ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. ΑΠΟΕΛ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά τα γεγονότα που έχουν συμβεί στις 15 Νοεμβρίου στο Nuevo Campo , τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό οπαδού της ομάδας μας, τηρήσαμε μια στάση περισυλλογής και αναμονής 2 εβδομάδων και ακούσαμε με προσοχή τα όσα ελέχθησαν στα Μ.Μ.Ε. Ακούσαμε δηλώσεις από εκπρόσωπους του Κ.Ο.Α., της αστυνομίας , της ΚΟΠ, των παραγόντων των σωματείων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ως ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. ΑΠΟΕΛ είμαστε υποχρεωμένοι να τοποθετηθούμε και να δώσουμε κάποιες απαντήσεις για να γνωρίζει ο κόσμος και τη δική μας τοποθέτηση.

Καταρχήν, όσον αφορά τον ΚΟΑ : Διερωτόμαστε που έχουν δαπανηθεί τα 35,000,000€ για τους 200 χούλιγκαν όπως μας έχουν δηλώσει. Ζητούμε να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία στο κοινό. Εδώ και αρκετό καιρό ακούμε την αστυνομία να αναφέρει ότι σχεδόν όλα τα γήπεδα ποδοσφαίρου και καλαθόσφαιρας είναι ακατάλληλα. Ας μας πει το διοικητικό συμβούλιο του ΚΟΑ τι έχει κάνει μέχρι στιγμής για να μπορεί ο απλός φίλαθλος κόσμος να παρακολουθήσει ένα αγώνα με ασφάλεια. Διερωτόμαστε αν πηγαίνουν καν αυτοί οι κύριοι στο γήπεδο και τους καλούμε να μην βγαίνουν να κάνουν δηλώσεις και να λεν ότι φταιν όλοι εκτός από αυτούς.

Ακολούθως, όσον αφορά την ΚΟΠ : Διερωτόμαστε ποιοι είναι αυτοί που έχουν σκεφτεί και θέσει το μέτρο το οποίο αφορά την επίδειξη ταυτότητας από μέρος του φίλαθλου κατά την αγορά του εισιτηρίου και κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Το μέτρο αυτό δεν έχει λογική και πρακτική εφαρμογή. Το μέτρο αυτό, από μόνο του, είναι απλά μια σπασμωδική κίνηση από την στιγμή που δεν υποστηρίζεται από τις αριθμημένες θέσεις στο γήπεδο. Ας βγουν κάποιοι να μας εξηγήσουν τη λογική και τη στρατηγική που έχουν για να υποστηρίξουν αυτό το μέτρο και να μας πείσουν ότι δεν είναι απλά μια κίνηση εντυπωσιασμού χωρίς ουσία. Όσο για το μέτρο διεξαγωγής των παιχνιδιών υψηλού κινδύνου να γίνονται υπό το φως της ημέρας σας πληροφορούμε κύριοι, εφόσον μάλλον εσείς δεν το έχετε καταλάβει, ότι με τη λήξη των παιχνιδιών είναι ήδη νύχτα. Και πάλι σε αυτό το μέτρο δεν υπάρχει καμιά λογική. Σε όλες τις χώρες του κόσμου, τα περισσότερα παιχνίδια διεξάγονται νύχτα και η αστυνομία είναι υπόχρεα να τηρήσει την ασφάλεια των παιχνιδιών και του κόσμου. Μόνο στην Κύπρο ακούμε συνεχώς ότι αδυνατεί η Αστυνομία να αστυνομεύσει αγώνες νυχτερινούς. Παράδειγμα κύριοι ότι με το φώς της ημέρας είχαν γίνει πάρα πολλά επεισόδια αποτελεί και η 10 η Μαΐου, όπου το Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ διεξαγόταν υπό το φως της ημέρας. Μετά τα τελευταία γεγονότα του Nuevo Campo , διεξήχθησαν 3 ντέρμπυ και είδαμε υποδειγματική και αποτελεσματική αστυνόμευση, κάτι που μας δείχνει πως όταν υπάρχει η σοβαρότητα και η θέληση από όλους τους φορείς, αυτό γίνεται δυνατό και ελπίζουμε να μην είναι μόνο για λίγο καιρό και μετά πάλι από την αρχή. Τέλος, θα θέλαμε να αναφερθούμε και στις αποφάσεις που πήραν οι παράγοντες των σωματείων ότι δεν θα προβαίνουν σε εμπρηστικές δηλώσεις που να φανατίζουν τον κόσμο μετά από τους αγώνες. Η σοβαρότητα, μάλλον, είναι κάτι το οποίο αγνοεί μερίδα των παραγόντων, εφόσον, σχεδόν άμεσα μετά την προαναφερθείσα απόφασή τους, γίναμε μάρτυρες δηλώσεων εμπρηστικότερων των πυρκαγιών!

Επίσης, να πούμε ότι παρακολουθούμε με προσοχή την κοινή γνώμη και ότι έχουμε ακούσει στις διάφορες ραδιοφωνικές εκπομπές που δέχονται παρεμβάσεις από φιλάθλους να επαναλαμβάνεται συνεχώς η απορία για το πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο έχθρας μεταξύ των οπαδών του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας. Ως προς τούτο οφείλουμε να αναφέρουμε τα εξής: Από την ημέρα εκλογής της παρούσας κυβέρνησης στην εξουσία, είναι πασιφανές για εμάς του ΑΠΟΕΛίστες, η ασυλία που λαμβάνουν απροκάλυπτα οι οπαδοί της Ομόνοιας στα θέματα επεισοδίων. Βλέπουμε από την μέρα εκλογής αυτής της κυβέρνησης μια σειρά από γεγονότα τα οποία καταμαρτυρούν πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο της αστυνομίας με σκοπό την προστασία των παιδιών της Ομόνοιας και από την άλλη τον ανελέητο πόλεμο εναντίον του κόσμου του ΑΠΟΕΛ. Και εξηγούμε με τα πιο κάτω παραδείγματα:

20/04/2008 Σωματείο ΑΠΟΕΛ. Με το καλημέρα της εκλογής της νέας κυβέρνησης γίνετε η δολοφονική επίθεση με τα γνωστά επακόλουθα. Μέχρι σήμερα, ακόμα δεν έχει απαντηθεί από κανένα γιατί στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα είναι μόνο 5 άτομα ενώ όλες οι μαρτυρίες μιλάνε για περίπου 20 εγκληματίες οπαδούς της Ομόνοιας παρόντες. Ακόμα δεν έχει απαντηθεί από κανένα γιατί οι εγκληματίες «χαϊδεύτηκαν» όσο αφορά τις κατηγορίες και απουσιάζει αυτή της απόπειρας δολοφονίας(τις απαντήσεις τις ξέρουμε. Αυτό που ζητάμε είναι παραδοχή και διόρθωση των λανθασμένων χειρισμών από τους αρμόδιους).

18/01/2009 Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ. Είχαν γίνει επεισόδια στη δυτική εξέδρα. Οπαδοί της Ομόνοιας ανέβηκαν στη φυσούνα και έριχναν καρέκλες και άλλα αντικείμενα με τη λήξη του αγώνα προς τους παίχτες του ΑΠΟΕΛ. Μάρτυρας, ο τηλεοπτικό φακός. Καμία σύλληψη.

25/01/2009 Ανόρθωση – Ομόνοια. Μετά τη λήξη του αγώνα οπαδοί της Ομόνοιας έκαναν εκτεταμένα επεισόδια με αποτέλεσμα να υπάρξουν 32 αστυνομικοί τραυματίες. Μάρτυρας, ο τηλεοπτικό φακός. Καμία σύλληψη.

06/04/2009 Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ. Είχαν γίνει επεισόδια στη βόρεια κερκίδα που βρίσκονταν οι οργανωμένοι οπαδοί της θύρα 9, μεταξύ αυτών και των αστυνομικών, στα οποία, μεταξύ άλλων, ένας αστυνομικός θα καιγόταν ζωντανός από φωτοβολίδες και ένας άλλος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά. Καμία σύλληψη και αντ’ αυτού, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί.

26/04/2009 Ομόνοια – ΑΕΛ Μετά τη λήξη του αγώνα οι οπαδοί της Ομόνοιας μεταφέρθηκαν στο Νότιο πέταλο όπου βρίσκονταν οι οπαδοί της ΑΕΛ και επιτέθηκαν σε αυτούς, καθώς και στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν παρόν. Μάρτυρας, ο τηλεοπτικό φακός. Καμία σύλληψη.

10/05/2009 Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ. Μετά τη διακοπή του εν λόγω αγώνα υπήρξαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών και των 2 ομάδων με εκατέρωθεν προκλήσεις με αποτέλεσμα 17 συλλήψεις οπαδών του ΑΠΟΕΛ. Για τους οπαδούς της Ομόνοιας, Καμία σύλληψη.

06/08/2009 Παρτιζάν – ΑΠΟΕΛ. Μετά το τέλος του παιχνιδιού, με την μεγάλη ιστορική πρόκριση του ΑΠΟΕΛ, οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ πηγαίνοντας με τα αυτοκίνητά τους στη Μακαρίου για να πανηγυρίσουν, οπαδοί της Ομόνοιας, η λεγόμενη ομάδα περιφρούρησης, μπροστά στα μάτια της αστυνομίας κτυπούσαν και έσπαζαν τα αυτοκίνητά τους με την ανοχή της αστυνομίας. Λόγω αυτών των γεγονότων, ξέσπασαν επεισόδια στην οδό Παπανικολή μεταξύ των οπαδών της ομάδας μας και αυτών της Ομόνοιας. Ακολούθησαν συλλήψεις οπαδών του ΑΠΟΕΛ. Για τους οπαδούς της Ομόνοιας, καμία σύλληψη.

03/10/2009 Ομόνοια – Ανόρθωση. Σοβαρά επεισόδια από τους οπαδούς της Ομόνοιας. Μία αυτόφωρη σύλληψη. Στο δράστη πέρασαν χειροπέδες. Ακολούθως, μετά από επίθεση προς τους αστυνομικούς από άλλους οπαδούς της Ομόνοιας, ο δράστης διαφεύγει φορώντας ακόμα τις χειροπέδες. Η αστυνομία, με συμφωνία που κάνει, δίνει τα κλειδιά σε κάποιους οι οποίοι αφού αφαιρούν τις χειροπέδες από τον δράστη, τις επιστρέφουν στην αστυνομία. Κατά τα άλλα, καμία σύλληψη.

15/11/2009 Nuevo Campo . Είχαν γίνει επεισόδια μεταξύ οπαδών του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας. Εξελίχθηκαν στην γνωστή περίπτωση της απόπειρας φόνου του άτυχου οπαδού μας. Όπως είδαμε όλοι στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, αρκετοί οπαδοί της Ομόνοιας με καρέκλες, ρόπαλα του χόκεϋ και του μπέιζμπολ και άλλα επιθετικά όπλα στην κατοχή τους, διακρίνονται ξεκάθαρα καθώς ως επί το πλείστον δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους . Το αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι μέχρι τώρα η σύλληψη 5 οπαδών του ΑΠΟΕΛ και 4 της Ομόνοιας. Όλα αυτά, τη στιγμή που η αστυνομία έχει στην κατοχή της αρκετό οπτικό υλικό από τη κάμερα του κλειστού κυκλώματος καθώς και από κάμερες τηλεοπτικών σταθμών. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως αυτή την υπόθεση, όπου διερευνάται υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας, την έχουν αναλάβει 2 αστυνομικοί, σε αντίθεση με τα επεισόδια της 10 ης Μαΐου όπου ασχολείτο με τις έρευνες σχεδόν όλη η αστυνομική δύναμη Λευκωσίας!! Τέλος, νομίζουμε ότι χρήζει απαντήσεως το ερώτημά μας σχετικά με τα ρόπαλα του χόκεϋ και του Μπέιζμπολ. Όπως αποκαλύφθηκε από τα δελτία τύπου της αστυνομίας, αυτά ήταν προϊόν κλοπής. Κάτι, που στη δική μας λογική, ενισχύει τα περί προ μελέτης στα όσα έγινα εκείνη τη μέρα. Κύριοι, τα φονικά αυτά όπλα, τα κατάσχατε; Μήπως ακόμα βρίσκονται στα χέρια των επίδοξων δολοφόνων απλά και μόνο επειδή δεν μπήκατε στον κόπο να συλλάβετε και τον τελευταίο που είχε στην κατοχή του εκείνη τη μέρα ένα από αυτά;

Εν κατακλείδι, θα καταθέσουμε και εμείς την δική μας άποψη για το θέμα της λύσης του προβλήματος. Στο δικό μας μυαλό, το σημαντικότερο μερίδιο για αυτή κατάληξη, όπως είπαμε και πιο πριν, το φέρει η αποθράσυνση που επήλθε σταδιακά με την ατιμωρησία, τη συγκάλυψη και την επιβράβευση των πρωταγωνιστών σε γκανγκστερικές πλέον επιθέσεις, από το ίδιο το κράτος(κυβέρνηση, αστυνομία και νομικό σύστημα). Μέχρις ότου να παραδεχθούν οι κρατικοί φορείς και μηχανισμοί αυτό το γεγονός, τα πράγματα δεν πρόκειται να διορθωθούν με κανένα υποτυπώδες μέτρο. Στα μέτρα πρόληψης και καταστολής των επεισοδίων, αποτύχαμε κύριοι παταγωδώς όλοι μας. Θέλετε τάχα καινούργια αρχή; Κάντε το σωστά. Αρχίστε με την απονομή δικαιοσύνης προς αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης προτού γίνουν χειρότερα τα πράγματα και ακολούθως δοκιμάστε ότι πειραματικά μέτρα θέλετε. Αναλάβετε όλοι τις ευθύνες σας, πολιτικές και μη, όχι στα λόγια μόνο, για να περισώσετε ότι παρέμεινε από το αίσθημα της δικαιοσύνης στον Κύπριο πολίτη. Μην παραβλέπετε ότι με το αίσθημα της ατιμωρησίας που επικρατεί, το πρόβλημα πλέον ξεφεύγει από τη «βία στα γήπεδα» όπως επιμένετε ακόμα να την χαρακτηρίζετε και μετατρέπεται σε άμεσο κοινωνικό πρόβλημα το οποίο πλέον παράγει αγανακτισμένους πολίτες και όχι αλήτες και χουλιγκάνους. Στους μεν, η οργή δεν λέει να καταλαγιάσει(άρα το γενικότερο πρόβλημα μένει ανεπίλυτο) χωρίς την απονομή δικαιοσύνης και στους δε η αποθράσυνση ξεπερνά κάθε όριο και τους επιτρέπει να βγάζουν επίσημες ανακοινώσεις οι οποίες λένε μπράβο σε δολοφόνους, εξαγγέλλουν επιτροπές αγώνα για αθώωσή τους, προτάσεις για τιμές προς αυτούς από το κράτος και να μιλάνε ακόμα για αυτοάμυνα!!! Βγάλτε το πρόβλημα έξω από τα νοητά πλαίσια της «βίας στα γήπεδα» στα οποία το εγκλωβίσατε για να εξυπηρετηθούν οι δικοί σας σκοποί, δείτε το ως έχει και λύστε το τώρα.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!