Ο ΑΠΟΕΛ των φτωχών!

O ΑΠΟΕΛ βρίσκεται ανάμεσα στις 8καλύτερες ομάδες της Ευρώπης κερδίζοντας την αναγνώριση του κόσμου. Παίκτες που έχουν περάσει από την Ελλάδα φορώντας τις φανέλες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Ατρόμητου, της Λάρισας, του Ηρακλή αλλά και άσημοι ξένοι έκαναν το… ακατόρθωτο. To gazzetta.gr παρουσιάζει τους.. αδικημένους και… αποτυχημένους παίκτες του ΑΠΟΕΛ που είναι πλέον στις οχτώ καλύτερες ομάδες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Διονύσης Χιώτης: Ο… αποτυχημένος γκολκίπερ

Ο Διονύσης Χιώτης σε ηλικία 16 ετών τον είδε ο τότε προπονητής των Ακαδημιών της ΑΕΚ, Γιάννης Καραγιάννης και εισηγήθηκε την μεταγραφή. Μετά από παραμονή 2,5 ετών, ο τότε προπονητής της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς αποφάσισε την… προαγωγή του Χιώτη στην επαγγελματική ομάδα. Τον Ιανουάριο του 1999 πήγε δανεικός για 6 μήνες στον Εθνικό Πειραιώς και τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς πήγε στην ομάδα της Προοδευτικής για ένα χρόνο. Στον Κορυδαλλό εντυπωσίασε και επέστρεψε στην Ενωση όπου έμεινε για εφτά χρόνια.

Ο Ισπανός τεχνικός, Σέρα Φερέρ δεν του είχε εμπιστοσύνη και ο Χιώτης αποχώρησε από την ομάδα το καλοκαίρι του 2007 ύστερα από 12 χρόνια. Επόμενος σταθμός της καριέρας του, ήταν η Κέρκυρα. Στο νησί δεν έκατσε πολύ, πραγματοποιώντας μόλις 14 συμμετοχές καθώς έλυσε το συμβόλαιο του μετά από προβλήματα με την διοίκηση.

Πολλοί τον χαρακτήρισαν αποτυχημένο, όμως, από το καλοκαίρι του 2008 έχει βρει την Ιθάκη στου στον ΑΠΟΕΛ!

Η ποδοσφαιρική του αξία είναι στις 400.000 ευρώ!

Πάουλο Ζόρζε: Ο Πορτογάλος… σακάτης!

Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός ξεκίνησε την καριέρα του από την γενέτειρα του την Μπράγκα. Ο Πάουλο Ζόρζε έγινε επαγγελματίας τη σεζόν 2002-03 κάνοντας μάλιστα και το ντεμπούτο του, ως αρχηγός της ομάδας.

Ο Πορτογάλος στόπερ είχε εμπειρία από την Ευρώπη, αφού έχει αγωνιστεί κόντρα στην Τότεναμ, σκοράροντας κιόλας, όμως την περίοδο 2008-09 πέρασε αρκετά φορές την πόρτα του ιατρικού επιτελείου και συγκεκριμένα του χειρουργείου για ένα πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε στο πόδι.

Ο απολογισμός του ήταν μόλις μια συμμετοχή σε όλη τη χρονιά. Δεν άργησε να του «κολλήσει» ο χαρακτηρισμός του «σακάτη» Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Μπράγκα να του βάλει πωλητήριο με τον ΑΠΟΕΛ να γίνεται ο επόμενος σταθμός της καριέρας του για δύο χρόνια. Τον περασμένο Μάιο ανανέωσε για έναν ακόμη χρόνο.

Η ποδοσφαιρική του αξία είναι στις 500.000 ευρώ!

Σάββας Πουρσαϊτίδης: Το παιδί θαύμα!

Ο 36χρονος δεξιός μπακ είχε κάνει το μεγάλο «μπαμ» στην καριέρα του, όταν έπαιζε στην Βέροια από το 1993 και σε ηλικία 17 ετών ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός «σφάχτηκαν» για την απόκτηση του. Τελικά το παιδί θαύμα όπως τον έλεγαν τότε, έμεινε στη «Βασίλισσα του Βορρά» για δύο χρόνια και το 1996 πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Στον Πειραιά δεν «έπιασε» ποτέ και έπειτα από δύο χρόνια μετακόμισε στην Ξάνθη. Ομως, ούτε στην ακριτική ομάδα κατάφερε να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του.

Τότε αποφάσισε να μετακομίσει στην Κύπρο και πριν καταλήξει στον ΑΠΟΕΛ το 2008, αγωνίστηκε σε Διγενή Μόρφου, Εθνικό Άχνας και Ανόρθωση. Τον Αύγουστο του 2009 παίρνει την κυπριακή υπηκοότητα και τον Μάρτιο του 2010 αγωνίζεται με τα χρώματα της Εθνικής Κύπρου.

Η ποδοσφαιρική του αξία είναι στις 250.000 ευρώ!

Μαρσέλο Ολιβέιρα: Δεν τον ανανέωσε ο Ατρόμητος

Ο 31χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός έφυγε από την πατρίδα του, το 2005 αφού πρώτα είχε φορέσει την φανέλα της Κορίνθιανς και της Γκρέμιο. Το 2006 άφησε τη χώρα του καφέ για την Ελλάδα και να αγωνιστεί στον Ατρόμητο. Ο Ολιβέιρα έμεινε για πέντε χρόνια στο Περιστέρι πραγματοποιώντας 117 συμμετοχές.

Ολα έδειχναν ότι το καλοκαίρι του 2011 θα ανανέωνε το συμβόλαιο του με τον σύλλογο των Δυτικών Προαστίων, όμως, ο Ατρόμητος αποφάσισε να μην κάνοει πρόταση ανανέωσης στον Βραζιλιάνο αμυντικό και αφού πρώτα οι δύο πλευρές συζήτησαν, οδηγήθηκαν από κοινού σε αυτή τη λύση.

Η ποδοσφαιρική του αξία είναι στις 800.000 ευρώ!

Χέλντερ Σόουζα: Η μεταγραφή των 90.000 ευρώ

Ο 35χρονος Χέλντερ Μπρούνο Μαρσέλο Σόουζα, όπως είναι το πλήρες όνομα του, πριν μεταγραφεί στον ΑΠΟΕΛ είχε φορέσει την φανέλα άλλων 10 ομάδων. Στους «πορτοκαλί» ο Πορτογάλος δεν είναι ούτε καν δύο μήνες, αφού υπέγραψε συμβόλαιο (18 μηνών) στις 10 Ιανουαρίου του 2012 για 90.000 ευρώ.

Η ποδοσφαιρική του αξία είναι στις 200.000 ευρώ!

Νεκτάριος Αλεξάνδρου: «Έπεσε» από το βυσσινί αλογάκι!

Ο 27χρονος Κύπριος χαφ ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ και το 2000 προωθήθηκε στην επαγγελματική ομάδα. Μετά από έξι χρόνια αποφάσισε να κάνει το βήμα παραπάνω στη Λάρισα. Κατέκτησε ένα Κύπελλο, αλλά μετά από δύο χρόνια επέστρεψε στον ΑΠΟΕΛ αφού αποδεσμεύτηκε από τον σύλλογο της Θεσσαλίας χωρίς προφανή λόγο. Στην Ελλάδα ελάχιστοι θυμούνται πως φόρεσε τα «βυσσινί».

Η ποδοσφαιρική του αξία είναι στις 450.000 ευρώ!

Γουίλιαμ Μποαβεντούρα: Ο ερωτευμένος Βραζιλιάνος

Ο γεννημένος ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου το 1980 φοράει την φανέλα του ΑΠΟΕΛ από τις 17 Ιουνίου του 2010. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός είχε αγωνιστεί ξανά στην Κύπρο με την Ανόρθωση, όμως, επέστρεψε έπειτα από την μεταγραφή του στην Μέταλουργκ Ντόνετσκ και αφού πρώτα είχε δοθεί δανεικός στην Κούμπαν.

Η ποδοσφαιρική του αξία είναι στις 500.000 ευρώ!

Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης : Ο περιττός Μπίδης

Ο «Μπίδης» στις 23 Δεκεμβρίου του 2004 παίρνει μεταγραφή για την ομάδα της καρδιάς του, τον Παναθηναϊκό, όπως είχε αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του. Ο Κύπριος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών χρόνων με τον Παναθηναϊκό να έχει το δικαίωμα ανανέωσης για άλλα δύο χρόνια.

Το ΑΠΟΕΛ είχε όφελος της τάξης των 200.000 λιρών περίπου αφού πήρε 130.000 από τον Παναθηναϊκό και ο Χαραλαμπίδης χάρισε ένα ποσό της τάξης των 35.000 λιρών ενώ προγραμματίστηκε και ένα φιλικό μεταξύ των δύο ομάδων στην Κύπρο και όλα τα έσοδα πήγαν στο ΑΠΟΕΛ.

Φορώντας την φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος ξεκίνησε καλά (είχε 45 εμφανίσεις σε δύο χρόνια, όμως το καλοκαίρι του 2006 αποφασίστηκε να δοθεί δανεικός στον ΠΑΟΚ ως αντάλλαγμα για τη μεταγραφή του Σαλπιγγίδη.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε πολλά οικονομικά προβλήματα και λίγο πριν το 2007 ο Χαραλαμπίδης ζήτησε να του πληρωθούν τα δεδουλευμένα που ήταν στις 80.000 ευρώ και να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, αλλιώς θα έκανε προσφυγή. Από την διοίκηση του ΠΑΟΚ προτίμησαν την πιο επώδυνη λύση και ο Μπίδης τον Ιανουάριο επέστρεψε στην Παιανία.

Όμως, λίγο καιρό αργότερα (στις 24 Μαΐου του 2007) θα αποτελέσει και τυπικά παρελθόν από τον Παναθηναϊκό. Ο Κύπριος μέσος συναντήθηκε χθες με τον Γιάσμινκο Βέλιτς, ο οποίος τον ενημέρωσε να ψάξει να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Ο 30χρονος μέσος πήγε για λίγο στην Γερμανία (Ιένα) και επέστρεψε στον ΑΠΟΕΛ, όπου είναι αρχηγός και βρίσκεται στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Η ποδοσφαιρική του αξία είναι στις 1,5 εκατομμύριο ευρώ!

Μαρσίνιο: Ο άσημος Βραζιλιάνος

Ο 30χρονος Μαρσίνιο Ιβανίλντο ντα Σίλβα, όπως είναι το πλήρες όνομα του, έχει ξεχωρίσει για τις κάθετες πάσες του. Ο Βραζιλιάνος έγινε γνωστός στην Πορτογαλία με την φανέλα της Μαρίτιμο, αφού οι Πορτογάλοι τον εντόπισαν στη Σάντος. Στις 30 Ιανουαρίου του 2010 προτίμησε να παίξει στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ παρότι είχαν ενδιαφερθεί για αυτόν οι γαλλικές Λε Μαν και Γκρενόμπλ. Στους «πορτοκαλί» πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της ζωής του.

Η ποδοσφαιρική του αξία είναι στις 600.000 ευρώ!

Γκουστάβο Μαντούκα: Η.. εκτίμηση του παλαίμαχου

Ο Γκουστάβο Μαντούκα έχει αγωνιστεί σε Βραζιλία (Γκρέμιο), Φινλανδία (Ελσίνκι), Πορτογαλία (έξι ομάδες με κυριότερη την Μπενφίκα), την Ελλάδα (ΑΕΚ), αλλά εκεί που εκτιμήθηκε από όλους (και τους πρώην) είναι στον ΑΠΟΕΛ.

Ο 32χρονος Βραζιλιάνος μέσος έπαιξε στην ΑΕΚ για μια τετραετία, οι φίλαθλοι τον αγάπησαν αλλά η διοίκηση άργησε πολύ για να τον κρατήσει. Ο Μαντούκα δεν ήταν ικανοποιημένος από την προσφορά που του έκανε η Ενωση και ανέφερε ο ίδιος τους λόγους του διαζυγίου: «Περίμενα πάρα πολύ καιρό από τη διοίκηση να μου κάνει πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου. Αργησαν πολύ και όταν αποφάσισαν να μου κάνουν πρόταση, ήταν πολύ μικρή. Δεν με ικανοποίησε καθόλου. Δεν ήταν αντάξια της προσφοράς μου στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια»., ήταν τα λεγόμενα του.

Ο Μαντούκα είναι ηγέτης στον ΑΠΟΕΛ και… απάντησε σε όσους τον φώναζαν παλαίμαχο,

Η ποδοσφαιρική του αξία είναι στο 1,1 εκατομμύριο ευρώ!

Νούνο Μοράις: Ο παίκτης του Μουρίνιο

Ο 28χρονος Πορτογάλος Νούνο Μιγκέλ Μπαρμπόσα Μοράις έχει βρει και αυτός την ποδοσφαιρική του Ιθάκη στον ΑΠΟΕΛ από το 2007. Ο κεντρικός μέσος γεννήθηκε στο Πεναφιέλ και αγωνίστηκε στην τοπική ομάδα της πόλης του που εκείνη την περίοδο αγωνιζόταν στην Β’ κατηγορία Πορτογαλίας και την βοήθησε να ανέβει στην 1η κατηγορία.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο το 2004 καθοδηγούσε την Τσέλσι και πήρε τον συμπατριώτη του στο Λονδίνο. Ο Νούνο Μοράις έπαιξε σε ένα ματς για το Κύπελλο Αγγλίας, σε δύο παιχνίδια πρωταθλήματος και ένα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Την επόμενη χρονιά επαναπατρίσθηκε ως δανεικός στην Μαρίτιμο και αγωνίστηκε με την Εθνική Πορτογαλίας κάτω των 21 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2006. Επιστρέφοντας στην Τσέλσι πήρε μόλις 2 ευκαιρίες χωρίς καν να συμπληρώσει 20 λεπτά συνολικά και στις 11 Μαΐου του 2007 υπογράφει διετές συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ.

Η ποδοσφαιρική του αξία είναι στις 900.000 ευρώ!

Αΐλτον: Ο Βραζιλιάνος… χασογκόλης!

Ο Άιλτον Χοσέ Αλμέιδα άφησε τα… κρύα (Έργκριτε, Κοπεγχάγη) για την ζέστη της Κύπρου. Ο 28χρονος Βραζιλιάνος ξεκίνησε την καριέρα του από την Ατλέτικο Μινέιρο το 2000. Ομως, τον κέρδισε η Σκανδιναβία και μετά την σουηδική ομάδα (Έργκριτε) κατέληξε στην ομάδα της Κοπεγχάγης με ρεκόρ μεταγραφής, με το ποσό να αγγίζει τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Ομως, στον σύλλογο της Δανίας ήταν μια κρύο, μια ζέστη και κάθε χρονιά ξεκίναγε βασικός, αλλά κατέληγε στον πάγκο. Του έδωσαν το παρατσούκλι του χασογκόλη! Ο ΑΠΟΕΛ βρήκε την ευκαιρία και τον «άρπαξε» στις 28 Ιουλίου του 2010 υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο.

Η ποδοσφαιρική του αξία είναι στο 1,6 εκατομμύριο ευρώ!

Εστεμπάν Σολάρι: Ο αδερφός του… κανονικού

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έχει αγωνιστεί ούτε λίγο, ούτε πολύ σε εννιά ομάδες πριν ρίξει άγκυρα στον ΑΠΟΕΛ! Ο Εστεμπάν είχε φορέσει την φανέλα της κυπριακής ομάδας από το 2005 ως το 2007, όταν ο αδερφός του Σαντιάγκο έκανε τότε σπουδαία καριέρα σε Ρεάλ και Ιντερ.

Ο Τάνο που σημαίνει «πεισματάρης» ήθελε να βγάλει από πάνω του την ταμπέλα: «ο αδερφός του Σαντιάγκο»!

Τη σεζόν 2006-07 σκόραρε 20 γκολ στο πρωτάθλημα της Κύπρου παίζοντας σε 21 παιχνίδια ως βασικός και τρία ως αλλαγή και ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ του Κυπριακού Πρωταθλήματος. Την ίδια σεζόν αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης του Κυπριακού Πρωταθλήματος.

Τον Μάιο του 2007 παίρνει μεταγραφή στην Πούμας και αναδεικνύεται πάλι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα Μεξικού, σκοράροντας 25 γκολ σε 40 εμφανίσεις.

Η Αλμερία έμαθε για τα καμώματα του Σολάρι στο Μεξικό και έδωσε 3,8 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της. Στην Ισπανία, στα δύο χρόνια που έμεινε εκεί είχε δέκα συμμετοχές στο Πρωτάθλημα και τέσσερις στο Κύπελλο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2010 να επιστρέψει στην ομάδα του ΑΠΟΕΛ υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο.

Η ποδοσφαιρική του αξία είναι στις 700.000 ευρώ!

Ιβάν Τριτσκόφσκι: Από το Παραλίμνι στο ΑΠΟΕΛ

Ο 25χρονος Σκοπιανός στράικερ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα σε δύο από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας του, την Βάρνταρ και την Ραμποτνίσκι. Οι εμφανίσεις του εκεί προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του Ερυθρού Αστέρα που έδωσε 800.000 ευρώ και το Γενάρη το 2008 τον έκανε δικό του.

Τον Μάιο του 2010 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ (έδωσε 300.000 ευρώ στους Σέρβους), αφού τον είχε δει να αγωνίζεται ως δανεικός από τον Αστέρα στην Ενωση Νέων Παραλιμνίου. Λίγους μήνες αργότερα (Δεκέμβριο) η Λόκερεν έκανε επίσημη πρόταση ύψους 1,2 εκατομμυρίου ευρώ, αλλά η κυπριακή ομάδα την απέρριψε.

Η ποδοσφαιρική του αξία είναι στο 1,2 εκατομμύριο ευρώ!

Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Από το Βόλο στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφυγε ως αποτυχημένος από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Σέρβος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2001 από τη Νίκη Βόλου. Το 2002 αναλαμβάνει τον Ηρακλή μέχρι το 2003 και συνεχίζει στην Κύπρο ως προπονητής του ΑΠΟΕΛ κατακτώντας το πρωτάθλημα.

Το Μάρτιο του 2005 επιστέφει στην Ελλάδα για την Παναχαϊκή και το 2007 αναλαμβάνει και πάλι τον Ηρακλή μέχρι τον Ιανουάριο του 2008 που επιστρέφει στην Κύπρο ως προπονητής του ΑΠΟΕΛ.

Στην Ελλάδα άκουγε πως δεν θα μπορούσε να κάτσει στον πάγκο κάποιας μεγάλης ελληνικής ομάδας αλλά για τις λεγόμενες μικρομεσαίες ομάδες ήταν ιδανικός.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!