Πρεμιέρα στο Ζιβανάρειο

Το Ζιβανάρειο Basketball Cup 2013 είναι αφιερωμένο στην μνήμη του αείμνηστου πρώην προέδρου του ΑΠΟΕΛ, Μιχαλάκη Ζιβανάρη και διοργανώνεται για δέκατη χρονιά. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη Θεραπευτική Κοινότητα «Αγία Σκέπη», στην οποία θα δοθούν τα καθαρά έσοδα της διοργάνωσης, που ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο στο Λευκόθεο με τη συμμετοχή των τεσσάρων τελευταίων πρωταθλητριών ομάδων στην Κύπρο, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, ΕΘΑ και Κεραυνό. Το πρόγραμμα αγώνων

Η δράση ξεκινά στις 17:00 σήμερα με τον αγώνα Κεραυνός-ΑΕΚ, ενώ στις 19:30 θα δοθεί το τζάμπολ στο ΑΠΟΕΛ-ΕΘΑ. Μεταξύ των δύο ημιτελικών αγώνων θα διεξαχθεί η τελετή έναρξης.

Αύριο Κυριακή, στις 17:00 θα αγωνιστούν οι δύο ηττημένοι των ημιτελικών και στις 19:30 θα αρχίσει ο μεγάλος τελικός. Νωρίτερα, στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί μία τελετή μέσα από την οποία θα αναδειχθεί η μπασκετική ιστορία του ΑΠΟΕΛ.

Κληρώσεις και εκπλήξεις

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, το Ζιβανάρειο Basketball Cup θα προσφέρει και άλλες εκπλήξεις στον κόσμο. Οι διοργανωτές υπόσχονται ένα όμορφο, μπασκετικό διήμερο, με θέαμα εντός του παρκέ αλλά και διασκέδαση για τους θεατές.

Το εισιτήριο εισόδου κοστίζει πέντε ευρώ για κάθε μέρα του τουρνουά. Ο κόσμος καλείται να μην πετάξει το εισιτήριο, καθώς κάθε μέρα στο ημίχρονο του δεύτερου αγώνα, θα κληρώνεται ένα κινητό τηλέφωνο Samsung.

Στα ημίχρονα των τριών πρώτων αγώνων θα γίνουν επιδείξεις από τους αθλητές των ακαδημιών του ΑΠΟΕΛ, αγόρια και κορίτσια, ενώ στο ημίχρονο του τελικού θα διεξαχθεί αγώνας παλαιμάχων. Για το λόγο αυτό, η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους παλαίμαχους καλαθοσφαιριστές και προπονητές του ΑΠΟΕΛ να βρίσκονται την Κυριακή στο Λευκόθεο.

Στη συνέντευξη Τύπου του 10ου Ζιβανάρειου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη μίλησαν, εκ μέρους του ΑΠΟΕΛ ο γενικός γραμματέας Μάρκος Κληρίδης, ο Μιχάλης Πήλικος από την ΟΕΒ, ο Ξένιος Νίκου από τη CytaVision και οι προπονητές Τόνις Κωνσταντινίδης (ΑΠΟΕΛ), Μιχάλης Ματσεντίδης (Κεραυνός), Κυριάκος Αδάμου (ΕΘΑ) και Νικόλας Παπαδόπουλος (ΑΕΚ).

Μάρκος Κληρίδης (Γ.Γ. ΑΠΟΕΛ): «Είναι με μεγάλη χαρά που διοργανώνουμε το τουρνουά για δέκατη συνεχή χρονιά στη μνήμη του Μιχαλάκη Ζιβανάρη. Το έχουμε αναβαθμίσει και σ’ αυτό συμμετέχουν οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Μετά από επιθυμία της οικογένειας Ζιβανάρη, όλα τα καθαρά έσοδα θα πάνε στην Αγία Σκέπη».

Μιχάλης Πήλικος (γενικός διευθυντής ΟΕΒ): «Όσο είμαστε καλά, η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων θα είναι δίπλα από ΑΠΟΕΛ σ’ αυτή τη διοργάνωση. Αν και φέτος η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη, αφού πολλές επιχειρήσεις έχουν δυσκολίες και συνεπακόλουθα έχει και η ΟΕΒ, όμως παρόλα αυτά έχουμε αποφασίσει ότι η μνήμη του Μιχαλάκη Ζιβανάρη είναι υπεράνω. Ο αείμνηστος Μιχαλάκης Ζιβανάρης ήταν για την ΟΕΒ ένας εξαιρετικός πρόεδρος».

Ξένιος Νίκου (προϊστάμενος λειτουργίας CytaVision): «Η Cyta στηρίζει μέσω των υπηρεσιών της όλες τις αθλητικές δραστηριότητες του ΑΠΟΕΛ. Η Cyta είναι κοντά στα σπορ μέσω των καλύψεων των αθλητικών γεγονότων και χορηγιών, αφού ο αθλητισμός αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κοινωνικά φαινόμενα».

Αντώνης Κωνσταντινίδης (προπονητής ΑΠΟΕΛ): «Είναι ξεκάθαρο για μας στον ΑΠΟΕΛ ότι το Ζιβανάρειο δεν είναι ένα απλό τουρνουά προετοιμασίας. Τιμάμε μέσω αυτού μια τεράστια προσωπικότητα και μορφή του σωματείου. Είναι η δεύτερη χρονιά που ζω το τουρνουά ως προπονητής και πρέπει να πω συγχαρητήρια στη διοίκηση για τη μεγάλη προσπάθεια για αναβάθμιση του τουρνουά. Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι, είμαστε όλοι στην τρίτη με τέταρτη εβδομάδα και προσπαθούμε ακόμη να βγάλουμε συμπεράσματα. Το ευχάριστο είναι ότι οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες στην Κύπρο θα είναι στο τουρνουά, κάτι που του δίνει άλλο εκτόπισμα. Καλώ τον κόσμο να δώσει το παρών του, αφού θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο στον κόσμο».

Μιχάλης Ματσεντίδης (βοηθός προπονητής Κεραυνού): «Δεχτήκαμε με μεγάλη χαρά να συμμετάσχουμε και είναι τιμή μας που μας κάλεσαν σε ένα τόσο ανταγωνιστικό τουρνουά. Είχαμε μια αναγκαστική αλλαγή παίκτη και ένας τραυματισμό που μας έφερε λίγο πίσω. Μακάρι να έχουμε φουλ ρόστερ στο Ζιβανάρειο για να προετοιμαστούμε καλύτερα».

Κυριάκος Αδάμου (προπονητής ΕΘΑ): «Ευχαριστούμε τον ΑΠΟΕΛ για την πρόσκληση. Είναι θετικό σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες οι ομάδες να διοργανώνουν τέτοια τουρνουά. Θα είναι χρήσιμα για μας τους προπονητές τέτοια ανταγωνιστικά παιχνίδια. Όσο για το αγωνιστικό και για τις τέσσερις ομάδες πάνω-κάτω ισχύουν τα ίδια. Είναι γρήγορα για συμπεράσματα, αλλά την ίδια στιγμή δεν έχουμε και πολύ χρόνο μπροστά μας μέχρι την έναρξη».

Νικόλας Παπαδόπουλος (προπονητής ΑΕΚ): «Εκ μέρους της ΑΕΚ να ευχαριστήσω τη διοίκηση ΑΠΟΕΛ για την πρόσκληση. Στο αγωνιστικό, για μας τους προπονητές είναι καλή ευκαιρία για να δώσουμε ανταγωνιστικά παιχνίδια. Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, αλλά μέσα από τα παιχνίδια θα δούμε το επίπεδο της ομάδας. Ο ΑΠΟΕΛ έχει μεγάλο κοινό και ελπίζουμε να μας τιμήσει με την παρουσία του, αφού είναι πολύ όμορφο οι καλαθοσφαιριστές να αγωνίζονται μπροστά σε κόσμο».

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!