Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν;

Είμαστε πια πρωταθλητές και από σήμερα ο ΑΠΟΕΛ μπαίνει και επίσημα στη διαδικασία της επόμενης μέρας για την οποία κάναμε ξανά αναφορά. Οι εκκρεμότητες είναι πάρα πολλές αλλά τεράστιας σημασία και η κατάκτηση του πρωταθλήματος πριν τη διακοπή για το Πάσχα δίνει την δυνατότητα να αρχίσουν να τρέχουν οι εξελίξεις αφού κάποια χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά. Μπορεί στη συντριπτική του πλειοψηφία ο κόσμος να επιθυμεί την παραμονή Γιοβάνοβιτς αλλά όπως έχουμε γράψει από την περασμένη εβδομάδα ο κορυφαίος προπονητής που πέρασε από τον ΑΠΟΕΛ θα αποχωρήσει.

Τέλος εποχής για τον Ιβάν

Οι τακτικισμοί από πλευράς διοίκησης δεν εξυπηρετούν πλέον σε κάτι ουσιαστικό εκτός και αν είναι τόσο μεγάλο το άγχος ότι μπορεί να χρεωθεί την αποχώρηση του Γιοβάνοβιτς. Παρόλο που θα επανέλθουμε με ξεχωριστές αναφορές για το κεφάλαιο Γιοβάνοβιτς πρέπει να επαναλάβουμε ξανά ότι ο προπονητής ενημέρωσε προ καιρού τον πρόεδρο για την απόφαση του ενώ οι λόγοι που αποχωρεί δεν είναι οικονομικοί.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι εντός των ημερών ο ΑΠΟΕΛ θα μπει στη διαδικασία επιλογής του αντικαταστάτη του Γιοβάνοβιτς. Η πίεση της ορθής επιλογής είναι τεράστια αλλά πριν γίνει αυτό και παρά το ότι ήδη αξιολογούνται περιπτώσεις όπως αυτές των Μπεν Σιμόν και Κόντη πρέπει να επισημαίνουμε και την εκκρεμότητα που αφορά το διοικητικό σκηνικό.

Κινήσεις τακτικής και στο διοικητικό

Η θητεία του Ερωτοκρίτου λήγει σε μερικές μέρες έτσι τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και κάποια μέλη του συμβουλίου του πρέπει να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους. Ούτε εδώ χρειαζόμαστε και υπάρχει η πολυτέλεια χρόνου για κινήσεις τακτικής. Το λέμε γιατί αυτό συμβαίνει.

Ο πρόεδρος μιλώντας ψες στην LTV δεν ξεκαθάρισε για το αν προτίθεται να παραμείνει κάνοντας λόγο για διαβουλεύσεις που θα έχει με συνεργάτες του αλλά και για την απογοήτευση που νιώθει για τα επεισόδια που έγιναν το Σάββατο στο γήπεδο.

Οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι ο Ερωτοκρίτου επιθυμεί την παραμονή του και παρόλο που ο στενότερος του συνεργάτης (Γεωργίου) διαδίδει ότι θα αποχωρήσει και οι δυο είναι δικαιολογημένα προβληματισμένα για τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας. Ίσως να είναι οι μόνοι που γνωρίζουν την πραγματική εικόνα για αυτό και δηλώνουν ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές, υπονοώντας σημαντική μειώσει στο μπάτζετ.

Στο περίμενε και οι παίκτες

Η κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο και γενικότερα και οι αλλαγές που θα έρθουν στον ΑΠΟΕΛ είναι γνωστές και στους παίκτες οι οποίοι τις συζητούν και τους προβληματίζουν. Ήδη κάποιοι παρουσιάζονται διαθετημένοι να συζητήσουν πιθανές αναπροσαρμογές συμβολαίων σε λογικά όμως πλαίσια. Η λογική όμως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι υποκειμενική.

Το σίγουρο είναι ότι οι εποχές των παχουλών συμβολαίων της τάξης των 300 και 400 χιλιάδων ευρώ που ίσχυαν μέχρι και φέτος ανήκουν στο παρελθόν. Το ποσοστό κουρέματος στους μισθούς θα κρίνει το αν κάποιοι επιλέξουν να αποχωρήσουν και κατά πόσο η διαδικασία αυτή θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα του ρόστερ που θα επιχειρήσει είσοδο στους ομίλους.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!