Ποδοσφαιρική αυτοκτονία; Όχι ευχαριστούμε

Αμέσως μετά τις δυο συνεχόμενες ήττες σε μια από τις λίγες δημόσιες τοποθετήσεις του ο κατά τα άλλα χαμηλών τόνων Φοίβος Ερωτοκρίτου δήλωσε ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι διαθετημένος να χάσει αυτό το πρωτάθλημα. Τότε γράψαμε ότι δεν ήταν ώρα για λόγια αλλά για πράξεις, ενώ είχαμε επισημάνει και τη βαρύτητα της πιο πάνω δήλωσης. Δυο εβδομάδες μετά μπορούμε να πούμε ότι τα λόγια έγιναν σε μεγάλο βαθμό πράξεις όχι τόσο από πλευράς διοίκησης αλλά από όλους στον Αρχάγγελο. Φυσικά καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η διοίκηση Ερωτοκρίτου αφού και σε αυτό το επίπεδο υπήρξε αφύπνιση. Πλέον όλη η Κύπρος θεωρεί τον ΑΠΟΕΛ ως τον επόμενο πρωταθλητή εκτός και αν όπως λένε και γράφουν αυτοκτονήσουμε. Χαρακτηρίζουν ως ποδοσφαιρική αυτοκτονία την όποια πιθανότητα υπάρχει να δωρίσουμε το πρωτάθλημα στην ομόνοια και έχουν δίκαιο ότι περί τέτοιας θα πρόκειται. Κάτι τέτοιο όμως δεν πρόκειται να συμβεί αφού όλα συνηγορούν ότι τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές θα διαχειριστούν σωστά τα υπέρ μας δεδομένα.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια ο Γιοβάνοβιτς προσπαθεί να εμπεδώσει σε όλους ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Η διαφορά είναι πλέον τόσο μεγάλη που θεωρητικά υπάρχει περιθώριο για στραβοπάτημα αλλά δεν θέλει κανένας να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο στόχος για δυο νίκες στους αγώνες με Ολυμπιακό και Αελ είναι εφικτός αλλά και με καλό βαθμό δυσκολίας. Αν όμως τα καταφέρουμε θα πάμε στους αγώνες κατάταξης με ένα προβάδισμα που θα κάνει την επίσημη στέψη θέμα χρόνου.

Και στο βάθος προγραμματισμός

Διοίκηση και τεχνική ηγεσία θέλουν για τους δικούς τους λόγους να πανηγυρίσουμε το συντομότερο δυνατό την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Βασικότερος λόγος είναι πως κάτι τέτοιο θα επιτρέψει να κυλήσει σε γοργούς ρυθμούς ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά. Ο Γιοβάνοβιτς έχει πάρει τις αποφάσεις του όσον αφορά το ποιοι εκ των υφιστάμενων ποδοσφαιριστών θα παραμείνουν και του χρόνου στην ομάδα, γεγονός που ξεκαθαρίζει και σε ποιες θέσεις θα προκύψουν νέες προσθήκες.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!