Προπονητικό κέντρο: η άλλη άποψη

Είναι ωραίες οι μακέτες αλλά και οι προγραμματικές δηλώσεις. Επειδή η Κύπρος αλλά και το ποδόσφαιρο εισέρχονται σε περίοδο βαθιάς ύφεσης θα επιχειρήσουμε να δούμε το θέμα των ημερών σε μεγαλύτερο βάθος γιατί έτσι του αρμόζει. Το θέμα ανέγερσης προπονητικού κέντρου στην Κοκκινοτριμιθιά υφίσταται εδώ και μια περίπου δεκαετία. Αυτός που το έχει αναδείξει (επικοινωνιακά τουλάχιστον) είναι ο νυν πρόεδρος, ο οποίος τουλάχιστον μια φορά το χρόνο δηλώνει πως η ανέγερση του αποτελεί όνειρο και στόχο για το ίδιο. Παρά την πραγματική θέληση του Φοίβου Ερωτοκρίτου το έργο σκαλώνει εδώ και χρόνια, όχι στα διαδικαστικά που παρουσιάζονται ως δικαιολογίες στις γενικές συνελεύσεις αλλά για ένα και μάλιστα πολύ καλό λόγο. Το κόστος ανέγερσης του προπονητικού είναι απαγορευτικό. Ακόμα και η περίφημη φάση 1 που θα περιλαμβάνει τα απολύτως απαραίτητα προϋποθέτει ένα κονδύλι της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Είναι εδώ που ξεκινούν και τα προβλήματα αφού παρά το ότι απολαμβάνουμε την ρευστότητα από τις δυο παρουσίες σε ομίλους του CL τα λεφτά αυτά σχεδόν έχουν δαπανηθεί. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το πλεόνασμα της εταιρείας με το τέλος της φετιν΄ςη ποδοσφαιρικής χρονιάς θα ανέρχεται στα 3.5 εκατομμύρια ευρώ.

Το αν έχουμε τη δυνατότητα ή καλύτερα πολυτέλεια να δαπανήσουμε ένα ποσό της τάξης του ενός εκατομμυρίου για την ανέγερση του προπονητικού κέντρου είναι κάτι που πρέπει να αξιολογηθεί πολύ σοβαρά. Είναι δεδομένο ότι οι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί βρίσκονται την τελευταία διετία σε επίπεδα ρεκόρ. Ήδη ο πρόεδρος προετοιμάζει (επικοινωνιακά περισσότερο) ότι ο προϋπολογισμός της νέας χρονιάς θα είναι αισθητά μειωμένος. Όσο και αν μειωθεί θα είναι και πάλι ελλειμματικός οπότε το πλεόνασμα θα χρησιμοποιηθεί πρωτίστων για την κάλυψη των αναγκών για την εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος και την ενδυνάμωση της ομάδας.

Υπάρχει η ανάγκη για προπονητικό κέντρο;Στις διάφορες συζητήσεις που γίνονται για το θέμα ο πρόεδρος επικαλείται τις πιέσεις και προτροπές από την Μονή Κύκκου όπως εγκαταλείψουμε τον Αρχάγγελο, προκειμένου να αξιοποιηθεί η περιοχή από την εκκλησία. Αυτό από μόνο του όμως δεν πρέπει και ούτε είναι αρκετό να μας βάλει σε οικονομικές περιπέτεειες. Η οικοδομική βιομηχανία νοσεί και τα όποια πλάνα της Μονής μπορούν να προσαρμοστούν στα δικά μας δεδομένα.

Μια άλλη παράμετρος είναι ότι οι επενδύσεις που έχουν γίνει στον Αρχάγγελο της τελευταία τριετία είναι τεράστιες και έχουν κάνει το προπονητικό μας κέντρο το καλύτερο αυτή τη στιγμή στην Κύπρο.Ουσιαστικά η μοναδική και σημαντική ανάγκη για ένα πρoπονητικό κέντρο είναι για να συγκεντρωθούν τα διάφορα κλιμάκια που σήμερα βασανίζονται δεξιά και αριστερά σε ένα χώρο.Η πίεση για «παρακαταθήκη»Στη διοίκηση Ερωτοκρίτου χρεώνεται από πολλούς και δικαιολογημένα ως ένα βαθμό η έλλειψη οράματος. Το γεγονός ότι μπήκαν στην εταιρεία περισσότερα από 35 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία χρόνια, χωρίς να έχουν γίνει κάποια έργα υποδομής που θα προσθέσουν αξία στην εταιρεία είναι κάτι που κάνει τον πρόεδρο να αισθάνεται άβολα.

Η ανέγερση του προπονητικού ή έστω μιας πρώτης φάσης δείχνει να είναι η δική του «απάντηση» στα όσα του καταλογίζουμε. Στην παρούσα φάση όμως δεν πρέπει να νιώθει μια τέτοια πίεση. Από τα 35 και βάλε εκατομμύρια μας έχουν απομείνει λίγα τα οποία θα πρέπει να αξιοποιηθούν όσο πιο σοφά γίνεται.

Είναι για αυτό που η ανέγερση ενός προπονητικού κέντρου δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός και εκπλήρωση ενός ονείρου που ενδεχομένως να μας στερήσει τη δυνατότητα να κατακτήσουμε το φετινό πρωτάθλημα και στη συνέχεια να πετύχουμε είσοδο σε ομίλους. Αν γίνει κάτι τέτοιο τότε τα δεδομένα θα πρέπει να επαναξιολογηθούν.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!