Που και πως πρέπει να βελτιωθούμε

Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και κυρίως η αγωνιστική παρουσία της ομάδας μας που έδειξε ανώτερη της Ζούλτε δημιουργούν τις καλύτερες προϋποθέσεις ενόψει του επαναληπτικού. Η δευτεραθλήτρια Βελγίου δεν έδειξε σε κανένα σημείο του αγώνα τις αρετές για τις οποίες φημίζεται και το ίδιο πρέπει να γίνει και την Πέμπτη. Ο ΑΠΟΕΛ με τη σειρά του καλείται να βελτιωθεί αφού έδειξε και πάλι να έχει κάποιες σοβαρές δυσλειτουργίες μέσα στο παιχνίδι του. Ο Σέρτζιο που είναι το καταλληλότερο άτομο έκανε και δημόσια παραδοχή για το ότι θα πρέπει στον επαναληπτικό να διορθώσουμε κάποια πράγματα έτσι ώστε να έρθει η πολυπόθητη πρόκριση.

Ας δούμε όμως που και πως πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα μας:

Αμυντική λειτουργία

Γίνεται λόγος για τις σημαντικές ευκαιρίες που χάνει σε κάθε αγώνα ο ΑΠΟΕΛ αλλά είναι επίσης γεγονός ότι δεχόμαστε εύκολα γκολ. Μπορεί να διατηρήσαμε το μηδέν παθητικό μέσα στο Μάριμπορ και στο σουπερ καπ αλλά ήταν και αυτοί αγώνες όπου οι αντίπαλοι έφτιαξαν ευκαιρίες και με τις κάθετες μπαλιές βρέθηκαν σε θέση βολής. Η Ζούλτε χωρίς να πιέσει πέτυχε ένα γκολ που έπιασε στον ύπνο την άμυνα μας και με καλαθοσφαιρικά ποσοστά ευστοχίας λίγο έλειψε να μας αποτελειώσει και με δεύτερο γκολ.

Σε ατομικό επίπεδο οι συντελεστές της αμυντικής γραμμής ανταποκρίνονται αλλά αυτό που φαίνεται είναι ότι λείπει ακόμα είναι η αλληλοκάλυψη και ο συντονισμός. Τίθεται βασικά θέμα ομοιογένειας και θα πρέπει μέσα από την προετοιμασία των επόμενων ημερών να γίνει προσπάθεια να λειτουργήσουμε καλύτερα.

Επιθετική λειτουργία

Δεν θέλουμε με τίποτα να κοπάσει ο ενθουσιασμός όλων μας για τις εξαιρετικές εντυπώσεις που αφήνει ο Σιέρινταν. Ο Ιρλανδός στους δυο επίσημους αγώνες τα έκανε όλα εκτός από το πιο σημαντικό που είναι το γκολ. Εναντίον της Ζούλτε έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες οι οποίες μετριάστηκαν επειδή ήρθε το γκολ του Νεκτάριου.

Με τον Γκονσάλβες και πάλι απών το επιθετικό βάρος θα πέσει στον Σιέρινταν και τους περιφερειακούς επιθετικούς οι οποίοι πρέπει να λειτουργήσουν καλύτερα. Πέραν της ανάγκης να είμαστε πιο αποτελεσματικοί θα πρέπει και στο δημιουργικό μέρος να λειτουργήσουμε πιο καλά.

Τα άκρα με τους Χαραλαμπίδη και Αλωνεύτη δεν έδωσαν τις απαιτούμενες βοήθειες στον πρώτο αγώνα με τον πρώτο αγώνα γεγονός που επηρέασε. Αν εξαιρέσουμε το καλό πρώτο εικοσάλεπτο όπου ο Αλωνεύτης είχε 2-3 καλές προσπάθειες η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη.

Μια άλλη πτυχή αφορά την παρουσία του Γκόμες ο οποίος έχοντας οδηγίες για να έχει ένα πιο οργανωτικό ρόλο στη διάταξη 4-1-4-1 δεν μπόρεσε να δώσει τις απαραίτητες βοήθειες.

Όλα αυτά είναι λογικά συμπεράσματα του Σέρτζιο και του Ντα Κρουζ οι οποίοι ήδη δουλεύουν για να δούμε την Πέμπτη έναν ΑΠΟΕΛ που με τη βοήθεια των χιλιάδων οπαδών μας θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!