Ο γνωστός Ιβάν

Tα αναμενόμενα περιλάμβανε η σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη του Γιοβάνοβιτς στην οποία σχολίασε τον αγώνα με την Αλκή, την κατάσταση με τον τραυματία Καρυπίδη, τον αρχισκόρερ Ατόρνο, τις στημένες φάσεις αλλά και το πώς η ομάδα μας πρέπει να μάθει να προσαρμόζεται και στον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων. Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του Γιοβάνοβιτς:

Για το παιχνίδι με την Αλκή: Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Σίγουρα δεν πρέπει να μας παρασύρουν τα δύο πρώτα αποτελέσματα της Αλκής, γιατί έπαιξε δύο δύσκολα παιχνίδια. Έχει κάνει και πολλές μεταγραφές, άρα είναι μία ομάδα που φτιάχνεται και ακόμη είναι στην αρχή. Είναι μία ομάδα που έδειξε και πέρυσι ότι θα παίξει καλό ποδόσφαιρο. Είναι ένας αντίπαλος που τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε καλά αποτελέσματα απέναντί του, άρα περιμένουμε ένα καλό παιχνίδι και ελπίζουμε να είμαστε εμείς που θα κερδίσουμε τους βαθμούς. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα με όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς.

Για τον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων: Σίγουρα είναι καλύτερο να παίζουν ανοικτά, αλλά ο καθένας πρέπει να χρησιμοποιεί το στυλ παιχνιδιού που θεωρεί ότι θα του αφήσει κέρδη. Σαν ομάδα εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι είτε η Αλκή παίξει κλειστά, είτε όπως κάνει συνήθως να προσπαθήσει να φτιάξει η ίδια το παιχνίδι και να επιτεθεί. Στην διάρκεια τους πρωταθλήματος θα αντιμετωπίσουμε και κλειστές και ανοιχτές άμυνες. Θα προετοιμαστούμε και για το δύο ενδεχόμενα. Όταν έχεις ψηλούς στόχους βλέπεις μπροστά.

Για Καρυπίδη:Ο Καρυπίδης έχει μία μικρή φλεγμονή στον τένοντα. Θα επαναξιολογηθεί και σήμερα και αύριο. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι στη διάθεσή μου. Το πρόβλημα του Καρυπίδη δεν είναι τόσο σοβαρό. Ενδεχομένως να ξεκαθαρίσει σήμερα εάν θα αγωνιστεί.

Για τους αντιπάλους: Δεν υποτιμούμε κανένα. Επιβάλλεται επιθετικό στυλ πλουραλίσματος στο σκοράρισμα και να επιβάλεις το ρυθμό σου. Εάν δεν ιδρώσεις στο γήπεδο δεν κερδίζεις το βαθμό.

Για Ατόρνο: Πάντα πίστευα στον Ατόρνο. Δεν δικαιώνει εμένα. Δικαιώνει τον εαυτό του. Είναι καλός ποδοσφαιριστής. Ουδέποτε εμείς τον αμφισβητήσαμε.

Για τα τέσσερα γκολ ανά αγώνα: Είναι ευχάριστο. Και μάλιστα κάνουμε και πολλές ευκαιρίες. Έχουμε προσπάθειες για να σκοράρουμε με πολλούς τρόπους. Ο ΑΠΟΕΛ πρέπει λόγω πρωταγωνιστικών στόχων του να έχει αυτή την δυνατότητα. Τα παιχνίδια είναι όλα δύσκολα. Όλες οι ομάδες είναι ικανές να πάρουν αποτέλεσμα στο γήπεδο. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι.  Μπορεί να είναι καλός ο συντελεστής αλλά δεν σημαίνει ότι θα το έχουμε πάντα. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι την σταθεροποίηση.

Για τις στημένες φάσεις: Δουλεύουμε στις στημένες φάσεις. Αν θεωρείτε ότι πρέπει να κάνουμε μαγικά , με το 1,2,3 αυτά είναι λίγο διαφορετικά. Φυσικά θα πετύχουμε γκολ από στημένες φάσεις. Όμως δεν πρέπει να στηριζόμαστε σε αυτό. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μια ομάδα που βασίζεται στις στημένες φάσεις, αλλά δεν είναι χαρακτηριστικό των ομάδων που κυνηγούν το πρωτάθλημα, ως αυτοσκοπός. Δεν είναι πρόβλημα για μας, οι στατικές φάσεις. Τις δουλεύουμε όπως όλα τα άλλα στην προπόνηση. Είναι και θέμα κτυπήματος και θέμα των ποδοσφαιριστών.

 Για το καλό ξεκίνημα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια:Κάθε νίκη στο πρωτάθλημα φέρνει καλή ψυχολογία σε ότι αφορά στο επόμενο παιχνίδι. Όπως είναι και όταν θα πάρεις ένα πρωτάθλημα. Όμως μέσα στη χρόνια μια ομάδα δεν ζει από μια νίκη ή από μια ήττα. Σκοπός είναι στο τέλος να πάρεις το πρωτάθλημα. Σαφώς και μας βοηθά όταν κερδίζουμε, αλλά το πρωτάθλημα είναι μακρύ. Το κομμάτι της ψυχολογίας βοηθά στο κλίμα της επόμενης βδομάδας. Όχι όμως προς τον τελικό στόχο. Ένα κακό αποτέλεσμα δεν σημαίνει ότι βγαίνεις εκτός στόχων. Για να πετύχεις τον στόχο σου πρέπει να κερδίζεις όλα τα παιχνίδια. Δεν ζούμε από το προηγούμενο αποτέλεσμα. Εμείς έχουμε πάντα τον ίδιο στόχο. Δεν υποτιμούμε κανένα αλλά έχουμε και την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να κερδίσουμε όλες τις ομάδες.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!