Ο Κόντης μίλησε για όλα

Ο Χρίστος Κόντης όπως σας ενημερώσαμε από το πρωί ανήκει και επίσημα στο τεχνικό τιμ του ΑΠΟΕΛ. Η ψυχάρα του ΑΠΟΕΛ ήταν φιλοξενούμενος για ένα δίωρο σήμερα στο στούντιο του Super Sport FM και μίλησε για όλα. Όπως πάντα ήταν ειλικρινής και άκρως διαφωτιστικός σε πολλά θέματα που περιστρέφονται γύρω από την ομάδα μας. Η συναισθηματική φόρτιση δεν μπορούσε να αποφευχθεί αλλά το σημαντικό είναι πως είναι αποφασισμένος να πετύχει και από το νέο του πόστο. Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε όσα είπε..

Νέα ζωή, νέα καθήκοντα στο ΑΠΟΕΛ. Πώς σε βρίσκουν οι τελευταίες μέρες; «Το ποδόσφαιρο ήταν κάτι πολύ σημαντικό για ‘μένα, να παίζω. Αυτή τη στιγμή μου δόθηκε η ευκαιρία να βοηθήσω από άλλη θέση. Μπαίνω στο τεχνικό τιμ, το ήθελα πάρα πολύ, δεν μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς ποδόσφαιρο. Είναι κάτι νέο για ‘μένα, είμαι μαθητής και θέλω να βοηθήσω το ΑΠΟΕΛ από το νέο μου ρόλο να πάει μπροστά».

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι επιλεκτικός με τους συνεργάτες του. Για να σου δώσει την ευκαιρία σημαίνει ότι έκρινε και αξιολόγησε πόσο μεγάλη προσφορά είχες. «Ήταν επιλογή του, όλα αυτά τα χρόνια είχαμε πολύ καλή συνεργασία και μου έδωσε την ευκαιρία και θέλω να κάνω ότι είναι δυνατόν για να προσφέρω».

Πώς είναι η ψυχολογική μετάβαση από το να είναι ποδοσφαιριστής, στο να είναι μέλος του τεχνικού τιμ: «Ακόμα μου λείπει το ποδόσφαιρο, αλλά το σημαντικό είναι ότι βρίσκομαι στο χορτάρι, το μυρίζομαι και νιώθω ότι είμαι κοντά στους παίκτες οι οποίοι είναι φίλοι μου. Το σημαντικό είναι ότι βρίσκομαι εκεί, έτσι ήταν ομαλή  μετάβαση».Η καθημερινή παρουσία στον Αρχάγγελο σε βοηθά; «Είμαι στο στάδιο ανάρρωσης και οι γιατροί μου είπαν να κάνω ένα πρόγραμμα. Το περπάτημα και το τρέξιμο είναι σημαντικό για αυτό που έπαθα. Έτσι βάζω τα ποδοσφαιρικά μου παπούτσια και τρέχω λίγο μετά τις προπονήσεις. Είμαι εκεί, δίπλα στην ομάδα και νιώθω πολύ καλά γι’ αυτό».

Πέρασες από δύσκολη κατάσταση, όμως είσαι γερός και υγιείς. Νιώθεις τυχερός ή άτυχος; «Σίγουρα νιώθω τυχερός. Πέρασα μια περιπέτεια ανώδυνα. Και θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς μου που από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μου, έκαναν ένα μεγάλο έργο να με βοηθήσουν ψυχολογικά να ξεχάσω και να ξεπεράσω ότι έπαθα. Είναι πολύ σημαντικό ότι μπήκα γρήγορα πάλι στο ποδόσφαιρο, με έκανε να ξεχάσω και στη ζωή κάθε εμπόδιο για καλό. Μπορεί ξαφνικά να σταμάτησα αλλά ανοίγονται νέοι ορίζοντες και αυτό πρέπει να δω. Έχω τη δυνατότητα να βοηθήσω και να κάνω κάτι άλλο».

Τα συναισθήματα από την αγάπη του κόσμου: «Τα μηνύματα που πήρα ήταν τόσα πολλά, δεν περίμενα ποτέ ότι αυτό που έπαθα θα συγκινούσε τόσο πολλή κόσμο. Δεν είναι μόνο από τους φιλάθλους του ΑΠΟΕΛ αλλά από όλες τις ομάδες και με κάνει να αισθάνεσαι δικαιωμένος ότι όλα αυτά τα χρόνια είδαν ότι προσέφερα και ήταν η ανταμοιβή τους για όσα έκανα. Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα, το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ καρδιάς».

Στον πρώτο αγώνα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, στο ΑΠΟΕΛ-Ζενίτ, ο κόσμος σχημάτισε το νούμερο 24. Πώς ένιωσες; «Ήταν κάτι το πρωτόγνωρο, έμαθα ότι κάτι θα ετοίμαζαν αλλά δεν περίμενα να είναι κάτι τόσο μεγάλο. Προσπάθησα να μην κλάψω, κοίταζα με πλάγιες ματιές, το λέω και ανατριχιάζω. Τους ευχαριστώ πολύ».

Ξεπέρασες τα όρια της αγάπης από τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ. Είναι ακόμη ένας λόγος να νιώθεις δικαιωμένος να έρθεις την Κύπρο. «Ήταν μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις της ποδοσφαιρικής μου ζωής. Ερχόμουν με δυσπιστία δεν ήξερα τι θα βρω αλλά τελικά ήταν κάτι πολύ μεγάλο και φάνηκε με την πορεία μου. Επειδή ήμουν πάντα εγωιστής και έβαζα ψηλούς στόχος και ήθελα πάντα να είμαι πρώτος. Σε αυτό το πόστο θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

Υπήρξε κάποιο παιχνίδι που ήθελες να βάλεις παπούτσια και να μπεις μέσα σε αυτό το διάστημα που έλειψες;«Στα ευρωπαϊκά θα ήθελαν να ήμουν εκεί. Πριν από ενάμιση μήνα αγωνιζόμουν και τώρα δεν μπορώ. Αυτό θα περάσει σε άλλο στάδιο και είναι ωραίο να βλέπεις την ομάδα σου από άλλο πόστο να φέρνει επιτυχίες, νιώθει την ίδια χαρά»

Ποια συμβουλή θα έδινες σε έναν παίκτη 35-36 χρόνων που θέλει να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο σε ψηλό επίπεδο;«Πρέπει να είναι επαγγελματίας στην συνείδηση, στο μυαλό, στην συμπεριφορά. Πρέπει να αγαπά αυτό που κάνει και όχι να το κάνει επειδή του το επιβάλλουν. Αν είναι όλα σε ένα σωστό επίπεδο δεν υπάρχει θέμα ηλικίας, ότι πρέπει να σταματήσεις στα 35. Είναι θέμα χαρακτήρα και πόσο αγαπάς»

Ήσουν πάντα έτσι;«Από πέντε χρονών έκανα όλα τα αθλήματα. Αγαπούσα πολύ τον αθλητισμό, τελικά αγάπησα πιο πολύ το ποδόσφαιρο και εκεί έδωσα όλη μου την ενέργεια και είναι σημαντικό

Όταν ξεκινούσε η φετινή χρονιά, με τα συνεχόμενα παιχνίδια, λέγαμε ότι δεν θα σταματήσεις ποτέ…«Δεν είχα σκεφτεί πότε θα τελειώσω. Έλεγα ότι όταν δεν θα είμαι αυτός που θέλω να είναι και όταν δεν μπορώ να αποδώσω τα μέγιστα θα σταματήσω. Αυτό που συνέβη σε εμένα ήταν ένα τυχαίο γεγονός και ήταν το μόνο που μπορούσε να με σταματήσει

Κάνοντας μια αναδρομή της πορείας στο ΑΠΟΕΛ από το 2006, υπάρχει κάποιο παιχνίδι που να σου έρχεται στο μυαλό;«Το παιχνίδι με την Κοπεγχάγη, με την Τραμζονσπόρ. Ήταν και πολλά παιχνίδια πρωταθλήματος και Κυπέλλου, με την Ανόρθωση που πήραμε το Κύπελλο το 2008, ένα παιχνίδι με την Ομόνοια από τα πολλά όταν σκόραρα το 2008-2009 στη νίκη με 2-1

Τον τελευταίο του τίτλο το ΑΠΟΕΛ τον πήρε με δικό σου γκολ…«Ήταν ένα σημαντικό γκολ, άλλο ένα γκολ με την Ομόνοια και ένας τίτλος».

Κύπριοι, ξένοι, κοινοτικοί ποδοσφαιριστές. Υπάρχει ένα παράπονο από τους φιλάθλους ότι δεν βλέπουν Κύπριους. Επειδή το ΑΠΟΕΛ παραδοσιακά ξεχώριζε σαν η ομάδα με πολλούς Κύπριους. Μπορείς να μας πεις την άποψη σου τι άλλαξε;  «Αν κοιτάξεις όλη την Ευρώπη το ποδόσφαιρο άλλαξε, ανέβηκε επίπεδο και θεωρώ ότι το πιο σημαντικό είναι ο Κύπριος να προσπαθήσει περισσότερο. Όταν έρθει ένας ξένος και δεν είναι καλύτερος από τον Κύπριο δεν θα τον βάλει ο προπονητής να παίξει. Το 2003 πήγα στον Πανιώνιο και παίξαμε με τη Ξάνθη και ήμουν ο μοναδικός Έλληνας. Άρα δεν λέει τίποτα αυτό. Όταν σου δίνεται ευκαιρία πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι καλύτερος από τον άλλο. Είναι θέμα εγωισμού, δουλειάς, προσπάθειας. Έχει πολύ καλούς Κύπριους, αλλά πολλοί απογοητεύονται όταν έρθουν ξένοι. Πρέπει να αποδείξεις στον προπονητή σου ότι είσαι καλύτερος από τον ξένο. Ο ανταγωνισμός σε κάνει καλύτερο και να διεκδικείς τη θέση σου. Θέλει προσπάθεια και να πιστέψουν ότι μπορούν. Υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά πρέπει να προσπαθήσουν. Όταν χάνει μια ομάδα πάει να πει ότι κάτι πρέπει να αλλάξει».

Οι μεγάλες επιτυχίες στην Ευρώπη ήρθαν με ξένους ποδοσφαιριστές. Πώς ήταν το ΑΠΟΕΛ του 2006 και πώς είναι σήμερα; «Υπάρχει τεράστια διαφορά. Είναι λογικό να φέρνεις ένα καλύτερο ποδοσφαιριστή για να δώσει το κάτι παραπάνω, αυτό έκανε το ΑΠΟΕΛ και πέτυχε εκτός του ότι είναι μια οικογένεια και μια ομάδα. Έρχονται παίκτες ψηλού επιπέδου που αγαπάνε την προπόνηση και τη δουλειά».

Το επίπεδο στο οποίο ανέβηκε το ΑΠΟΕΛ και κάνει όλους να παραδέχονται ότι είναι η καλύτερη ομάδα. Που οφείλεται; Οφείλεται σε πολλά, είναι ομάδα που ξεκίνησε πριν 4 χρόνια με τον κ. Γιοβάνοβιτς, σιγά-σιγά να χτίζεται με ένα κορμό, καλά στελεχωμένο τιμ. Η ομάδα ακόμα έχει πολλά να δώσει δεν είναι στο ψηλότερο της σημείο. Έφτιαξε ένα συμπαγές σύνολο, έχει προπονητή που ελέγχει τα πάντα με παίκτες που θέλουν να πετύχουν και πολύ καλό τεχνικό τιμ. Βάζουν στόχους και τους καταφέρνουν. Έχει σταθερή διοίκηση που είναι πάντα από πάνω και τον κόσμο ενωμένο και στα δύσκολα και στα καλά. Όλο το οικοδόμημα αυτό πατάει γερά, τα θεμέλια είναι πολύ δυνατά και κάθε χρόνο μπορεί να δει ακόμη καλύτερα».

«Μετά την πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ όταν χάθηκε το πρωτάθλημα ο κόσμος έμεινε ήρεμος. Είχανε μπει οι βάσεις, ήταν δύσκολη στιγμή, το ΑΠΟΕΛ δεν είναι συνηθισμένο να χάνει σημαντικούς τίτλους. Μπήκαν τα θεμέλια, το μέλλον ανήκει στην ομάδα».

Πόσο καλύτερα μπορεί να παίξει το ΑΠΟΕΛ; «Πάντα υπάρχει χώρος για να παίξει καλύτερα. Δεν υπάρχει όριο, θεωρώ ότι αν δουλεύεις πάνω στις σωστές βάσεις, είναι πολύ εύκολο το ΑΠΟΕΛ να βελτιώνεται και να κάνει κάτι παραπάνω. Σε ομάδα υπάρχουν και δύσκολες στιγμές, δεν είναι πάντα οι ομάδες σε ψηλό επίπεδο και όλα πάνε καλά. Υπάρχουν στιγμές που θα κάνει κοιλιά. Αλλά το ΑΠΟΕΛ βρήκε τη συνταγή για να πηγαίνει σιγά-σιγά ένα βήμα παραπάνω».

Είσαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου με εμπειρία. Όλοι λένε πως το ΑΠΟΕΛ είναι η καλύτερη ομάδα και θα πάρει το πρωτάθλημα. Θεωρείς ότι έτσι είναι;Για να πάρεις το πρωτάθλημα πρέπει να ματώσεις σε όλα τα παιχνίδια, να είσαι εκεί όταν πρέπει. Η καλύτερη ομάδα το αποδεικνύει στο γήπεδο. Το ΑΠΟΕΛ είναι σε καλό επίπεδο αλλά πρέπει να το διατηρήσει. Δεν σημαίνει πως όλοι λεν ότι είναι καλύτερο το ΑΠΟΕΛ θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Πρέπει να βλέπεις το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, υπάρχει δύσκολο πρόγραμμα. Ένα παιχνίδι της Ευρώπης είναι σαν τρία του πρωταθλήματος. Έτσι πρέπει να τα διαχειριστεί σωστά».

Σε αυτό οφείλεται η αυξομοίωση της απόδοσης της ομάδας;

«Δεν είναι εύκολο να παίζεις σε τέτοια παιχνίδια. Αυτές οι ομάδες που παίζουμε έχουν συνηθίσει να παίζουν σε πιο πολλά δυνατά παιχνίδια, οι παραστάσεις τους είναι καλύτερες, και όταν ανεβαίνει το επίπεδο στο πρωτάθλημα μπορείς να κάνεις περισσότερα στην Ευρώπη».

Έχετε δημιουργήσει από μόνοι σας εκεί τα αποδυτήρια το κίνητρο. Όλοι λένε ότι θέλουν να παίξουν και του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ…«Κανείς δεν σκέφτεται διαφορετικά. Οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ είναι συνειδητοποιημένοι, επαγγελματίες, και προσπαθούν να βρίσκουν κίνητρα ώστε κάθε χρόνο να μπορούν να διεκδικούν κάθε χρόνο το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Για το ΑΠΟΕΛ στόχοι είναι πάντοτε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη»

Συμμερίζεσαι την άποψη ότι το υλικό της ομάδας είναι τέτοιο που του επιτρέπει να καλύπτεις τις απουσίες;«Το υλικό είναι πιο ισχυρό, ακόμα ποιο μεγάλο, υπάρχουν παίκτες που μπορούν να μπουν και να δώσουν πράγματα. Είναι σημαντικό για τον προπονητή να έχει ένα τέτοιο ρόστερ. Από την άλλη όμως δεν μπορείς να πεις ότι το υλικό μου είναι αρκετό, πάντα υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνεις. Το υλικό στο ΑΠΟΕΛ είναι πολύ ποιοτικό».

Για τον Αίλτον Αλμέιδα;«Πολύ καλός ποδοσφαιριστής, γρήγορος πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, έχει όλα τα στοιχεία του επιθετικού που σε κάνουν να τον φοβάσαι όταν είσαι αμυντικός. Δεν θα τον ήθελα για αντίπαλο όμως είναι σημαντικό να τον έχω συμπαίκτη γιατί βελτιώνομαι κι εγώ στην προπόνηση»

Ένα γεμάτο, ένα ποιοτικό ρόστερ, αυξάνει τον ανταγωνισμό. Κάποιος μπορεί να τα δίνει όλα στις προπονήσεις και στο παιχνίδι να είναι εκτός αποστολής…«Και για τις δυο πλευρές είναι δύσκολο. Και για τους παίκτες και για τον προπονητή. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και πρέπει να καταλάβεις ότι πρέπει να δώσεις ακόμα περισσότερα για να μπορέσεις να αγωνιστείς. Και η θέση του προπονητή είναι δύσκολη και τώρα καταλαβαίνω ότι και ο προπονητής στεναχωριέται, όλοι οι παίκτες είναι εργαλεία του και θέλει να τους έχει χαρούμενους»

Με ποιο παρτενέρ έπαιξες καλύτερα; «Ο Σεγκιρί ήταν πολύ καλός παίκτης, δεν θέλω να πω για τους τωρινούς γιατί δεν θέλω να αδικήσω. Με τον Καψή παίξαμε καλά, με τον Πουρσαϊτίδη είχαμε τρομερή χημεία».

Είναι σημαντικό να υπάρχει χημεία με τους παίκτες που παίζουν στην ίδια γραμμή. «Ειδικά για την άμυνα, όταν κάνεις αρκετά παιχνίδια με την ίδια αμυντική γραμμή βοηθάνε στο να μπορείς να συνεννοηθείς χωρίς λόγια. Καταλαβαίνεις πως κινούνται και μπορείς να κάνεις καλύτερη άμυνα όταν είσαι δεμένος με τους ίδιους παίκτες».

Τα παιδιά που βρίσκονται τώρα στην ομάδα δεν θα αφήσουν να φανεί το κενό σου; «Τον Ζόρζε τον ξέρουμε, είναι πολύ καλός αμυντικός, έδειξε ότι έχει στοιχεία για να ξεχωρίσει. Ο Κακά επίσης έχει καλά στοιχεία και αρχίζει να δένει με τα άλλα παιδιά. Ο Ολιβέιρα έχει μια καλή παρουσία, μπήκε και έγινε μέλος της ομάδας σύντομα. Τα τελευταία δύο παιχνίδια του ήταν πάρα πολύ καλά. Νομίζω ότι σιγά-σιγά έφυγε κάποιος και ήρθαν άλλοι που μπορούν να δώσουν πολλά. Το ΑΠΟΕΛ μπορεί εύκολα να κάνει παίκτες δικούς του και να προσφέρουν πολλά. Ο Γιάχιτς μπορεί επίσης να βοηθήσει».

Δεν σου λέει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πως αν είχε εσένα θα ένιωθε πιο άνετος; Πάνε πολύ καλά τα πράγματα και κάτι τέτοιο δεν μου είπε (γέλια). Υπάρχει το υλικό για να καλύψει τη θέση μου».

Αν έβαλε στο πρόγραμμα του να πάρει το δίπλωμα προπονητή: «Το έχω βάλει στο πρόγραμμα για το Β και το Α για πρώτο βήμα. Είμαι μαθητής τώρα, είναι ένα νέο πόστο, μπορεί να έχω πολλές εμπειρίες αλλά είναι εντελώς διαφορετικό, αλλιώς βλέπεις τα πράγματα σαν παίκτης και αλλιώς σαν προπονητής».

Τι ομάδα είσαι τελικά; Πανιώνιος, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ; «ΑΠΟΕΛ!»Για τις συνθήκες συνεργασίας στο ΑΠΟΕΛ με τη διοίκηση. Πολλοί λένε πως οι Ελλαδίτες νιώθουν τις καλές συνθήκες που επικρατούν στο ΑΠΟΕΛ. «Ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι εντάξει στο οικονομικό. Έτσι χτίζονται οι ομάδες, θα πρέπει να είσαι τυπικός στις υποχρεώσεις απέναντι στον ποδοσφαιριστή. Όταν είναι απλήρωτοι, είναι δύσκολο να έχεις απαιτήσεις από αυτούς. Ο ποδοσφαιριστής παίζει γιατί το αγαπάει, αλλά όποιος δεν πληρώνεται το μυαλό του είναι εκεί. Δεν αγωνίζεται κανείς για τα λεφτά, αλλά είναι πολύ σημαντικό να είναι εντάξει η διοίκηση απέναντι στους ποδοσφαιριστές και τα τελευταία χρόνια κατάφερε να είναι συνεπής, να βοηθάει, να συμμετέχει με τον τρόπο της και να παρέχει στον ποδοσφαιριστή ότι χρειάζεται. Ήρθα πριν 6 χρόνια και καθόμουνα σε πλαστικές καρέκλες και τώρα έγινε μεγάλη αλλαγή. Του παρέχεις του ποδοσφαιριστή και αυτός αποδίδει».

Σύγκριση με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, για τις συνθήκες στο ΑΠΟΕΛ. «Εδώ βάζω το ΑΠΟΕΛ πάνω από όλους για το πώς περνάω και είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα. Από την άλλη οι εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού είναι κάτι πολύ μεγάλο, δεν είμαστε σε αυτό το επίπεδο. Παίζει 12 χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ και είναι τεράστια τα ποσά που πήρε έτσι έχει πολύ καλές εγκαταστάσεις. Το ΑΠΟΕΛ έχει καλό κλίμα, είναι όλοι κοντά, δουλεύουμε όλοι μαζί και δίνουν όλοι μεγάλο αγώνα, οι φροντιστές και όλο το τιμ».

Μοντέλο διοίκησης όπου υπάρχει διαχωρισμός εξουσιών. «Αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Έχει πλέον καταξιωθεί σαν ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας ο Φοίβος Εωτοκρίτου: «Είναι καθημερινά στον Αρχάγγελο, του αρέσει να έρχεται, είναι δίπλα στην ομάδα, παρακολουθεί προπονήσεις, είναι δίπλα στην ομάδα, είναι δυναμικός εκεί που πρέπει αλλά είναι χαμηλών τόνων δεν μιλάει συνέχεια. Βοηθάει όταν χρειάζεται».

Ο Ελλαδίτης ποδοσφαιριστής στο ΑΠΟΕΛ. Σε άλλες ομάδες δεν έχουν το ίδιο πάθος. Σας παρασύρει η κερκίδα; «Έπαιξα 10-12 χρόνια στην Ελλάδα και δεν είδα Ελληνική σημαία, δεν άκουσα τον Εθνικό ύμνο. Όταν παίζεις στην Κύπρο και βλέπεις τόσες Ελληνικές σημαίες, ακούς τον Εθνικό ύμνο, καταλαβαίνεις πως νιώθουν οι φίλαθλοι Έλληνες, πιο Έλληνες από εμάς. Ο φίλαθλος του ΑΠΟΕΛ είναι πιο Έλληνας από ‘μενα αυτό νιώθω και σου βγαίνει να θέλεις να δώσεις την ψυχή σου».

Ο Χιώτης αγωνίζεται με το νούμερο 24 κάτω από τη φανέλα του: «Το είδα και αυτό. Εκτός από κουμπάροι είμαστε και πολύ καλοί φίλοι. Τον κάλεσε στην Εθνική ο κ. Σάντος, γιατί ο Διονύσης έκανε πολύ καλή δουλειά, έδειξε ποιος είναι ο πραγματικός Χιώτης στο ΑΠΟΕΛ. Είναι σε τέτοιο επίπεδο που μπορεί εύκολα να αγωνιστεί στην Εθνική, έχει την εμπειρία και τις παραστάσεις. Του εύχομαι να είναι στην αποστολή της Εθνικής στο Euro και να είναι πάντα υγιής».

Τον Χιώτη τον είχες συστήσει εσύ στον Γιοβάνοβιτς;«Ναι έδωσα την άποψη μου. Στην ΑΕΚ γίναμε φίλοι, κουμπάροι, τότε κατάλαβα ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό τερματοφύλακα»

Σύστησες κι’ άλλους ποδοσφαιριστές στον προπονητή;«Με έχει ρωτήσει και για άλλους παίκτες και είπα την άποψη μου. Ο κ. Γιοβάνοβιτς ζήτησε αρκετές φορές την δική μου άποψη»

Ντεμπούτο στον αγώνα με την ΑΕΛ από άλλο πόστο αγχώνεσαι;«Όχι δεν αγχώνομαι απλά θα νιώθω περίεργα. Έχω μάθει να βγαίνω στο ζέσταμα, τώρα θα είναι διαφορετικά».

Πως είναι η ζωή σου στην Κύπρο, το σκέφτεσαι για μόνιμη διαμονή;«Το σκέφτομαι εδώ και χρόνια και νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα ακολουθήσω. Νιώθουμε πολύ καλά εδώ και ο κόσμος μας αγκάλιασε, έχω πολλούς φίλους εδώ. Δεν περίμενα να εξελιχτεί έτσι όμως κάνοντας ένα φλας μπακ το τι πέρασε καταλαβαίνω ότι ήταν από τις πιο σωστές αποφάσεις στην ζωή μου»

Για το πρωτάθλημα..«Θα είναι ανταγωνιστικό. Και οι μικρές ομάδες προσπαθούν κάθε χρόνο να είναι πιο ανταγωνιστικές, και ήδη το βλέπουμε από τις πρώτες αγωνιστικές που υπάρχουν αποτελέσματα που δεν τα περιμέναμε. Όλες οι ομάδες είναι σε καλό επίπεδο όμως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης από όλους. Είμαστε σε καλό επίπεδο και γι’ αυτό έρχονται οι επιτυχίες τα τελευταία χρόνια»

Θα πας στο Νταργκάο…«Ναι θα πάω. Δεν έπαιξα ούτε την προηγούμενη φορά, ήθελα πολύ να παίξω τότε

Για το Τσάμπιονς Λιγκ…«Είναι νωρίς ακόμα. Έχουμε πει οι βάσεις, με τέσσερις βαθμούς μπορείς να σκεφτεί άλλα πράγματα. Όμως δεν μπορούμε ότι θα προκριθούμε, πάντα αυτή την ομάδα την διέκρινε η ταπεινότητα, παίζουμε με μεγάλες ομάδες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Εύχομαι να γραφτεί άλλη μια χρυσή σελίδα.

Πόρτο, Ζενίτ, Σαχτάρ…«Η Πόρτο έδειξε περισσότερη σταθερότητα, τα τελευταία χρόνια πάει πολύ καλά, όμως και η Σαχτάρ και η Ζενίτ τα προηγούμενα χρόνια κέρδισαν το Γιουρόπα Λιγκ. Έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά οι τρεις τους. Δεν μπορούμε να πούμε ότι κάποια είναι πιο δυνατή».

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!