Που θα κριθεί ο αγώνας

Ο αγώνας που όλοι περιμένουμε είναι λίγες ώρες μακριά και όσο πλησιάζει η αγωνία όλων μας μεγαλώνει. Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται μετά από δυο χρόνια μπροστά από την μεγάλη πρόκληση των ομίλων και όπως είναι γνωστό με πρόκριση επί της Σλόβαν εξασφαλίζουμε συμμετοχή στους ομίλους του Europa League.  Ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα είναι σαφώς πιο δύσκολος από ότι αυτός με τους Αλβανούς αλλά οι Σλοβάκοι δεν αποτελούν φόβητρο. Η αξιολόγηση από πλευράς τεχνικής ηγεσίας έχει ολοκληρωθεί και το ζητούμενο είναι να δούμε το καλό ΑΠΟΕΛ τα βράδυ της Τρίτης. Τα βασικά στοιχεία που θα κρίνουν τον αγώνα είναι τα ακόλουθα:

Μηδέν παθητικόΗ διασφάλιση της ανέπαφης εστίας είναι η κλασσική επιδίωξη της γηπεδούχου ομάδας σε τέτοιους αγώνες και το ίδιο θέλει να πράξει και ο ΑΠΟΕΛ. Οποιαδήποτε νίκη με μηδέν παθητικό θεωρείται επιθυμητή για την ομάδα μας ενώ ακόμα και ένα 0-0 δεν είναι καταστροφικό αφού μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα και μέσα στην έδρα τους. Με κινητήριο μοχλό τον Μιλίνκοβιτς και με προτίμηση να βγαίνουν οι περισσότερες επιθέσεις τους από την αριστερή πλευρά, η μεσοαμυντική μας γραμμή πρέπει να λειτουργήσει σωστά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Πουρσαϊτίσης έχει την εμπειρία και ικανότητα να ανταποκριθεί στις ανάγκες αλλά θα χρειαστούν και βοήθειες από τους ακραίους μέσους. Μέσα από τον τελευταίο του αγώνα φάνηκε ότι διαθέτουν παίκτες με πολύ καλό σουτ οπότε και αυτή είναι μια παράμετρος που πρέπει να προσεχθεί.

Ρυθμός του αγώναΑπέναντι σε μια δουλεμένη ομάδα που αρέσκεται να πιέζει από ψηλά προκειμένου να καταστρέψει τις οργανωτικές προσπάθειες μας πριν καν ακόμα γίνουμε απειλητικοί, ο ρυθμός του αγώνα θα παίξει το δικό του ρόλο. Ο ΑΠΟΕΛ θέλει να έχει την κατοχή της μπάλας έτσι ώστε να μπορέσει να επιβάλει το ρυθμό που αυτό θέλει. Ο ρόλος των Μοραις και Πίντο θα είναι καθοριστικός αφού η πίεση θα ξεκινά από ψηλά και είναι αυτοί που θα πρέπει με καθαρό μυαλό να ενώσουν τις γραμμές και να βγάλουν τις σωστές πάσες.

ΑποτελεσματικότηταΑνεξαρτήτως του ότι το κέντρο της άμυνας της Σλόβαν φαίνεται να είναι το αδύνατο τους σημείο, ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις ευκαιρίες που θα βρει. Σε τέτοιους αγώνες δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαθούν πολλές και μεγάλες ευκαιρίες και αυτό είναι κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο προπονητής. Η συγκέντρωση είναι το πιο σημαντικό στοιχείο ενώ θα μετρήσει και η ικανότητα συγκεκριμένων παικτών να τελειώνουν φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Παίκτες-βαρόμετροΚάθε ομάδα σε τέτοιους αγώνες αναπόφευκτα στηρίζεται σε κάποιους παίκτες για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Ο Χιώτης για παράδειγμα αν χρειαστεί θα πρέπει να απογειωθεί 1-2 φορές ενώ ο Κόντης θα πρέπει να είναι η γνωστή ηγετική μορφή. Ο Νούνο θα πρέπει να είναι καταπιεί πολλά χιλιόμετρα ενώ ο Μαρσίνιο μπορεί να αφήσει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη την αντίπαλη άμυνα. Ο Αλμέιδα ζει για τέτοια παιχνίδια ενώ και ο Χαραλαμπίδης πάντα ανταποκρίνεται στις περιστάσεις.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!