Ο Φοίβος έχει όραμα και πλάνο

Με τον τίτλο να έχει κριθεί και να απομένει μόνο η τυπική ενθρόνιση το ενδιαφέρον όλων στρέφεται σε άλλα θέματα που απασχολούν την ομάδα μας. Ο Φοίβος Ερωτοκρίτου μίλησε το μεσημέρι στο Σούπερ Σπορτ ΦΜ για αρκετά από αυτά τα θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον του ΑΠΟΕΛ. Κρατάμε τη θέληση και πλάνο έτσι ώστε η ομάδα να γίνει ακόμα πιο ισχυρή έτσι ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις την είσοδο της σε έναν εκ των ομίλων.  

Σημαντικό θεωρούμε και το ότι για πρώτη φορά ο πρόεδρος συνδέει την ανέγερση προπονητικού κέντρου στην Κοκκινοτριμιθία με τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία. Η σύνδεση αποδεικνύει αυτό που γράψαμε και προ μηνών, ότι το συγκεκριμένο project δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα. Πρακτικά μόνο με είσοδο μας στους χρυσοφόρους ομίλους θα αναθερμανθεί το πλάνο.

 

Αναλυτικά ο πρόεδρος μας ανέφερε τα εξής:

Πριν από λίγο καιρό έγινε πρόταση στο ΑΠΟΕΛ για παραχώρηση του Τρισκόφσκι όμως η απάντηση ήταν αρνητική: «Οπωσδήποτε νιώθουμε δικαιωμένοι, αν και ήταν πολύ καλή προσφορά αλλά η σκέψη μας ήταν μόνο η ομάδα. Ήταν σε μια περίοδο που πιστεύαμε ότι ο Τρισκόφσκι μπορούσε να προσφέρει, τον κρατήσαμε στην ομάδα και τελικά αποδείξαμε ότι πρόσφερε και ακόμα έχει να προσφέρει πολλά».

Το ΑΠΟΕΛ έχει ποδοσφαιριστές με αγοραστική αξία και αν είναι στο σχεδιασμό να ενταχθούν στην ομάδα νέα παιδιά: «Αυτή ήταν η προσπάθεια μας στην περσινή περίοδο, έπρεπε να αποκτήσουμε νεαρούς παίκτες με ποδοσφαιρική αξία και το κατορθώσαμε. Όσον αφορά τον σχεδιασμό και τους παίκτες που θα αποκτηθούν είναι θέμα του προπονητή αλλά θα προσπαθήσουμε να είναι παίκτες με μέλλον χωρίς να πέσει η ποιότητα. Αυτά τα θέματα τα χειρίζεται ο προπονητής και με αυτό το σχεδιασμό θα προχωρήσουμε και φέτος».

Για τις σχέσεις της διοίκησης με το τεχνικό επιτελείο: «Οι σχέσεις μας είναι άριστες, εφαρμόσαμε την πολιτική ότι απόλυτος άρχον στα αποδυτήρια είναι ο προπονητής με το επιτελείο του και εμείς ως συμβούλιο προσπαθούμε να προσφέρουμε το καλύτερο στην ομάδα και στον ίδιο. Η απόφαση για στελέχωση ομάδας εναπόκεινται απόλυτα στον προπονητή, γιατί εμείς δεν έχουμε τις γνώσεις και είναι αυτός που θα προσπαθεί να ζει με τους ποδοσφαιριστές. Όταν έρθει το οικονομικό θέμα συζητάμε και φέρνουμε παίκτες που μπορούμε να αντεπεξέλθουμε οικονομικά».

Πώς θέλει να βλέπει το ΑΠΟΕΛ: «Θέλω να βλέπω ένα ΑΠΟΕΛ που να πρωταγωνιστεί και να έχει Ευρωπαϊκές βλέψεις. Αυτό έγινε φέτος, βλέπουμε ένα ΑΠΟΕΛ δυνατό, και είναι καθολική η άποψη ότι ήταν η καλύτερη ομάδα και πήρε αυτό που του άξιζε».

Αν θεωρεί πως η ομάδα του ΑΠΟΕΛ την τελευταία δεκαετία είναι η καλύτερη όλων των εποχών: «Βάση αποτελεσμάτων στην τελευταία δεκαετία και λόγω της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μπορεί να πει κανείς ότι είναι η καλύτερη ομάδα του ΑΠΟΕΛ. Αλλά πριν από αυτή τη 10τία πήρε τα υπόλοιπα πρωταθλήματα, άρα κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτος. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως είναι μια από τις καλύτερες ομάδες, αφού μετά από 20 πρωταθλήματα κατόρθωσε να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και αυτή είναι μια φυσική εξέλιξη, ότι σε κάποια στιγμή θα έκανε αυτό το παραπάνω βήμα».

Για τις Ευρωπαϊκές βλέψεις στο μέλλον: «Αφού μπήκαμε μια φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μας κάνει να έχουμε την ελπίδα ότι μπορούμε να το ξανακάνουμε. Άρα ο προσανατολισμός μας είναι να ενισχύουμε την ομάδα για να μπορεί να έχει και μια καλή Ευρωπαϊκή πορεία».

Για την περιουσία του ΑΠΟΕΛ: «Οπωσδήποτε αυξήσαμε την περιουσία μας, το προπονητικό κέντρο αναβαθμίστηκε τα τελευταία χρόνια, δημιουργήσαμε το κατάστημα, δημιουργήσαμε μοντέρνα γραφεία και συν η ποδοσφαιρική αξία των παικτών που έχουμε σήμερα. Υπάρχει προσωπικό που μέρα νύχτα δουλεύει για να μπορέσουμε να έχουμε όσο περισσότερα στο μέλλον, γιατί τα πάντα βασίζονται στα λεφτά. Όσον αφορά τις σκέψεις που έγιναν για το Μακάρειο είναι μια πολύ απομακρυσμένη περίπτωση. Εκείνο το οποίο υπάρχει στις σκέψεις μας είναι το προπονητικό κέντρο στην Κοκκινοτριμιθιά και θα εξαρτηθεί από την φετινή Ευρωπαϊκή μας πορεία».

Η οικονομική κατάσταση του ΑΠΟΕΛ: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα λεφτά των ομίλων μας βοήθησαν αφάνταστα. Ξοφλήθηκαν υποχρεώσεις προς τους πάντες, χρέη δεκαετίας. Είμαστε εντάξει με τις οφειλές προς το κράτος. Πάρα πολλά απ’ τα σωματεία τα κυπριακά πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί με τους προϋπολογισμούς και να συμβιβαστούμε στα κυπριακά δεδομένα. Λόγω των νέων οικονομικών κριτηρίων της ΟΥΕΦΑ πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και συγκρατημένοι».

– δηλώσεις από sport-fm.com.cy

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!