Ο μικρός και ο πήχης των προσδοκιών

Σήμερα αναμένεται να σφραγιστεί η συμφωνία μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Ολυμπιακού που αφορά την μετακίνηση του Πιέρου Σωτηρίου στην ομάδα μας το καλοκαίρι. Δικαιολογημένα οι οπαδοί μας περιμένουν πολύ περισσότερα στην μεταγραφική περίοδο που έρχεται αλλά η βιασύνη του Ολυμπιακού να πουλήσει τον παίκτη, έφερε χρονικά πρώτα το deal που αφορά τον 20χρονο επιθετικό. Τώρα που ο παίκτης θεωρείται δικός μας μπορούμε πιο άνετα να εξηγήσουμε κάποια πράγματα για την επιφυλακτικότητα που τηρήσαμε τις τελευταίες εβδομάδες γύρω από το όλο θέμα. Ο πρώτος και βασικότερος λόγος ήταν το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός επιχείρησε με διάφορους τρόπους να βγάλει σε πλειστηριασμό τον παίκτη. Ο δεύτερος σχετιζόταν με το ότι ακόμα και μετά που έγινε η συνάντηση μεταξύ των διοικήσεων, όπου υπήρξε προφορική συμφωνία, η άποψη του Γιοβάνοβιτς ήταν πως δεν θα μπορούμε να έχουμε άμεση και ουσιαστική βοήθεια από τον παίκτη.

Είναι εδώ που τίθεται το ερώτημα του που μπαίνει ο πήχης των προσδοκιών όλων μας φέρνοντας στην ομάδα έναν 20χρονο Κύπριο επιθετικό;

Καταρχάς δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το ταλέντο του Σωτηρίου αλλά όταν ο Γιοβάνοβιτς πιστεύει τα πιο πάνω, θα ήταν αφελές να πιστεύει οποιοσδήποτε ότι ο μικρός θα έχει ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής στον πρώτο τουλάχιστον χρόνο του στην ομάδα. Για να είμαστε πιο ειλικρινής, είναι μετά δυσκολίας που θα μπορεί να συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει και ο ίδιος να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

Ο Πιέρος Σωτηρίου θα βρει στον ΑΠΟΕΛ τρομερό ανταγωνισμό σε μια θέση όπου η ομάδα μας στελεχώνεται από ξένους παίκτες που θα έχουν πολλαπλάσιες του απολαβές και προτεραιότητα στο χρόνο συμμετοχής. Τόσο ο ίδιος όσο και εμείς θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να δούμε αν το ταλέντο και η βελτίωση του θα είναι τέτοια που θα μπορέσει να δώσει σε κάποια φάση ουσιαστική βοήθεια.

Ενδεικτικό της υπομονής αλλά και του μακροπρόθεσμου σκεπτικού της μεταγραφής είναι και το ότι το συμβόλαιο με τον Πιέρο Σωτηρίου ο οποίος στις 13 Ιανουαρίου γίνεται 20 ετών θα είναι τετραετές.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!