Ο Νεκτάριος και οι άλλοι

Παρόλο που ο Πάουλο Σέρτζιο έχει καταλήξει στο βασικό κορμό με τον οποίο η ομάδα πορεύεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και σύντομα στο πρωτάθλημα, υπάρχουν κάποιες θέσεις που δείχνουν να μην έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα. Μπορεί το δείγμα των τριών επίσημων αγώνων να είναι μικρό αλλά μέσα από αυτό επιβεβαιώνεται ότι ο προπονητής μας ακόμα προσπαθεί να βρει τη σωστή χημεία και τον καταλληλότερο παίκτη στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Αρχίζοντας από τον πρώτο αγώνα με την Μάριμπορ μέσα στην έδρα μας η επιλογή του Σέρτζιο για το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής ήταν ο Αλεξάνδρου με την ομάδα να αγωνίζεται στο μεγαλύτερο διάστημα με διάταξη 4-4-2. Στον κρίσιμο επαναληπτικό και με τον ΑΠΟΕΛ να χρειάζεται γκολ, προτιμήθηκε η διάταξη 4-2-3-1 με τον Νεκτάριο να καλύπτει και πάλι το αριστερό άκρο.

Τέλος στον αγώνα του super cup είδαμε τον Γκονσάλβες να αγωνίζεται στη συγκεκριμένη θέση και τον Αλεξάνδρου να περνά στη θέση του στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου.

Πρέπει να θυμίσουμε ότι η επιλογή Αλεξάνδρου και στους δυο αγώνες με την Μάριμπορ θεωρήθηκε έκπληξη. Ο Σέρτζιο όχι μόνο επιβεβαίωσε τη φήμη ότι δεν θεωρεί τον Αλεξάνδρου αριστερό μπακ και τον προορίζει ως επιλογή για πιο μπροστά αλλά τον έχρισε βασικό στους καθοριστικούς αγώνες του Champions League.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η απόφαση του σχετίζεται με τις βοήθειες που πρέπει να έχει ο Ντα Σίλβα στην άμυνα και που μπορεί να τις δώσει ο Αλεξάδρου, όχι όμως ο Αλωνεύτης. Η αλήθεια είναι ότι παρά το ότι ο Ντα Σίλβα ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στη θέση, αυτή δεν παύει να είναι άγνωστη για αυτόν, οπότε η επίλογη Νεκτάριου ίσως να μην είναι τυχαία.

Σαν αποτέλεσμα των πιο πάνω βλέπουμε τον Μαντούκα να διατηρείται στην 11αδα αλλά να καλύπτει άλλες θέσεις έστω και αν η φυσική του θέση είναι στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Άλλη μια προέκταση είναι και ο περιορισμένος χρόνος συμμετοχής που είχε ο Αλωνεύτης στους τρεις επίσημους αγώνες.

Με αυτά τα δεδομένα θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η απόφαση του Σέρτζιο στο πρώτο ραντεβού με τη Ζούλτε. Το σίγουρο είναι ότι ο Ντα Σίλβα θα καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας ενώ το scouting report κάνει λόγο για προβληματική αμυντική λειτουργία της Βελγικής ομάδας.

 

 

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!