Προβάδισμα στο δίδυμο Μοράις – Ζουέλα

Το ζητούμενο δεν είναι ποιοι παίκτες είναι υποψήφιοι για να καλύψουν τις δυο θέσεις στο κέντρο της άμυνας αφού αυτοί είναι λίγο πολύ γνωστοί. Αυτό που αποτελεί ερωτηματικό (για τον κόσμο τουλάχιστον) είναι ποιοι δυο θα προτιμηθούν από τον προπονητή για να πάρουν θέση μάχης στον αγώνα της χρονιάς. Όπως γράψαμε και χτες η συμμετοχή του Μπόρδα είναι αμφίβολη αφού και αν ακόμα ακυρωθεί η ποινή του από τη δικαστική , γίνονται σοβαρές σκέψεις να μην αγωνιστεί. Αν η διοίκηση δώσει το ΟΚ στον προπονητή θεωρείται σίγουρο ότι ο Ισπανός θα είναι στο αρχικό σχήμα και τα ερωτήματα που βασανίζουν σήμερα θα απλοποιηθούν. Σε αντίθετη περίπτωση ο Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να αυτοσχεδιάσει. Οι επιλογές του φαίνεται να είναι κατά σειρά προτίμησης του ιδίου οι εξής:

Μοράις – ΖουέλαΗ επιστράτευση του Μοράις δείχνει να είναι μονόδρομος αφού είναι ο παίκτης που έχει την ποιότητα και εμπειρία να ανταποκριθεί στις ανάγκες του αγώνα σε μια θέση που αγωνίστηκε μόνο κατά διαστήματα και σπάνια ως βασικός. Η ικανότητα του Μοράις να «διαβάζει» τις φάσεις είναι αυτό που τον καθιστά ιδανική επιλογή αφού μπορεί να καλύψει τα κενά που ενδέχεται να δημιουργηθούν. Με τον Πορτογάλο δίπλα του ίσως λειτουργήσει καλύτερα και ο Ζουέλα σε έναν αγώνα υψηλού κινδύνου..

Το σενάριο αυτό απλοποιεί και τα άτομα που θα στελεχώσουν τον άξονα στη μεσαία γραμμή αφού οι Πίντο και Τζιόλης θα είναι οι δυο μπροστά από το αμυντικό δίδυμο με τον Μπενασούρ λίγο πιο μπροστά σε ρόλο οργανωτή.

Μοράις – ΚλουκόφσκιΟποιοδήποτε άλλο σενάριο απέχει με διαφορά από το πρώτο αλλά εξακολουθεί να είναι στο τραπέζι. Έσι η επιστράτευση του Κλουκόφσκι είναι μια επιλογή για να αποτελέσει τον παρτενέρ του Πορτογάλου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι ότι αγωνίστηκε σε αυτή τη θέση στο εφιαλτικό 1-3 με την Μπακού αλλά η αποχή του. Ο Καναδός προέρχεται από τραυματισμό και παρόλο που τον ξεπέρασε στους τελευταίους δυο αγώνες δεν είχε καθόλου συμμετοχή.

Και το δικό μας σενάριο..

Κρίνοντας και αποφασίζοντας εκ του ασφαλούς θεωρούμε ότι το δίδυμο Μοράις – Αντωνιάδη θα έπρεπε να απασχολήσει σοβαρά τον Γιοβάνοβιτς. Αντιλαμβανόμαστε την πίεση που ενδεχωμένος βάλουμε στον Αντωνιάδη και τις προεκτάσεις πιθανής κακής εμφάνισεις του αλλά τις λίγες φορές που τον είδαμε έδειξε πρωτόγνωρη άνεση. Ήταν τέτοια η άνεση του στο Παφιακό που η σύγκριση με τον Ζουέλα ήταν αναπόφευκτη και υπέρ του Κύπριου.

Έχοντας τον Μοράις δίπλα του θα νιώθει ακόμα πιο σίγουρος ενώ έχει την ταχύτητα που θα χρειαστεί για να ανταποκριθεί στον τρόπο παιχνιδιού της Ανόρθωσης που βασίζεται στις αντεπιθέσεις.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!