Προς το παρών το παίζουμε άνετοι

Το highlight της εβδομάδας που πέρασε ήταν χωρίς αμφιβολία η συμφωνία της primetel με την ομόνοια όσον αφορά την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της τελευταίας για την περίοδο 2013-16. Ήταν το highlight γιατί οι δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για συμφωνία που αγγίζει τα 2.5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ποσό που θεωρείται πρωτόγνωρο για τα κυπριακά δεδομένα. Παρόλο που η primetel είναι δημόσια εταιρεία που διαπραγματεύεται μάλιστα στο χρηματιστήριο, ζήτησε από τον Μιλτιάδη Νεοφύτου να μην αποκαλύψει το οικονομικό μέρος της συμφωνίας τους. Κάποιες εικασίες που βασίζονται σε πληροφορίες λένε ότι η συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών θα επεκταθεί και σε χορηγία της φανέλας του παραρτήματος, αλλά σήμερα θα εξετάσουμε την πτυχή που αφορά τη δική μας ομάδα σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις. Η αντίδραση του Φοίβου Ερωτοκρίτου όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη συμφωνία μαμούθ του αιώνιου μας αντιπάλου ήταν η αναμενόμενη. Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ υπεραμύνθηκε των επιλογών του όσον αφορά την πρόωρη επέκταση της συμφωνίας με την LTV για τον 2013-16 με ετήσια αποζημίωση που ανέρχεται στα 1.2 εκατομμύρια ετησίως. Στάθηκε μάλιστα στην αξιοπιστία του συνδρομητικού καναλιού και μεγαλομετόχου της εταιρείας ΑΠΟΕΛ αφού αυτό είναι το βασικό επιχείρημα των εκάστοτε προέδρων όταν προχωρούν στη σχετική επέκταση της συμφωνίας των τηλεοπτικών.

Παρά την οικονομική κρίση τους τελευταίους 18 μήνες τόσο η cyta όσο και η primetel επιδίωξαν να δελεάσουν τον ΑΠΟΕΛ και τον Φοίβο Ερωτοκρίτου ειδικότερα για να αξιολογήσει το ενδεχόμενο αλλαγής της τηλεοπτικής μας στέγης. Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ ήταν τόσο αρνητικός που ακόμα και για να πραγματοποιηθούν οι σχετικές συναντήσεις χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια. Όταν τελικά έγιναν και προσφορές  οι οποίες ήταν πολύ καλύτερες από την αντίστοιχη της LT, αντιμετωπίστηκαν με δυσπιστία ενώ υπήρχε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού όλων το ειδικό βάρος που κουβαλά η LTV.

Ειδικό βάρος που προκύπτει όχι μόνο από το ποσοστό που κατέχει ως μέτοχος της εταιρείας ΑΠΟΕΛ αλλά και από το ότι διαχρονικά βοηθά την ομάδα μας με πολλούς και διάφορους τρόπους έστω και αν οι διοικούντες για τους δικούς τους λόγους δεν τον επικαλούνται. Με αυτά τα δεδομένα και παρόλο που τον περασμένο Μαϊο δεν υπήρχε οικονομική στενότητα ο Φοίβος Ερωτοκρίτου έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο που επέκτεινε τη συνεργασία ΑΠΟΕΛ και LTV μέχρι το 2016.

Το συμβούλιου Ερωτοκρίτου και ο πρόεδρος ειδικότερα απολαμβάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου. Αυτή προκύπτει από τις επιτυχίες της ομάδας και ειδικότερα την πορεία στην Ευρώπη που έφερε στην ομάδα έσοδα της τάξεις των 12 εκατομμυρίων ευρώ. Όλοι ξεχάσαμε ότι η περσινή χρονιά είχε τεράστιο έλλειμμα αφού αυτό καλύφθηκε από τα έσοδα του CL ενώ ήρθε και η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τα δύσκολα πρακτικά ξεκινούν από φέτος αφού ο προϋπολογισμός είναι εκ νέου ελλειμματικός και αν δεν έρθει πρόκριση σε ομίλους η οικονομική τρύπα θα είναι πολύ μεγάλη για να καλυφθεί από λίγους ή πολλούς. Μπορεί λοιπόν ο ΑΠΟΕΛ και ειδικότερα ο πρόεδρος να παρουσιάζεται άνετος και να προσπαθήσει να υποβαθμίσει τις προεκτάσεις της συμφωνίας primetel-ομόνοιας αλλά  γνωρίζει πολύ καλά ότι θα τη βρίσκει μπροστά του όσο είναι πρόεδρος.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!