Προχωρούν στο κυρίως πιάτο

Η ομάδα μας αναχώρησε τα ξημερώματα για την Αυστρία όπου θα πραγματοποιήσει το λεγόμενο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Για περισσότερες από 15 μέρες ο Σέρτζιο και οι συνεργάτες του θα επιχειρήσουν να χτίσουν τον ΑΠΟΕΛ που θέλουν με πρώτο στόχο-ορόσημο να είναι έτοιμη η ομάδα ενόψει του τρίτου προκριματικού. Η προσπάθεια θα επικεντρωθεί σε δυο τομείς που αφορούν την βελτίωση της φυσικής κατάστασης των παικτών και το μοντάρισμα της ομάδας. Οι κλιματολογικές συνθήκες στο γνωστό για τους παλιούς Ομπερτραουν θεωρούνται ιδανικές και ο Αντριάν (προπονητής φυσικής κατάστασης) θα επιχειρήσει να φορτώσει τους παίκτες με αρκετά χιλιόμετρα στα πόδια τους. Το πρόγραμμα που έχει καθοριστεί είναι τέτοιο που θα δίνει και την ευκαιρία στον προπονητή μέσα από 6 φιλικά να δουλέψει σε θέματα τακτικής με τους παίκτες.

Αυτό είναι ίσως και το μεγαλύτερο ζητούμενο και κάτι για το οποίο ο Σέρτζιο αφιέρωσε ήδη αρκετή ώρα μιλώντας με τους ποδοσφαιριστές αλλά και αναλύοντας τους το πλάνο του. Η ομοιογένεια είναι ένα από τα ζητούμενα αλλά το γενικότερο ζήτημα είναι να μπορέσει η ομάδα να αφομοιώσει τον τρόπο που την θέλει ο προπονητής να λειτουργεί.

«Το ποδόσφαιρο έχει συνέχεια κίνηση, ψάχνουμε για κάτι το δυναμικό. Δεν μιλώ για συγκεκριμένα συστήματα. Η ομάδα μου πρέπει να είναι έτοιμη για τα πάντα. Να επιτεθεί, να αμυνθεί, να παίξει στην κόντρα. Μου αρέσει η ομάδα μου να έχει την κατοχή και τον έλεγχο, όμως θέλω να μπορεί να σκοράρει με δύο πάσες

Αυτά είχε πει και δημόσια ο Σέρτζιο αναφερόμενος στο πως θέλει τον ΑΠΟΕΛ να λειτουργεί και προς αυτή την κατεύθυνση θα επικεντρωθούν οι προσπάθειες του. Τα φιλικά έχουν σαν στόχο να δείξουν την πρόοδο της ομάδας σε αυτά που θέλει ο προπονητής να εφαρμόσει και αυτά ξεκινούν από αύριο αφού η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει τη γνωστή μας Γιάπλονετς.

Με τη συνοδεία των πορτοκαλί

Όπως αναφέραμε από χτες η έκπληξη των οπαδών μας αφορούσε την παρουσία περίπου 300 πορτοκαλί στον Αρχάγγελο προκειμένου να αποχαιρετήσουν τους παίκτες που αναχώρησαν για το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Συνοδεία μάλιστα από αυτούς τους συνόδευσε μέχρι και το αεροδρόμιο δημιουργώντας την ανάλογη ατμόσφαιρα.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!