Παραδοχές για έναν δυνατό ΑΠΟΕΛ

Αποδεχτείτε κάποια πράγματα και ο ΑΠΟΕΛ μας θα είναι πιο δυνατός.. Από το Σάββατο που ανακοινώθηκε με πανηγυρικό τρόπο η πρόθεση του σχήματος Μιχάλη Γεωργίου για υποβολή υποψηφιότητας, συμβαίνουν κάποια πράγματα που οδηγούν τον ΑΠΟΕΛ σε ανεπιθύμητες καταστάσεις. Πράγματι από τον βασικό πυρήνα του σχήματος λείπουν ορισμένα «βαρετά» ονόματα που να θεωρούνται άφθαρτα και παράλληλα να συσπειρώνουν. Είναι για αυτό που ο Γεωργίου ψάχνει για πρόεδρο και σωστά αποτάθηκε στον Θεόδωρο Κυριακίδη. Δυστυχώς ο συγκεκριμένος αρνήθηκε αλλά η ανάγκη για μια ηγετική παρουσία δεν πρέπει να υποβιβαστεί. Δεν πρέπει επίσης να είμαστε υπερβολικοί και να δαιμονοποιήσουμε το θεσμό και τη σημασία του προέδρου προκειμένου να αποφύγουμε προεδρολογίες και προσωπολογίες

Είναι ανήθικο από πλευράς οποιουδήποτε μεγαλομετόχου να διοχετεύει στο 24sports ότι τον προβληματίζει το αξιόχρεο του οποιουδήποτε υποψηφίου. Στην παρούσα οικονομική συγκύρια και με τα τρομερά ελλείμματα που παρουσιάζει ο προϋπολογισμός του ΑΠΟΕΛ δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να εγγυηθεί τα χρέη.

Το σχήμα Γεωργίου έχει κάθε δικαίωμα να επιθυμεί την ριζική ανανέωση αλλά δεν μπορεί να απαιτεί με τον τρόπο που το πράττει σήμερα τις παραιτήσεις όλων των μελών του νυν συμβουλίου πλην του Τάκη Αντωνίου. Με την τακτική που ακολουθείται και σε συνδυασμό με τη στάση μερίδας μεγαλομετόχων θα δημιουργηθούν έριδες και θα γιγαντωθεί η εσωστρέφεια.

Πως προχωρούμε;

Οι μεγαλομέτοχοι θα πρέπει να αποδεχτούν ότι υπάρχουν και άλλα άτομα που μπορούν να προσφέρουν στον ΑΠΟΕΛ έστω και αν δεν απολαμβάνουν της στήριξης τους ή των αντιλήψεων τους για το πώς πρέπει να διοικείται η εταιρεία.

Αν η πρωτοβουλία Γεωργίου στηρίζεται άμεσα από τον Χριστόφορο Ποταμίτη και το Σωματείο οφείλουν να το αποδεχτούν. Οι μεγαλομέτοχοι οφείλουν να σεβαστούν το γεγονός ότι ο Ποταμίτης είναι ο πρόεδρος του Σωματείου και έχει άποψη για το ποδοσφαιρικό ΑΠΟΕΛ. Όχι μόνο ως μεγαλομέτοχος (σαν Σωματείο) αλλά και σαν θεσμός.

Ο Ποταμίτης πρέπει να αποδεχτεί ότι υπάρχουν μεγαλομέτοχοι. Η εταιρεία, την οποία υπηρέτησε για χρόνια, έχει μετόχους που έχουν άποψη και πακέτα μετοχών που κάνουν πιο δυνατή την άποψή τους αυτή. Κάτι το οποίο απολαμβάνει πλέον και ο ίδιος ως πρόεδρος του Σωματείου αφού είναι και αυτός μεγαλομέτοχος.

Το να υπάρχουν διαφωνίες είναι υγιές. Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζονται αυτές τις κάνει να δημιουργούν κρίσεις. Το να υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις είναι υγιές. Εκ των  αποτελεσμάτων μπορούν να αξιολογηθούν και να κριθούν.

Οι μεγαλομέτοχοι συσκέπτονται εδώ και 15 μέρες και δυσκολεύονται αφάνταστα να καταλήξουν σε κάτι συγκεκριμένο. Αν δεν έχουν να προτείνουν κάτι και απλά δεν εγκρίνουν τα όσα τους παρουσιάζονται,  τη Δευτέρα θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο. Το διοικητικό αδιέξοδο όμως δεν είναι επιλογή.

Και επειδή στα δύσκολα πρέπει να μπορεί κάποιος να εισηγείται κάτι ρεαλιστικό και λειτουργικό υπενθυμίζουμε την σχετική μας πρόταση. Αντιλαμβανόμαστε ότι μπορεί να μην είναι εφικτή η πλήρης συνεννόηση μεταξύ όλων των μεγαλομετόχων αλλά δεν χρειάζονται όλοι.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!