Season

Club

Games

Goals

1995/96

Kalamata

8

1

1996/97

Kalamata

26

7

1997/98

Olympiakos

20

7

1998/99

Olympiakos

15

3

1999/00

Olympiakos

4

1

2000/01

Olympiakos

13

3

2001/02

Olympiakos

11

5

2002/03

Olympiakos

17

5

2005/06

Liberty

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!