Ο Ιβάν δεν επιλέγει ποτέ παιχνίδια

Εμείς στον ΑΠΟΕΛ έχουμε ένα μεγάλο προτέρημα και υπερηφανευόμαστε για αυτό. Είμαστε οι πιο απαιτητικοί φίλαθλοι και οπαδοί γιατί νιώθουμε και πιστεύουμε ότι υποστηρίζουμε την κορυφαία ομάδα της Κύπρου. Για αυτό και κάθε φορά που φτάνουμε σε μια επιτυχία, την πανηγυρίζουμε, ευχαριστούμε όσους μας την προσφέρουν αλλά θέλουμε πάντα το κάτι παραπάνω. Μάθαμε με λίγα λόγια, να είμαστε απαιτητικοί και μαζί με όλους εμάς έμαθε η ομάδα να είναι συνεχώς στην πρίζα. Με αφορμή την κουβέντα η οποία στήνεται τις τελευταίες μέρες για το αν προτιμούμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ή την πρόκριση είτε στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, είτε στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, ασχολείται το σημερινό κείμενο.

Η θέση της στήλης είναι ότι κάθε παιχνίδι πρέπει και μπορούμε να το διεκδικούμε. Αλίμονο άλλωστε μια ομάδα με τέτοιες επιτυχίες να διαφοροποιήσει στόχους και τακτική. Από την άλλη όμως πρέπει να μας διέπει ένας ρεαλισμός. Να ξέρουμε ποιοι είμαστε και μέχρι που μπορούμε να φθάσουμε. Το να διεκδικώ τη νίκη σε κάθε παιχνίδι είναι ασφαλώς υποχρέωση μιας ομάδας με το εκτόπισμα της δικής μας. Δεν μπορεί όμως κάποιος ο οποίος διεκδικεί τη νίκη να την παίρνει συνεχώς. Επομένως πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο ακόμα και για να ζήσουμε το πλέον ανεπιθύμητο σενάριο. Εκείνο το οποίο όλοι οφείλουμε επίσης να καταλάβουμε είναι ότι διαθέτουμε ένα προπονητή ο οποίος δεν ξεχωρίζει ποτέ του παιχνίδια. Δεν επιλέγει καλύτερα τον αντίπαλο και δεν αλλάζει ποτέ τη φιλοσοφία του.

Ο Γιοβάνοβιτς ξέρει για παράδειγμα ότι αν καταφέρουμε να πάρουμε έστω και ένα βαθμό στους δύο αγώνες με την Πόρτο, θα είμαστε με πολλές πιθανότητες μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Είτε σαν δεύτεροι είτε και σαν τρίτοι στον όμιλο.

Οπόταν μην πείτε τίποτε στον άνθρωπο για οτιδήποτε άλλο αφού όχι μόνο θα διαφωνήσει αλλά δεν θα το λάβει καθόλου υπόψη. Ο Ιβάν θα ασχοληθεί όμως με την Πόρτο, όταν τελειώσει ο αγώνας με την ΑΕΛ ενώ ενδεχόμενη αλλαγή στόχου θα γίνει μόνο όταν δει το βαθμολογικό απολογισμό στους δύο αγώνες με τους Πορτογάλους. Για αυτό λοιπόν να κάνουμε όλοι υπομονή και να μην ασχολούμαστε με τα όποια σενάρια και τις όποιες επιθυμίες μας.

Για χάρη συζήτησης και ενδιαφέροντος θυμίζουμε ότι μπορούμε να πάμε στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ ακόμα και με 6 βαθμούς συνολικό απολογισμό. Αν βεβαίως προκύψει ένας συγκεκριμένος συνδυασμός αποτελεσμάτων που θα μας βολέψει.

  

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!