Ο Χριστόφιας θέλει να σώσει την ομάδα του μέσω Gazprom

Μπορεί η πλειοψηφία του Κυπριακού Ελληνισμού να τον θεωρεί ανίκανο αλλά ως γνήσιος οπαδός της ομόνοιας παραμένει κάτι παραπάνω από χρήσιμος. Ο λόγος για τον Δημήτρη Χριστόφια ο οποίος μέσα στα πλαίσια της συμφωνίας που έγινε μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου, επιχειρεί να βρει  τρόπο να βάλει μέσα στο deal και το ποδοσφαιρικό παράρτημα του Ακελ. Όσο περνούν οι μέρες και διαρρέει το πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των δυο πλευρών εντείνονται οι φήμες ότι η Gazprom θα ρίξει και λίγα εκατομμύρια στην ομόνοια. Λίγα για την μεγαλύτερη εταιρεία φυσικού αερίου στον κόσμο αλλά αρκετά για να γλυτώσουν την ομάδα του ακελ από το επερχόμενο οικονομικό αδιέξοδο. Όπως είναι γνωστό με όχημα την εργοληπτική Μιλτιάδης Νεοφύτου το χρέος της ομόνοιας έφτασε μέχρι και τα 17 εκατομμύρια ευρώ. Για σκοπούς κριτηρίων το χρέος αυτό καλύπτεται ως εισφορά του νυν προέδρου, ο οποίος όμως δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν high profile υπάλληλο του Ακελ μέσω της εταιρείας του οποίου η κυβέρνηση φροντίζει να αναθέτει έργα εκατομμυρίων ευρώ.

Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι κλείσει η χορηγία της Gazprom αφού μόνον έτσι θα βρεθεί χωρίς χρέος ο ποδοσφαιρικός βραχίονας του ακελ. Η Καθημερινή με διαδοχικά άρθρα τις τελευταίες εβδομάδες προετοιμάζει το έδαφος για το τι θα συμβεί. Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι το όλο θέμα παρουσιάζεται σαν μια φυσική εξέλιξη που δεν σχετίζεται με το ότι το κυβερνών ακελ προσπαθεί να εξασφαλίσει την οικονομική του παντοκρατορία ανεξαρτήτως του αν θα βρίσκεται ή όχι στην εξουσία.

Μετά το τελευταίο δημοσίευμα της Καθημερινής υπήρξε επίσημη τοποθέτηση από πλευράς παραρτήματος με τον Χρυσάνθου να μην διαψεύδει αλλά ούτε και να επιβεβαιώνει το μαγείρεμα που επιχειρεί η κυβέρνηση. Διαβάσαμε επίσης στο kerkida δηλώσεις από στέλεχος του γραφείου τύπου της Gazprom με τις οποίες ενώ εκφράζει άγνοια αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει κάτι (Για την ώρα δεν βλέπω να υπάρχουν πιθανότητες για να συμβεί κάτι τέτοιο. )

Είναι η πρώτη  φορά που ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί παρά να έχει ρόλο παρατηρητή στη συγκεκριμένη υπόθεση αφού όπως μαθαίνουμε και από αξιωματούχους της Gazprom που εδρεύουν στην Κύπρο το deal μεταξύ των δυο κυβερνήσεων είναι δεδομένο. Μένει να δούμε αν ο Χριστόφιας έχει το θράσος να συμπεριλάβει σε αυτό την ομάδα του. Ότι και να συμβεί ο κόσμος έχει την απαίτηση να αναδειχθεί η διαφθορά και η προκλητική πλέον χρηματοδότηση της κυβέρνησης Χριστόφια στην ομάδα του κόμματος.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!