Ο γνωστός στόχος

Ο ΑΠΟΕΛ επιστρέφει και φέτος στην πρώην έδρα του για να αντιμετωπίσει τη Δόξα σε έναν αγώνα όπου όλοι θεωρούν τη νίκη μας δεδομένη. Όλοι εκτός ο προπονητής μας ο οποίος αναγνώρισε στη τελευταία διάσκεψη του ότι σε τέτοιους αγώνες μπορεί εύκολα να πάει κάτι στραβά αν η ομάδα δεν παρουσιαστεί σοβαρή και πειθαρχημένη. Ο αγώνας με την Δόξα είναι σημαντικός γιατί πέρα από τη βαθμολογική του σημασία, ο ΑΠΟΕΛ καλείται να αποδείξει ότι έχει παραδειγματιστεί από την συμπεριφορά που είχε στους αγώνες με Άχνα και Αλκή. Η νίκη που θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ιεραρχικά ο ποιο σημαντικός στόχος. Οι απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών στερούν από τον προπονητή κάποιες βασικές μονάδες αλλά αυτό δεν σημαίνει και πολλά πράγματα. Με λίγο ή πολύ ανακάτεμα της τράπουλας ο Γιοβάνοβιτς έχει τη δυνατότητα να παρατάξει μια εντεκάδα που τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο θεωρείται κατά κράτος ανώτερη από αυτή του αντιπάλου.

 Η Δόξα του Ανδρονίκου βρίσκεται μια ανάσα από τη δεύτερη κατηγορία και ίσως να έχουν συμβιβαστεί με το μοιραίο. Δεν θα κάτσουν να χάσουν όμως και με τη γνωστή τακτική του αντιποδοσφαίρου που χαρακτηρίζει όλες τις ομάδες που εργάστηκε ο συγκεκριμένος προπονητής θα επιχειρήσουν να μας δυσκολέψουν.

Με αυτά τα δεδομένα η καλή κυκλοφορία της μπάλας τόσο από τον άξονα όσο και από τα άκρα επιβάλλεται για αυτονόητους λόγους. Σε έναν ακόμα αγώνα στοίχημα θα είναι και η σωστή αμυντική συμπεριφορά. Η εξάρα εναντίον της Πέγειας υποβάθμισε ότι και στο συγκεκριμένο αγώνα δεχτήκαμε δυο γκολ από τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος..

Παρόλο που κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τις επιλογές του Ιβάν όσον αφορά το αρχικό σχήμα θα είναι έκπληξη αν δεν παρατάξει την ομάδα με σχηματισμό 4-5-1 και τον φορμαρισμένο Αλμέιδα στην κορυφή. Ο Σολωμού θεωρείται ισχυρός υποψήφιος για να καλύψει τις απουσίες και αναλόγως του αν θα μετακινηθεί ή όχι στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Πουρσαϊτίδης θα προκύψει και το που θα αγωνιστεί ο πρώτος. Το ότι ο Χαραλαμπίδης είναι στην αποστολή δίνει στον προπονητή ακόμα μια επιλογή αλλά ίσως προτιμήσει να το προφυλάξει.

Οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν προς το χειρότερο όσο πλησιάζει η ώρα έναρξης του αγώνα αλλά αυτό δεν μπορεί να σταματήσει τους έξι περίπου χιλιάδες οπαδούς μας. Ζητούμενο για όλους είναι η σωστή και δυναμική παρουσία. Αναγκαζόμαστε να τονίσουμε την παράμετρο σωστή γιατί κάποιοι (λίγοι) με έλλειψη αποελίστικης συνείδησης δείχνουν διάθεση να δημιουργούν συστηματικά προβλήματα.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!