Ο αγώνας της χρονιάς

Κάποιοι μπορεί να χαρακτηρίσουν υπερβολή τον πιο πάνω τίτλο. Είναι αυτοί που δεν αντιλαμβάνονται εύκολα τους κινδύνους και τις προεκτάσεις νέας βαθμολογικής απώλειας. Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο μετά την ισοπαλία με την Αλκή και θέλει μόνο νίκες στους αγώνες που έρχονται αρχίζοντας σήμερα στο Τσίρειο. Μόνο έτσι θα διατηρήσουμε τη διαφορά στους 6 βαθμούς και θα ελπίζουμε ότι σε βάθος χρόνου αυτή θα μειωθεί. Ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα είναι δεδομένος αφού ο Απόλλωνας θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του. Η ομάδα του Παπαβασιλείου βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση αλλά με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ όλοι έχουν το επιπλέον κίνητρο.

Το ζητούμενο δεν είναι ο αντίπαλος αλλά να μπορέσει η δική μας ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη για να ανταποκριθεί στις συνθήκες του αγώνα. Ο ΑΠΟΕΛ τόσο πριν τη διακοπή των Χριστουγέννων όσο και μετά δείχνει να μην μπορεί να βελτιώσει τις αγωνιστικές του αδυναμίες.

Το αγωνιστικό πλάνο

Η ενδεχόμενη επάνοδος του Ατόρνο στο αρχικό σχήμα θα διευκολύνει τα πράγματα αλλά από μόνη της δεν αρκεί. Χαραλαμπίδης, Αλωνεύτης και Μπενασούρ είναι τρεις παίκτες που θα πρέπει να ανεβάσουν την απόδοση τους έτσι ώστε η μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας να βελτιωθεί. Ο Μαντούκα ενδέχεται να επιστρέψει στη φυσική του θέση αλλά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μείνει εκτός ο Αλωνεύτης. Εκτός και αν ο Γιοβάνοβιτς περάσει δεξιά τον Μαντούκα σε μια θέση που και πάλι ο Βραζιλιάνος δυσκολεύεται να κάνει αυτά που θέλει.

Ο προπονητής μας σίγουρα θα προβληματίζεται για την μεσοαμυντική λειτουργία της ομάδας σε σχέση και με τα όσα είδε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Αελ. Ο Πίντο που δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση έμεινε στον πάγκο την Τετάρτη αλλά η ομάδα δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει τις κάθετες μπαλιές.

Το αμυντικό δίδυμο Μπόρδα-Αντωνιάδη προβλημάτισε με την Αελ και σε περίπτωση που προτιμηθεί απόψε θα πρέπει να ανταποκριθεί καλύτερα. Η περίπτωση να δούμε τον Ολιβέιρα να παίρνει θέση βασικού για πρώτη φορά θεωρείται απομακρυσμένη αλλά ο Γιοβάνοβιτς είναι απρόβλεπτος.

Ερωτηματικό κατά την άποψη μας υπάρχει και για τη θέση κάτω από τα δοκάρια. Ο Πάρντο είναι ο βασικός τερματοφύλακας μέχρι στιγμής αλλά ο Χιώτης με την Αελ έδειξε αξιοθαύμαστη ετοιμότητα ενώ είχε και καλή παρουσία.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!