Πήρε σειρά ο Χριστόφιας

Αυτοί που χρησιμοποιούσαν επι σειρά ετών την Oμόνοια σαν δεξαμενή ψήφων (και εξακολουθούν ακόμη να το κάνουν), αυτοί που την τελευταία τετραετία χρηματοδότησαν με δόλιους τρόπους την ομόνοια έχουν το θράσος να στέλνουν και μηνύματα! Ο λόγος για τον Δημήτρη Χριστόφια που πήρε σειρά μετά τη χτεσινή ανακοίνωση της Ομόνοιας και την προ ημερών επίθεση του κουμουνιστή προέδρου του ΚΟΑ και προσπάθησε να στείλει μηνύματα προς την ηγεσία της ΚΟΠ. Ο γνωστός για την ανικανότητα του να επιτελέσει με επάρκεια τα καθήκοντα βρέθηκε ψες στη χοροεσπερίδα της Σαλαμίνας και το περιβάλλον ήταν ιδανικό για να διαβάσει μια ομιλία που του έγραψαν. Σε αυτήν έκανε λόγο για τη δυσαρέσκεια που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου και πως δεν πρέπει ο χώρος να προσφέρεται για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων.

Ο Χριστόφιας ευγραμμιζόμενος πλήρως με τη γραμμή της Ομόνοιας είπε επίσης ότι ηγήτορες των πρωταθλημάτων να κρίνουν και να αποφασίζουν με τρόπο αντικειμενικό και χωρίς διακρίσεις σε βάρος των όποιων Σωματείων ή και παραγόντων.

Όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα προεδρικό και Ακελ δεν χώνεψαν ποτέ ότι δεν έχουν καταφέρει να εισχωρήσουν το μικρόβιο τους στη συγκεκριμένη ομοσπονδία οπότε η νέα τους προσπάθεια γίνεται για να μπορέσουν να αποπροσανατολίσουν τους οπαδούς τους από την επερχόμενη απώλεια του πρωταθλήματος.

Οι ομονοιάτικες τοποθετήσεις της ομιλίας του Χριστόφια

«Μιλώντας απόψε για τη Νέα Σαλαμίνα δεν μπορούμε να αφήσουμε να περάσουν απαρατήρητα κάποια τεκταινόμενα στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου. Πέρα από το οικονομικό νοικοκύρεμα που επιβάλλεται να γίνει από όλα τα Σωματεία, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η όλη ατμόσφαιρα που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρου, προκαλεί δυσαρέσκεια και δυσφορία στους ανθρώπους που αγαπούν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό.

Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι ο χώρος του αθλητισμού δεν προσφέρεται για εξυπηρέτηση οικονομικών, μικροκομματικών και άλλων συμφερόντων και σκοπιμοτήτων. Ο αθλητισμός στις μέρες μας, δυστυχώς, αντικρίζεται όλο και περισσότερο ως εμπορικό προϊόν προς εκμετάλλευση και λιγότερο ως κοινωνική ανάγκη και αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας. Θεωρώ ότι οι τάσεις αυτές αναιρούν τον κοινωνικό ρόλο του αθλητισμού που είναι η καλλιέργεια κοινωνικής συνείδησης, η προοδευτική ανάπτυξη της κοινωνίας και των ψυχικών και πνευματικών χαρισμάτων του ανθρώπου μέσα από την άθληση.

Ο αθλητισμός θα πρέπει να προστατεύεται από τέτοια φαινόμενα που το μόνο που καταφέρνουν είναι να τον εκτροχιάζουν από τον σωστό κοινωνικό του ρόλο, να υποδαυλίζουν τον φανατισμό και τα πάθη, υποθάλποντας και τροφοδοτώντας το τέρας του χουλιγκανισμού. Όλα αυτά, μαζί με το φαινόμενο των στημένων παιχνιδιών, αμαυρώνουν και ακυρώνουν το αθλητικό ιδεώδες, αναιρούν την όλη ιδέα του αθλητισμού και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα από όλους.

Για να υπάρξει η απαραίτητη ενότητα στην αντιμετώπιση απαράδεκτων φαινομένων στο κυπριακό ποδόσφαιρο είναι ανάγκη οι ηγήτορες των πρωταθλημάτων να κρίνουν και να αποφασίζουν με τρόπο αντικειμενικό και χωρίς διακρίσεις σε βάρος των όποιων Σωματείων ή και παραγόντων..»

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!