Πάμε για ακόμα μια υπέρβαση

Όλα είναι έτοιμα για να ανοίξει η αυλαία του φετινών ομίλων του Champions League και η ομάδα μας βρίσκεται και πάλι ανάμεσα στις κορυφαίες της Ευρώπης. Ο βαθμός δυσκολίας όλων των αγώνων είναι κάτι παραπάνω από δύσκολος και έτσι θεωρείται και ο σημερινός με τη Ζενίτ. Παρόλα αυτά υπάρχει η αισιοδοξία σε όλους ότι αν πιάσουμε το μάξιμουμ της απόδοσης μας θα μπορέσουμε να κοντράρουμε τους πρωταθλητές Ρωσίας και ίσως να έχουμε βαθμολογικό κέρδος. Ο Γιοβάνοβιτς επιχείρησε χτες με το δικό του έμμεσο τρόπο να σκιαγραφήσει τις προκλήσεις και δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι ποδοσφαιριστές του κάνοντας ιδιαίτερα αναφορά στο διαφορετικό ρυθμό που έχουν αγώνες αυτού του επιπέδου σε αντίθεση με τους εγχώριους. Το αγωνιστικό πλάνο του ΑΠΟΕΛ είναι έτοιμο και όλοι εικάζουν ότι θα προτιμηθούν τα άτομα και η διάταξη που έφεραν την πρόκριση επί της Βίσλα. Όλοι πλην του Κόντη φυσικά ο οποίος ψες δεν άντεξε και πέρασε για λίγα λεπτά από την προπόνηση της ομάδας για να δει από κοντά τους πρώην συμπαίκτες του αφού σήμερα δεν θα είναι στο γήπεδο. Η ευχάριστη έκπληξη ανάγκασε τον Γιοβάνοβιτς να σταματήσει την προπόνηση για να τρέξουν όλοι να χαιρετίσουν τη  ψυχάρα.

Ο Ολιβεϊρα θα είναι λογικά ο αντικαταστάτης του Κόντη, ο οποίος αν και δεν βρίσκεται στα καλύτερα του θεωρείται πιο έτοιμος από τον Κακά αφού έχει αγώνες στα πόδια του δίπλα από τον Ζόρζε. Αν ισχύσει η πρόβλεψη ότι θα προτιμηθούν αυτοί που αγωνίστηκαν με Βίσλα σημαίνει ότι θα επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα οι Πουρσαϊτίδης και Τρισκόφσκι που πήραν ανάσες στον αγώνα πρωταθλήματος.

Που θα κριθεί ο αγώνας;Ο Γιοβάνοβιτς τονίζει εμφαντικά ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν θα αλλάξει τακτική και φιλοσοφία έστω και αν το αουτσαιτερ σε όλους τους αγώνες. Η προ διετίας αγωνιστική συμπεριφορά μας διδάσκει ότι ο προπονητής μας δεν μπλοφάρει όποτε και αυτή τη φορά αναμένεται να δούμε μια ομάδα που θα τη χαρακτηρίζει η αγωνιστική πειθαρχεία και η μεθοδικότητα στο παιχνίδι της.

Η μεσοαμυντική λειτουργία μας θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον αγώνα αφού η Ζενίτ έχει παίκτες κλάσης που δεν χρειάζονται παρά μόνο ένα μικρό λάθος ή λανθασμένη τοποθέτηση για να βρεθούν σε θέση βολής. Η ομάδα του Σπαλέτι αρέσκεται στις κάθετες πάσες κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει τέλεια αλληλοκάλυψη από πλευράς ΑΠΟΕΛ.

Αν κλείσουμε τους χώρους θα μπορέσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και στον οργανωτικό τομέα όπου ο Μαρσίνιο θα έχει κληθεί να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα έχοντας τα στηρίγματα των Μαντούκα και Τρισκόφσκι στα άκρα.

Έγινε πολύς λόγος για τις αμυντικές αδυναμίες της Ζενίτ και σήμερα θα δούμε αν αυτές υφίστανται ή αν τα όσα είδαν όλοι στον αγώνα με την Λοκομοτίβ ήταν μεμονωμένα ατομικά λάθη. Ο Σπαλέτι στήριξε δημόσια και με έντονο μάλιστα τρόπο τον τερματοφύλακα του που έκανε τρανταχτά λάθη στον τελευταίο αγώνα και σε λίγες ώρες θα δούμε πως θα αντιδράσει και η δική του ομάδα στα δεδομένα που θα βρουν μπροστά τους.

  

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!