Ο Πετεβίνος επιβεβαίωσε τον προβληματισμό

Ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας μίλησε για τα χτεσινά χάλια που έφεραν την ήττα χωρίς να διστάσει να πει τα πράγματα ως έχουν σε σχέση με τα αγωνιστικά θέματα που ταλανίζουν τον ΑΠΟΕΛ. Παράλληλα επισημοποίησε τον προβληματισμό που υπάρχει για την αδυναμία της ομάδας να σκοράρει όπως επίσης και το ότι κάποιοι νεοφερμένοι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν.

Οι δηλώσεις όπως έγιναν στο Super Sport:

«Ερχόμαστε πίσω με ένα αποτέλεσμα που δεν ήταν μέσα στα επιθυμητά. Ένα ιδανικό αποτέλεσμα θα ήταν να μην δεχτούμε γκολ. Πέραν από αυτό και κοιτάζοντας την αγωνιστική εικόνα του αγώνα με την Αστάνα, θα έλεγα πως έχουμε τη δυνατότητα να ανατρέψουμε το 1-0 μέσα στη Λευκωσία, φτάνει να κάνουμε κάποια πράγματα που στο ποδόσφαιρο θεωρούνται βασικά. Πρέπει να σκοράρουμε και να βελτιώσουμε τη συνολική μας απόδοση κατά τη διάρκεια του 90λεπτου. Μπορεί χθες να είχαμε σε μεγάλο διάστημα την κατοχή της μπάλας και να ήμασταν δημιουργικοί στο δεύτερο ημίχρονο, όμως μας έλειπε η ουσία. Στο ποδόσφαιρο αν δεν έχεις ουσία δεν κάνεις τίποτα. Αυτά θα πρέπει να βελτιωθούν για να είμαστε αισιόδοξοι, ούτως ώστε να πετύχουμε το στόχο της πρόκρισης στο Τσάμπιονς Λιγκ. Υπήρχε μια βασική ιδιαιτερότητα με τον πλαστικό χορτοτάπητα. Ο αντίπαλος λόγω προσαρμογής ήξερε πώς να εκμεταλλευτεί αυτές τις ιδιαιτερότητες. Ήταν κάτι που είδαμε και πέρσι στον αγώνα με την  Ελσίνκι. Θεωρώ ότι στο τελευταίο μισάωρο του πρώτου ημιχρόνου,  η ομάδα κατάφερε να προσαρμοστεί καλύτερα, όμως δεν ήμασταν δημιουργικοί. Η μοναδική απειλή από τον αντίπαλο, προήλθε από πλαγιοκοπήσεις και ατομικά μας λάθη. Στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι το 80΄ είχαμε τον έλεγχο και δικαιούμασταν να ισοφαρίσουμε. Τα τελευταία δέκα λεπτά, μπορούσαν να χαρακτηριστούν από ποδοσφαιρική αναρχία και από πλευράς των δύο ομάδων. Ευτυχώς για μας που δεν μας στοίχησαν. Παρέμεινε το 1-0 που σαφώς και μπορούμε να ανατρέψουμε την ερχόμενη Τετάρτη» ανέφερε αρχικά.

Για το γεγονός ότι το ΑΠΟΕΛ, σκόραρε στα δύο από τα έξι φετινά παιχνίδια…

«Εδώ είναι που τα στατιστικά μπορούν να δείξουν μια ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Αν αναλογιστούμε ότι σε έξι παιχνίδια, η ομάδα μας πέτυχε μόνο τρία γκολ, αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα παραγωγικότητας. Πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα αν θέλουμε να περάσουμε στους ομίλους. Σαφώς και μας προβληματίζει αυτό το θέμα. Προβληματίζει άπαντες. Και τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή και τη διοίκηση. Είναι κάτι που κοιτάζουμε για να δούμε αν μπορούμε να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό για να λύσουμε το πρόβλημα. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν  δεν έχουν προσφέρει αυτά που προσδοκούσαμε. Είναι κάτι που μας προβληματίζει. Είναι πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταγραφικής κίνησης. Δεν ήταν θέμα να βρεθεί ποδοσφαιριστής για τα πλέι οφ. Υπάρχουν και πιο μακροπρόθεσμοι στόχοι μέσα στη χρονιά. Ο διαχρονικός στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Είναι δεδομένη η απόφαση ενίσχυσης. Υπάρχουν δεδομένα. Πρέπει να αξιολογήσουμε αυτό που είδαμε. Δεν πρέπει να κοιτάζουμε μόνο τα κακά της ομάδας. Υπάρχουν και καλά στοιχεία που έδειξε η ομάδα. Υπάρχουν στοιχεία που μπορεί να επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα. Είχαμε και τη φάση του πέναλτι με τον  Ντε Βινσέντι πριν το γκολ. Το ποδόσφαιρο είναι κυρίως ουσία και αυτό πρέπει να ψάξουμε αν θέλουμε να δούμε το ΑΠΟΕΛ στους ομίλους. Το ΑΠΟΕΛ δεν συμβιβάζεται με τίποτα άλλο, πέραν της πρόκρισης στους ομίλους. Μέχρι και τις 31 Αυγούστου θα αναμένουμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις».

Για τον Εφραίμ…  

«Ο ποδοσφαιριστής θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις το απόγευμα. Από τη στιγμή που το επόμενο παιχνίδι είναι το Σάββατο, το πιθανότερο δεν θα βρίσκεται στις επιλογές του κ. Πασιένσια στον αγώνα με τον Ερμή».

Για τον Βάντερ…  

«Θα δούμε σήμερα ποια είναι η κατάσταση του. Θα αξιολογηθεί μαζί με τους υπόλοιπους».

Για τον κόσμο…  

«Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζει πόσο σημαντική είναι η παρουσία του στον επαναληπτικό της Τετάρτης, αλλά και τον αγώνα του Σαββάτου. Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί  10.500 εισιτήρια για τον επαναληπτικό».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!