Ποια είναι η οικονομική κατάσταση του ΑΠΟΕΛ;

Θα μπούμε απευθείας στο ψητό. Υπάρχει ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από τα σημερινά δεδομένα όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της εταιρείας ΑΠΟΕΛ. Σε μια εβδομάδα είναι προγραμματισμένη η ετήσια γενική συνέλευση στην οποία θα παρουσιαστούν οι ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις για το 2012. Οι συγκεκριμένες καταστάσεις που θα δείξουν κέρδος για το έτος που έληξε δεν αρκούν για να απαντήσουν το ερώτημα που βασανίζει τους πάντες και για το οποίο υποστηρίζουμε ότι καθόρισε κάποιες αποφάσεις του απερχόμενου προέδρου και του υπεύθυνου οικονομικών. Εδώ και λίγο καιρό λέγεται πως η ρευστότητα της εταιρείας βρίσκεται σε οριακά επίπεδα αφού τα εκατομμύρια ευρώ του Champions League έχουν δαπανηθεί ή κουρευτεί. Όσοι έψαξαν το θέμα και κυρίως αυτοί που ενδιαφέρονται να βρουν τη σωστή διοικητική λύση υποστηρίζουν ότι στο τέλος του τρέχοντος μήνα δεν θα υπάρχει ρευστότητα για να μπορέσει να τρέξει ο προγραμματισμός για τη φετινή χρόνια.

Μπορεί να εκκρεμεί το τελικό ποσοστό κουρέματος όσον αφορά τις καταθέσεις στην τράπεζα Κύπρου αλλά ούτε η μετατροπή τους σε μετοχές δίνει ουσιαστικά βοήθεια στο νέο συμβούλιο.

Με αυτά τα δεδομένα και για την καλύτερη ενημέρωση όλων η διοίκηση Ερωτοκρίτου οφείλει να παρουσιάσει στη γενική συνέλευση τα λεγόμενα management accounts που θα δείξουν την πραγματική – σημερινή εικόνα της εταιρείας ΑΠΟΕΛ. Η κατάσταση είναι οριακή και όπως έχουμε αναφέρει ξανά μόνο αν γίνουν δραστικές περικοπές στα έξοδα και η ομάδα προκριθεί στους ομίλους του Europa League η κατάσταση θα είναι υπό έλεγχο.

Τι συμβαίνει με την LTV

Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι φήμες αναφορικά με το οφειλόμενο ποσό της LTV προς την εταιρεία ΑΠΟΕΛ σε σχέση με τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Προ δεκαπενθημέρου ο Ερωτοκρίτου σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ανεπίτρεπτη και πως θα πρέπει να βρεθούν οι μέσες λύσεις για να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι θέμα γίνεται πολύπλοκο λόγω του ότι η LTV είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας ΑΠΟΕΛ, αλλά ο Ερωτοκρίτου οφείλει να ενημερώσει και για αυτό το κεφάλαιο.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!