Προβληματισμός για την τεράστια οικονομική τρύπα

Τα χνάρια των δημοσίων οικονομικών της Κύπρου φαίνεται να ακολουθεί κατά πόδας και η εταιρεία ΑΠΟΕΛ αφού όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το φετινό έλλειμμα θα φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τους υπολογισμούς των διοικούντων τα φετινά έσοδα θα υπολείπονται των εξόδων κατά 5 περίπου εκατομμύρια ευρώ! Το πώς και γιατί φτάσαμε σε τέτοια επίπεδα ελλειμμάτων μην μας ρωτάτε αφού δεν έχουμε απαντήσεις . Δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση να αμφισβητηθούν τα πιο πάνω δεδομένα τα οποία έχουν κάνει τον Φοίβο Ερωτοκρίτου να χάσει τον ύπνο του τις τελευταίες μέρες. Το άνοιγμα της  οικονομικής τρύπας δεν είναι φετινό φαινόμενο αφού τα ίδια περίπου δεδομένα υπήρχαν και πέρσι αλλά τα έσοδα ρεκόρ του Champions League «έκρυψαν» το μέγεθος του ελλείμματος. Πρέπει να θυμίσουμε ότι τα περσινά έσοδα από την επική πορεία στο Champions League ανήλθαν στα 24 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα συνολικά έσοδα την τριετία 2009-2012 άγγιξαν τα 50 εκατομμύρια. Παρόλα αυτά και σύμφωνα πάντα με τα όσα λέχθηκαν στη τελευταία συνέλευση στο τραπεζικούς λογαριασμούς του ΑΠΟΕΛ παραμένει ένα πλεόνασμα κοντά στα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Έχουμε κάνει πολλές αναφορές για την εσωστρέφεια που επικρατεί από πλευράς διοίκησης για το συγκεκριμένο θέμα και που εξελίσσεται σε μπούμερανγκ για τον Φοίβο Ερωτοκρίτου αλλά και τον Γιώργο Γεωργίου που είναι ο τσάρος των οικονομικών.

Ο ΑΠΟΕΛ πληρώνει την αδυναμία να προβεί σε έναν έγκαιρο και ορθολογιστικό οικονομικό προγραμματισμό αλλά και να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την αδυναμία του να αυξήσει τα έσοδα. Το μεσομακροπρόθεσμο πλάνο της διοίκησης που έχει τη ψευδαίσθηση να το θεωρεί και στρατηγική είναι η είσοδος σε ομίλους κάθε δύο χρόνια,  ελπίζοντας ότι θα μπορεί να κλείνει «αναίμακτα» τα τεράστια ελλείμματα. Ελλείμματα που πλέον είναι τόσο μεγάλα που ούτε η πρόκριση στους ομίλους του Europa League δεν είναι αρκετή.

Ευχόμαστε πραγματικά οι διοικούντες και κυρίως αυτοί που έχουν την ταπέλα των πρωτοκλασάτων να προβληματιστούν για το που οδηγείται ο ΑΠΟΕΛ. 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!