Προς Πρόδρομο Πετρίδη

Κύριε Πρόδρομε Πετρίδη, αυτή η επιστολή απευθύνεται πρώτα απ’ όλα σε εσένα αφού είσαι ο διοικητικός ηγέτης του ΑΠΟΕΛ. Παρακολουθώ τον ΑΠΟΕΛ εδώ και 3 δεκαετίες. Εχω ζήσει τις δύσκολες στιγμές αλλά και τις μεγάλες επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Παρακολουθώντας την ομάδα χθες απέναντι στην Αστάνα προβληματίστηκα αφάνταστα για άλλη μια φορά φέτος, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου μας. Η φετινή ομάδα του ΑΠΟΕΛ είναι δυστυχώς πολύ μέτρια με εξόφθαλμες ελλείψεις σε βασικότατες θέσεις:

Αριστερό μπακ – Ο Αντωνιάδης δεν μπορεί
Δεξί Μπακ – Ο Σέρτζιο μεγάλωσε και δεν έχει τα τρεξίματα του παρελθόντος
Winger – Mετά τον Βάντερ το χάος
Επιθετικός – Ο Λεάλ είναι πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων
Προπονητής – Δεν πείθει μέχρι στιγμής

Περιμέναμε μετά τα λάθη και τις αδυναμίες που έδειξε η ομάδα πέρσι ότι επιτέλους φέτος θα γινόταν ένας καλύτερος προγραμματισμός. Δυστυχώς βαδίζουμε στα αχνάρια των περασμένων ετών και μπορώ να πω ότι φέτος πιθανόν να είμαστε και χειρότεροι από πέρσι. Μπορεί να περάσαμε με χίλια δυο ζόρια από Βαρτντάρ και Μίντιλαντ αλλά με βάση αυτά που δείξαμε μέχρι στιγμής αυτή η ομάδα που χτίσαμε φέτος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να πάει μακριά.

Έχουμε ακόμη 12 μέρες μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Χρειάζομαστε επειγόντως ενίσχυση σε 4 θέσεις ασχέτως αν προκριθουμε η’ όχι από την Αστάνα. Για το καλό όλων μας σε καλούμε να προχωρήσεις άμεσα σε ενίσχυση με παίκτες πολύ καλύτερους από αυτούς που έφερες εως τώρα αφού διαφορετικά είναι πολύ χλωμή ακόμη και η κατάκτηση του φετινού τίτλου.

‘Οσον αφορά τα ματς με την Αστάνα, εμείς θα είμαστε εκεί να υποστηρίξουμε την ομάδα όπως πάντα, όμως η πρόκριση εξαρτάται κυρίως από εσάς: διοίκηση, παίκτες, προπονητή. Η Αστάνα είναι με διαφορά η πιο αδύνατη ομάδα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ποτέ σε 4ο προκριματικό Champions League. Ένα κανονικό ΑΠΟΕΛ θα έπρεπε να μην τίθετε καν θέμα αν μπορεί να προκριθεί απέναντι σε αυτή την ομάδα. Ο φετινός ΑΠΟΕΛ όμως είναι ομάδα με περιορισμένες δυνατότητες και θα χρειαστεί ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ από όλους και σωστές κινήσεις από τον πάγκο, μακριά από εμμονές. Πιθανός αποκλεισμός θα πρόκειται για παταγώδη αποτυχία. Ελπίζω ο κύριος Πασιένσια να μην συνεχίσει με τον τρόπο που παρουσιάσε την ομάδα στο Καζακστάν, ψάχνοντας όλες τις επιλογές του στον πάγκο δεδομένου και των πιθανών απουσιών που θα έχουμε.

Όπως και να έχουν τα πράγματα και ασχέτως της έκβασης των παιγνιδιών με την Αστάνα χρειαζόμαστε επειγόντως ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις με παίκτες που θα ανεβάσουν κατακόρυφα το επίπεδο της ομάδας. Δεν είναι ντροπή να παραδεκτούμε ότιο ο φετινός προγραμματισμός εν μέρη απέτυχε και ίσως να χρειαστεί να αποδεσμεύσουμε και κάποιους παίκτες για να έρθουν αυτοί που πρέπει.

Ανάλαβε τις ευθύνες σου σαν Πρόεδρος της Μεγαλύτερης Ομάδας του τόπου! Δικαιολογίες δεν υπάρχουν.

Michalis Chr– apoel.net forum

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!