Προσαρμογή, βελτίωση, πίστη

Ο αγώνας με την Σαλαμίνα αποτελούσε ορόσημο για την ομάδα μας που είχε να κερδίσει στο πρωτάθλημα από πέρσι.  Η πίεση της επιτακτικής νίκης, η κούραση από την μίνι προετοιμασία και η προσαρμογή στις απαιτήσεις του νέου προπονητή ήταν οι παράγοντες που η ομάδα μας είχε να αντιμετωπίσει και το έκανε, έστω και δύσκολα. Η προσαρμογή στο νέο τρόπο παιχνιδιού του Φινγκ είναι μια πρόκληση. Οι ποδοσφαιριστές μας καλούνται να αφομοιώσουν το συντομότερο δυνατό το σύστημα και τη φιλοσοφία του νέου προπονητή. Η πίεση ψηλά στο ματς με την Σαλαμίνα όταν κερδίζαμε με το στενό 0-1 είναι κάτι που δημιουργούσε αρκετό άγχος στην κερκίδα και ίσως και στους ποδοσφαιριστές.

Τα δεδομένα θα αλλάξουν όταν η ομάδα μας καταφέρει να μπει σε ένα ρυθμό και να αποκτήσει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση που χρειάζεται. Οι τραυματισμοί είναι σίγουρα ένα τεράστιο κεφάλαιο και μεγάλο μέρος του προβλήματος όμως στην δεδομένη στιγμή η ομάδα καλείται να βρει τους τρόπους να το αντιμετωπίσει. Ένας από αυτούς, είναι να αποκτήσει την χαμένη ψυχολογία νικητή που θα της δώσει αυτή την αυτοπεποίθηση και ταυτόχρονα μεγαλύτερη  πίστη στον στόχο.

Ο Φινγκ πιστεύει ότι έχει το υλικό που χρειάζεται για να επαναφέρει τον ΑΠΟΕΛ στην κορυφή και να τον οδηγήσει στην κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου πρωταθλήματος. Η αφοσίωση του προπονητικού τιμ στον στόχο αυτό είναι κριτήριο για να μπορέσει η ομάδα να παρουσιάσει την εικόνα νικητή που θέλουμε να βλέπουμε μέσα στο γήπεδο. Σε μια περίοδο που κάθε νίκη είναι ένα ακόμα σκαλί προς την κορυφή και κάθε απώλεια 10 σκαλιά προς τα πίσω, το εγχείρημα αυτό δεν είναι το ευκολότερο.

Οι απαιτήσεις για νίκες και καλή μπάλα ίσως να αποτελούν ουτοπία. Η ανάγκη να δούμε όμως τους ποδοσφαιριστές μας να ψοφούν για την νίκη και να καταφέρνουν να την κατακτούν είναι απαίτηση.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!