Περί αγάπης, πίστης και τύψεων

Ο αγώνας με την Αεκ πλησιάζει αλλά τα όσα βαρυσήμαντα είπε χτες ο Γιοβάνοβιτς ακόμα συζητούνται. Ο προπονητής μας σε αντίθεση με τις τυπικές τοποθετήσεις που έκανε προ δεκαπενθημέρου, στη χτεσινή του διάσκεψη ένιωσε την ανάγκη να εξωτερικεύσει κάποιες σκέψεις, απόψεις αλλά και παράπονα. Κάποιες ατάκες του όπως το «χρειάζονται, όμως, λίγη αγάπη, λίγη πίστη. Άνθρωποι είναι και αυτοί και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό» επιβεβαιώνουν το έντονα συναισθηματικό κλίμα που επικράτησε κατά τη διάρκεια της χρονιάς στον Αρχάγγελο. Οι παραδοχές και οι τύψεις

Ο Γιοβάνοβιτς ξέρει, ακούει, διαβάζει και μαθαίνει τα πάντα που αφορούν την ομάδα μας. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια δεν δίστασε να πει ότι έχει τύψεις για το ότι η εικόνα του φετινού ΑΠΟΕΛ αφού αυτή δεν συμβαδίζει με τις απαιτήσεις του κόσμου. Αν και αναγνωρίζει ότι ήταν αναπόφευκτο η φετινή ομάδα να ζει στη σκιά της περσινής εξακολουθεί όπως είπε να έχει μέσα του το αίσθημα ευθύνης.

Σημαντική κρίνεται η αναγνώριση από πλευράς Γιοβάνοβιτς ότι ο κόσμος θεωρεί τη φετινή ομάδα ένα επίπεδο πιο κάτω από προηγούμενες. Λείπει όπως είπε χαρακτηριστικά το passing game, η κατοχή της μπάλας, η ομορφιά που έδειχνε το ΑΠΟΕΛ και η απλότητα αλλά δεν παρέλειψε να πει ότι εκεί που σχεδόν όλοι είχαν τελειωμένη την ομάδα οι παίκτες βρήκαν τις ψυχικές δυνάμεις για να γυρίσουν το -6 σε +6.

Κεφάλαιο Μπουντιμίρ

Ο Γιοβάνοβιτς σπάνια προβαίνει σε προσωπικές αναφορές σε παίκτες και η ανάγκη να ανοίξει το κεφάλαιο Μπουντιμίρ μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Όπως και παλαιότερα έτσι και αύτη τη φορά ο προπονητής μας θύμισε ότι ο Κροάτης δεν ήρθε στον ΑΠΟΕΛ για να του φορτώσουμε το επιθετικό βάρος έστω και αν πολύ νωρίς προέκυψε η ανάγκη. Παρά το ότι το μέτρο αξιολόγησης των επιθετικών είναι συνήθως η αποτελεσματικότητα στο σκοράρισμα, ο Γιοβάνοβιτς επιχείρησε να αναδείξει τα υπόλοιπα που κάνει ο Μπουντιμίρ τα οποία ο κόσμος προφανώς αγνοεί ή υποβαθμίζει.

Το μέλλον

Η είδηση μας ότι ο Γιοβάνοβιτς θα αποχωρήσει σε λίγες εβδομάδες και πως θα πρέπει να φύγει πρωταθλητής έδωσε στους αθλητικογράφους την αφορμή να τον ρωτήσουν για το μέλλον του. Όπως αναμενόταν ο προπονητής μας απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας ενώ αρκέστηκε να πει ότι δεν θα λειτουργήσει με ερασιτεχνικό τρόπο. Μιλώντας για τον ΑΠΟΕΛ της επόμενης χρονιάς είπε ότι φέτος έχουν μπει οι βάσεις έστω και αν λείπει κάτι από την ομάδα.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!