Ο Ζιβανάρης δώρισε τις μετοχές του στο σωματείο

Με μια εντυπωσιακή, γενναιόδωρη και πάνω από όλα άκρως ΑΠΟΕΛιστικη ενέργεια ο Κυριάκος Ζιβανάρης βάζει το ιδανικό τέλος στις κουραστικές και αβάσιμες κατηγορίες που του καταλογίζουν κατά καιρούς περί προσωπικών συμφερόντων. Και αυτό γιατί αποφάσισε να δωρίσει την πλειοψηφία των μετοχών που κατέχει στην εταιρεία ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο στο σωματείο ΑΠΟΕΛ! Η απόφαση του, που ήδη συζητείται έντονα από ψες ανάμεσα στους επώνυμους οπαδούς μας, πάρθηκε με γνώμονα την ενότητα που πρέπει να υπάρχει εν καιρώ κρίσεων. Ο Ζιβανάρης που είχε τόσο σαν πρόεδρος όσο και σαν μεγαλομέτοχος πολλές εμπειρίες σε αυτό τον τομέα έκρινε ότι δεν αξίζει τον κόπο να σπιλώνεται το όνομα του κάθε φορά που υπάρχει κρίση στην ομάδα μας.

Είναι γνωστό ότι συχνά πυκνά μερίδα οπαδών και παραγόντων κατηγορεί συγκεκριμένους μετόχους μεταξύ αυτών και τον Ζιβανάρη, ότι μέσω της επιρροής τους ως μεγαλομέτοχοι, ωθούν τη διοίκηση Ερωτοκρίτου να παίρνει αποφάσεις που ωφελούν τους ιδίους και όχι τον ΑΠΟΕΛ. Η τελευταία φορά ήταν προ μηνός όταν με αφορμή τον αποκλεισμό από την Μπακού γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλά για τον Ζιβανάρη.

Με την κίνηση του αυτή ο Ζιβανάρης κλείνει στόματα αφού κανένας δεν θα μπορεί να τον κατηγορήσει για διαπλοκή και προώθηση των προσωπικών/επιχειρηματικών του συμφερόντων. Πρακτικά θα γίνει ένας απλός οπαδός που κάποτε διετέλεσε πρόεδρος και εκ των μεγαλομετόχων!

Μεγαλομέτοχος το σωματείο

Η απόφαση του Ζιβανάρη πέραν του ότι «καθαρίζει» το όνομα του έχει και επιμέρους προεκτάσεις αφού το σωματείο ΑΠΟΕΛ γίνει ένας από τους μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας ΑΠΟΕΛ. Η επιλογή του Ζιβανάρη δείχνει και πάλι τη θέληση του να επικρατήσει η ενότητα και να αποστασιοποιηθεί από το παρασκήνιο. Και αυτό γιατί δωρίζει τις μετοχές του στο σωματείο, επί προεδρίας Ποταμίτη, ο οποίος από το βήμα της γενικής συνέλευσης και όχι μόνο κατηγόρησε τον Κυριάκο για προσωπικά συμφέροντα.

Ήδη στο σωματείο ΑΠΟΕΛ έχουν παραχωρηθεί περίπου 123 χιλιάδες μετοχές ενώ άλλες 40 χιλιάδες μεταβιβάστηκαν από τον Κυριάκο Ζιβανάρη στο γιο του Μιχάλη.

Η επισημοποίηση της ιστορικής απόφασης για την οικογένεια Ζιβανάρη αλλά και για τον ΑΠΟΕΛ θα γίνει σε δημοσιογραφική διάσκεψη που θα διεξαχθεί αύριο στα πλαίσια του Ζιβανάρειου τουρνουά που γίνεται εις μνήμη του Μιχαλάκη Ζιβανάρη.

Η νέα τάξη πραγμάτων διαμορφώνει τη λίστα των 10 μεγαλυτέρων μετόχων ως εξής: 

1

LTV

228307

2

Νέαρχος Πετρίδης

224250

3

ΑΠΟΕΛ Επενδυτική

150000

4

Σωματείο ΑΠΟΕΛ

130000

5

Γιώργος Γεωργίου

128194

6

Church Lane Trustees

105000

7

Φοίβος Ερωτοκρίτου

89219

8

Μιχάλης Ιωαννίδης

85100

9

Χάρης Λοϊζίδης

79500

10

Χάρης Φωτίου

68400

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!