Πίστη στον ΑΠΟΕΛ, σεβασμός στην Άαλμποργκ

Ο πρώτος αγώνας ήταν πολύ βοηθητικός για όλους μας αφού μπορέσαμε να αποκτήσουμε άποψη για αρκετή πράγματα για τα οποία πριν είχαμε μια θεωρητική προσέγγιση. Η Άαλμποργκ ήταν άγνωστη για όλους μας και οι το γεγονός ότι συγκαταλεγόταν μέσα στις πιο αδύνατες ομάδες λόγω συντελεστή, δημιούργησε την εντύπωση ότι πρόκειται για μια αδύνατη ομάδα την οποία ο ΑΠΟΕΛ έπρεπε να αποκλείσει. Μερικοί μάλιστα με τα δικά τους κριτήρια μας έχρισαν και ακλόνητο φαβορί. Στην πράξη επιβεβαιώθηκε ότι η Άαλμποργκ είναι ένα καλά δουλεμένο σύνολο παικτών με ιδιαίτερη ικανότητα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι έδειξαν πιο καλά στοιχεία από εμάς και είναι αυτό που τους κάνει να πιστεύουν ότι μπορούν να προκριθούν μέσα στο ΓΣΠ.

Ο τρόπος παιχνιδιού των Δανών είναι τέτοιος που μπορούν να σκοραρούν και σε έδρες όπως το Ζάγκρεπ ή Λευκωσία και είναι για αυτό που όλοι πλέον ή σχεδόν όλοι προσεγγίζουν τον επαναληπτικό με επιφυλακτικότητα. Οι διοικούντες και ο Δώνης στις δηλώσεις τους είναι συγκρατημένοι και μέσω αυτών αναδεικνύουν την ικανότητα και αξία του αντιπάλου.

Η προσέγγιση αυτή παραδοσιακά βοηθά τον ΑΠΟΕΛ αφού είναι μέσα στο γονίδια μας ο εφησυχασμός και η υποτίμηση. Έχει σημασία όμως να διατηρήσουμε και την πίστη ότι η ομάδα μας μπορεί να βρει τις λύσεις και να προκριθεί στους ομίλους του Champions League.

Γίνεται πολύς λόγος για την ανυπαρξία ορθόδοξου επιθετικού πλάνου στον πρώτο αγώνα. Ως συνήθως ο Δώνης χρεώνεται το όλο σκηνικό, έστω και αν ακόμα με αυτά τα δεδομένα η ομάδα εξασφάλισε ένα καλό σκορ. Μέρος του προβλήματος οφείλεται και στο ότι οι παίκτες κατέβηκαν στο γήπεδο με τη ψυχολογία προσαρμοσμένη στο πώς να αμυνθούν παρά στο πως θα επιτεθούν.

Η Άαλμποργκ είναι ομάδα που αρέσκεται και μπορεί να κρατά πολύ την μπάλα. Αυτό της δίνει καλή ψυχολογία ενώ βάζει σε μπελάδες τον αντίπαλο. Από την άλλη δείχνει ευάλωτη όταν πρέπει να αμυνθεί με την μπάλα να κάτω.

Με αυτά τα δεδομένα η αγωνιστική και ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας ενόψει του αγώνα της Τρίτης θα κρίνει πολλά.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!