Ποιος θέλει το κύπελλο περισσότερο;

Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας μας τα τελευταία χρόνια αλλά και η αφοσίωση στον στόχο του πρωταθλήματος με κίνητρο τους ομίλους του Champions League έχουν καταστήσει τον θεσμό του κυπέλλου ανάμεσα στους οπαδούς μας ως κάτι πολύ υποτιμητικό. Σίγουρα είναι ένας εκ των δύο τίτλων που οφείλει να διεκδικεί με αξιώσεις κάθε ομάδα που αγωνίζεται στη Κύπρο. Για τον ΑΠΟΕΛ όμως  τα τελευταία χρόνια έχει καταντήσει μια αγγαρεία που είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα, τον αντιμετωπίζει με  λιγότερο σεβασμό από ότι οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση. Το κύπελλο, λόγο και της ιδιαιτερότητας των αγώνων νοκ άουτ, καταφέρνει να διακρίνεται η ομάδα που το θέλει περισσότερο. Αυτό αφορά και τα παιχνίδια της προκριματικής φάσης αλλά και τον τελικό. Είναι  επίσης παιχνίδια μεγάλης σκοπιμότητας μιας και τα γκολ εντός/εκτός παίζουν σημασία. Άρα οι λεπτομέρειες που παίζουν ρόλο στην τελική, είναι πολύ περισσότερες από ότι στο πρωτάθλημα.

Ο συγκεκριμένος θεσμός επηρεάζεται από άλλη μία παράμετρο. Τον εποχιακό του χαρακτήρα. Τραυματισμοί, μεταγραφές και Κόπα Άφρικα είναι μερικά από αυτά που στην συγκεκριμένη περίπτωση δημιουργούνν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στην πρώτη αναμέτρηση της φάσης αυτής.

Από την άλλη, τόσο ο ΑΠΟΕΛ όσο και η αελ έχουν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα. Για την αελ δεν μας ενδιαφέρει. Για την ομάδα μας όμως είναι κάτι που σίγουρα θα επηρεάσει τη σημερινή αναμέτρηση, είτε θετικά είτε αρνητικά.  Ποιος από εμάς που αποτελούμε το οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ θέλει περισσότερο το Κύπελλο;

Οι παίχτες; Μετά και την τραγική εμφάνιση και το αποτέλεσμα της Κυριακής θα πρέπει να ζητούν μια διέξοδο εξιλέωσης. Η καλή εμφάνιση έστω και με ένα σκορ που δεν εξασφαλίζει πρόκριση, είναι σίγουρα αυτό που έχει πρώτιστο στόχο.  Η θέληση ίσως να μπορεί να βοηθήσει περισσότερο από την απογοήτευση.  Αν το θέλουν πραγματικά έχουν τον τρόπο να το κάνουν.

Ο προπονητής; Μετά από την κριτική που δέχτηκε τις τελευταίες 2-3 μέρες δεν υπάρχει άλλος τρόπος στο να ηρεμίσουν προς το παρών τα πράγματα εκτός από τη νίκη.  Όσο δύσκολο επιχείρημα και να είναι, θα πρέπει να βρει τον τρόπο να εμπνεύσει τους παίχτες και να διαμορφώσει ένα ανάλογο αγωνιστικό πλάνο. Αν το θέλει πραγματικά, θα βρει τον τρόπο να το κάνει.

Οι οπαδοί; Πέραν από την αμφισβήτηση και την απογοήτευση έρχεται και το δύσκολο της ώρας. Η εκτός έδρας αναμέτρηση, στις 4μμ το απόγευμα μιας εργάσιμης μέρας δημιουργεί δυσκολίες ακόμα και σε αυτές τις  2- 3 χιλιάδες οπαδούς μας που θα βρεθούν στις εξέδρες του Τσιρείου. Αυτοί που θα βρίσκονται εκεί, αν πραγματικά το θέλουν, θα πρέπει να παραμερίσουν την πίκρα και για 90 λεπτά να βρουν τα αποθέματα πάθους που χρειάζονται για να στηρίξουν την ομάδα στην προσπάθεια της.

Μια μεγάλη ομάδα και να μην θέλει το Κύπελλο θα βρει τον τρόπο να το σηκώσει.

Αν το θέλουμε, θα το σηκώσουμε.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!