Ο Μοράις αμυντικός και αύριο

Οι εκτιμήσεις όλων όσων πίστευαν ότι ο Γιοβάνοβιτς δεν θα ρισκάρει τη συμμετοχή του Ολιβέιρα στους αγώνες Ιανουαρίου όπου θα κρίνουν σχεδόν τα πάντα επιβεβαιώνονται. Ο Βραζιλιάνος μπορεί να συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή τις τελευταίες εβδομάδες και να πήρε δυο λεπτά συμμετοχής στον αγώνα κυπέλλου με την Αελ αλλά με τον Απόλλωνα έμεινε στον πάγκο. Ο προπονητής μας βλέποντας το δίδυμο Μπόρδα-Αντωνιάδη να έχει του κόσμου τα προβλήματα στο κύπελλο έπρεπε να αλλάξει κάτι και αυτό ήταν η μετατόπιση του Μοράις στο κέντρο της άμυνας. Η κίνηση αυτή βοήθησε την ομάδα να λειτουργήσει πολύ καλύτερα από ότι στον αγώνα κυπέλλου αφού ο Νούνο έδωσε  την απαραίτητη ηρεμία ενώ ήταν και ο παίκτης που κουβαλούσε την μπάλα με τρόπο δημιουργικό. Αυτό επέτρεψε στους Τζιόλη και Πίντο να λειτουργήσουν καλύτερα όχι μόνο σαν αμυντικά χαφ αλλά και στις βοήθειες που έδιναν στους μεσοεπιθετικούς.

Θυμηθήκαμε τι έγινε στον τελευταίο αγώνα γιατί θεωρούμε ότι ο Γιοβάνοβιτς θα προτιμήσει και πάλι το δίδυμο Μπόρδα-Μοράις στο κέντρο της άμυνας. Από τι στιγμή που η ομάδα λειτούργησε σωστά θεωρούμε παραπάνω από απομακρυσμένο το σενάριο επιστροφής του Αντωνιάδη στο αρχικό σχήμα ενώ οι Καρυπίδης και Ολιβέιρα δεν θεωρούνται έτοιμοι.

Εννοείται ότι υπήρξε και στον αγώνα με τον Απόλλωνα κάποια δυσλειτουργία στην άμυνα η οποία σχετιζόταν περισσότερο με την αλληλοκάλυψη αλλά και κάποια ατομικά λάθη. Από αυτά προήλθε το εύκολο γκολ του Μερκή και 1-2 άλλες φάσεις και σίγουρα είναι στοιχεία που πρέπει να περιοριστούν για να κερδίσουμε τους χόχους το απόγευμα του Σαββάτου.

Αχόρταγος ο Σόουζα

Όπως είναι γνωστό ο Σόουζα μετρά μέρες στην ομάδα μας αφού η ανύπαρκτη συνεισφορά του επιβάλει την αποχώρηση του έτσι ώστε να έρθει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει. Ο Πορτογάλος παρά το ότι στον ΑΠΟΕΛ εισέπραξε χρήματα που δεν είδε ποτέ στις προηγούμενες του ομάδες παρουσιάζεται προκλητικά αδιάλλακτος στο θέμα της αποζημίωσης που θα λάβει προκειμένου να αποχωρήσει.

Ο Πορτογάλος αξιώνει  αν του καταβληθούν όλοι οι μισθοί μέχρι τον Μαιο που λήγει το συμβόλαιο του γεγονός που πιθανών να οδηγήσει την διοίκηση σε μονομερή διακοπή της συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών. Ο παίκτης με αυτό τον τρόπο πιέζει ενώ παρουσιάστηκε και αρνητικός να μετακομίσει την Ενπ της οποίας ο προπονητής θέλει τον Πορτογάλο.

Σε κάθε περίπτωση η αποχώρηση του από τον ΑΠΟΕΛ είναι δεδομένη.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!