Περήφανα… μετράμε αντίστροφα

Ο Κρις μας έστειλε τη φωτογραφία του από τη χώρα Saint Lucia (φοβόμαστε να τη μεταφράσουμε μήπως και κάνουμε λάθος). H πρώτη μας αντίδραση ήταν να κάνουμε search στο google τη φράση Saint Lucia, μήπως και ο Chris λέει ψέματα! Επιβάλλεται βλέπεται να το κάνεις όταν δεν ξέρεις ή καλύτερα δεν ξανάκουσες χώρα με το όνομα Saint Lucia. Η συμμετοχή όμως αυτή στο ΑΠΟΕΛ-ΠΑΝΤΟΥ δεν είναι μια οποιαδήποτε συμμετοχή. Είναι η 884 συμμετοχή και η πρώτη της 118ης χώρας! Όλες οι χώρες του κόσμου είναι 236 και έτσι με τη Saint Lucia συμπληρώνουμε το 50% του κόσμου. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ήταν 15 του Σεπτέμβρη, 2004. Τότε αναρτήσαμε τη φωτογραφία κάποιου ΑΠΟΕΛίστα που βρισκόταν στο Πειραιά ως η πρώτη μιας στήλης που την ονομάσαμε ΑΠΟΕΛ-ΠΑΝΤΟΥ. Για μας η λέξη ΑΠΟΕΛ ήταν αρκετή και δεν δώσαμε την ανάλογη σημασία στη λέξη ΠΑΝΤΟΥ. Ενθουσιαστήκαμε όταν πήραμε φωτογραφία από την Αγγλία, από την Ιταλία, από τη Γαλλία…  και ποτέ δεν φανταστήκαμε ότι θα μας έστελναν φωτογραφία από χώρες που ούτε καν γνωρίζαμε.

Ένας φίλος βλέποντας πριν από αρκετό καιρό την σελίδα της στήλης με όλες τις σημαίες των χωρών που πήγαμε, έριξε την ατάκα «Γίναμε μάθημα γεωγραφίας».

Θα μπορούσαμε να μιλάμε με τις ώρες για τα «κατορθώματα» αυτής της στήλης αφού πήγε ΠΑΝΤΟΥ που λέει και το όνομα της. Σε θάλασσες και σε βυθούς, σε ερήμους και ανεμοστρόβιλους, σε φυλές αφρικάνικες, σε οροσειρές και κορυφές, σε ελέφαντες και καμήλες, σε ηφαίστεια, σε παγόβουνα, σε ουρανούς. Μόνο σε ένα τόπο δεν πήγαμε αλλά για αυτό φρόντισε η ομάδα μας… στα αστέρια!

Κλείνοντας θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους βοήθησαν να δημιουργήσουμε αυτή τη στήλη και ιδιαίτερα σε αυτούς που έστειλαν τις 884 συμμετοχές μέχρι σήμερα. Όσο πεζό και αν ακούγεται η στήλη αυτή μας κάνει περήφανους και δεν θα πούμε ξανά ότι έχουμε 118 χώρες, αλλά… ότι μας έμειναν άλλες 118 και έτσι μετράμε αντίστροφα. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να υψώσουμε τη σημαία μας και στις 236. Και που ξέρετε… όταν τις συμπληρώσουμε μπορεί να πάμε βόλτα και στο φεγγάρι!

Σας αφήνουμε με μια επιλογή από το Hall of Fame του ΑΠΟΕΛ-ΠΑΝΤΟΥ.

Κλικ εδώ για περισσότερες φωτογραφίες

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!