Προύντζος για Ακελ – Ομόνοια

Η επικοινωνιακή ομάδα του ΑΠΟΕΛ δεν έχει σκοπό να αφήσει τη διορισμένη από το ακελ διοίκηση της Ομόνοιας να παραπληροφορεί ασύστολα και να διαστρεβλώνει τα  δεδομένα. Ο Χαραλάμπος Προύντζος με σχετική τοποθέτηση του μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook βάζει τα πράγματα στη θέση τους για όλα τα θέματα που συζητούνται.. Αναλυτικά η ανάρτηση του:

Επειδή κάποιοι από εσάς με ξέρετε πολλά χρόνια και γνωρίζετε τις απόψεις μου σε ζητήματα όπως ρατσισμός, βία στους αγωνιστικούς χώρους θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα:

1. Στις χθεσινές μου δηλώσεις σε Super Sport FM και Ράδιο Πρώτο υποβάθμισα τελείως τη νίκη της ομάδας μας και αναφέρθηκα με πολύ έντονο τρόπο στην απογοήτευση μου και την καταδίκη μου για το άναμμα βεγγαλικών στη Νότια Κερκίδα τόσο στο μάτς με τη Μπαρτσελόνα όπου θεωρώ οτι αδίκως εξευτελιστήκαμε από μεγάλη μερίδα της Νότιας αλλά και στο μάτς με την Ομόνοια όπου ένας σαφώς μικρότερος αριθμός οπαδών προέβη εκ νέου σε άναμμα βεγγαλικών. Θεωρώ ακατανόητες αυτές τις ενέργειες. Τις θεωρώ ενέργειες κατά του ΑΠΟΕΛ και μόνο εχθροί του ΑΠΟΕΛ θα προέβαιναν σε αυτές. Δηλώνω ρητά οτι δεν θέλω τέτοιους οπαδούς και δεν τους αναγνωρίζω ως ΑΠΟΕΛιστες. Πολλοί σχολιάζουν τη μειωμένη προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα κάνοντας αναφορά στην οικονομική κρίση. Σίγουρα παίζει και η οικονομική κρίση το ρόλο της όμως πιστεύω οτι η μεγαλύτερη αιτία της μειωμένης προσέλευσης είναι όχι η απουσία των οργανωμένων αλλά η γενικότερη απαξίωση του αθλήματος το οποίο ευρίσκεται σε οριακό σημείο. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός οτι το πρώτο ντέρμπι ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια της χρονιάς μάζεψε περίπου 11.000 κόσμο με 10 Ευρώ εισιτήριο. Αυτή τη στίγμή οι μεγάλες μάζες των φιλάθλων, οι οικογένειες και τα παιδιά απέχουν γιατί ταυτίζουν το ποδόσφαιρο με την ασχήμια. Με τη βία, με τα υβριστικά συνθήματα, με την διαπλοκή, με την οικονομική αφερεγγυότητα, με τα κόμματα. Ουδέποτε μάσησα τα λόγια μου για την έκνομη εώς και ανόητη συμπεριφορά κάποιων οπαδών μας και δέχτηκα απειλητικά μηνύματα από αυτούς πολλάκις για την καθαρότητα με την οποία έθεσα τις θέσεις μου αλλά και της ομάδας. Επειδή δεν είμαι μεμονωμένο πρόσωπο αλλά μέλος ενός συμβουλίου και δη Υπέυθυνος επικοινωνίας είναι σαφές οτι οι κάθετες θέσεις καταδίκης που εξέφρασα απηχούν την συνολική προσέγγιση του Συμβουλίου της Εταιρείας στα θέματα αυτά.

2. Απορρίπτω την εύκολη και ισοπεδωτική προσέγγιση κάποιων οτι ως Διοίκηση δεν κάναμε τίποτα για τη βία και ειδικά για το ρατσισμό. Ο ΑΠΟΕΛ κατόπιν δικής μας πρωτοβουλίας συμμετείχε σε όλες τις καμπάνιες της FARE, του πλέον αναγνωρισμένου οργανισμού ανά το παγκόσμιο σε αντιρατσιστική δράση. Αναφέρω κάποια παραδείγματα:

-Στις 21/03 με δική μας πρωτοβουλία δημιουργήσαμε φιλμάκι ενάντια στον ρατσισμό, με την συμμετοχή των Oliveira, Τζαμά, Vinicius, Santin, Pardo, Σατσιά,Gomes, Kaka, Adorno,Χαραλαμπίδη, Χιώτη, Sheridan, και του προπονητή μας Γιώργου Δώνη. Το φιλμάκι γυρίστηκε σε πέντε διαφορετικές γλώσσες και φιλοξενήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της FARE, δίπλα από αυτά μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης.

-Συνεχόμενες επισκέψεις σε πολλά δημοτικά σχολεία της Κύπρου. Είμαστε η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές σε σεμινάρια που παρουσιάζονται σε σχολεία σε σχέση με αντιρατσιστική συμπεριφορά, αντίληψη και αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και τίμιου παιχνιδιού. Η συμμετοχή μας γίνεται πάντα με εκπροσώπηση ποδοσφαιριστών πρώτης ομάδας και αναγνωρίσιμων προς τα παιδιά και όχι με νεαρούς ποδοσφαιριστές, όπως σποραδικά εφαρμόζεται από τις πλείστες άλλες ομάδες.

-Συμμετοχή ως μοναδική κυπριακή ομάδα στην καμπάνια της FARE τον περασμένο Οκτώβριο. Η καμπάνια ονομαζόταν football people.

-Συγχαρητήρια από την UEFA σε όλα τα φετινά ευρωπαϊκά μας παιχνίδια για την συμπεριφορά των οπαδών μας και την συμμετοχή τους στις αντιρατσιστικές εκδηλώσεις στο στάδιο κατά την ημέρα των αγώνων.

-Δημιουργία ταινίας μικρού μήκους στις 20 Οκτωβρίου με δική μας πρωτοβουλία και τίτλο, Football Ulites, Racism Divides. Η ταινία δημιουργήθηκε με έκφραση στην νοηματική γλώσσα. Κάτι πρωτοποριακό για το οποίο δεχτήκαμε τα θερμά συγχαρητήρια της FARE και το φιλμάκι φιλοξενήθηκε ως πρότυπο στην ιστοσελίδα και σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της οργάνωσης ενάντια στον ρατσισμό.

3. Στις χθεσινές μου δηλώσεις, παρότι καταδίκασα με τρόπο που αμφιβάλλω αν έχει ξαναγίνει το άναμμα βεγγαλικών (και μετά από νίκη σε ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια όπου θα μπορούσα να ευχαριστήσω τον υπέροχο κόσμο μας όπως κάναμε τόσα χρόνια και να τα χάλια μας) δεν καταδίκασα την ισχυριζόμενη ρατσιστική συμπεριφορά κατά του Ποτέ. Αυτό, για τον απλούστατο λόγο οτι όπως δήλωσα δεν είχα ιδίαν άποψη για το τι συνέβη. Στα boxes του ΓΣΠ δεν ακούστηκε κανένας ήχος μαιμούς ή οτιδήποτε άλλο. Απλά είδαμε τον Ποτέ να αντιδρά τρείς φορές εξ’ ου και δέχθηκε κάρτα από το διαιτητή. Σίγουρα ο ισχυρισμός οτι 15.000 φίλαθλοι έκαναν τη μαιμού στον Ποτέ είναι γελοίος. Αντίθετα, είδα με τα μάτια μου εκατοντάδες κόσμο από τη Δυτική να εκνευρίζεται και να φωνάζει σε οπαδούς μας στη Νότια που άναψαν βεγγαλικά. Και μπράβο τους. Κι εγώ τους έβαλα τις φωνές από εκεί που καθόμουν. Δεν είναι δυνατόν μεροκαματιάρηδες και οικογενειάρχες να πληρώνουν από το υστέρημα τους για να κόψουν εισιτήριο να δούν τον ΑΠΟΕΛ και αυτοί οι οπαδοί με τη μεγαλύτερη ευκολία να τα καταθέτουν ως πρόστιμα στην UEFA ή στην ΚΟΠ εξευτελίζοντας την ομάδα και εκδιώκοντας τον κόσμο από το γήπεδο.

4. Η Ομόνοια είναι ένα πολύ ιστορικό σωματείο. Όμως είναι βαρύτατα ασθενής. Και δεν κάνει κανένα ευτυχισμένο αυτή η κατάσταση. Εγώ χθές δεν χάρηκα τη νίκη. Δεν ήταν Ομόνοια αυτή, δεν ήταν ντέρμπι αυτό. Χθές η Ομόνοια επαιξε υποφερτά. Κι εμείς παίξαμε υποφερτά. Κερδίσαμε λόγω μιας στιγμής ποιότητας. Και μετά άρχισε η γνωστή επωδός. Η άδικη κόκκινη και οι 15.000 που έκαναν τις μαιμούδες. Γιατί; Για να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος από τα γνωστά προβλήματα της ομάδας και να ασκηθεί μια προπαγάνδα συσπείρωσης του κόσμου της Ομόνοιας. Η Ομόνοια είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ΑΚΕΛ. Υπεύθυνος για την Ομόνοια στο οργανόγραμμα του ΑΚΕΛ είναι ο Επαρχιακός Γραμματέας Λευκωσίας. Σήμερα είναι ο Στέφανος Στεφάνου, συγγενής δεύτερου βαθμού με τους ομοχωριανούς μου Γερολατσίτες Σεραφείμ και Πολυκάρπου. Με το Στέφανο και με την οικογένεια Σεραφείμ έχω εξαιρετικές διαπροσωπικές σχέσεις. Αυτή όμως η κομματική εξάρτηση είναι το πραγματικό πρόβλημα της ομάδας. Ούτε ο Μασιάς, ούτε ο Ποτέ. Τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση. Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας στην προσπάθεια του να παίξει τον εντεταλμένο ρόλο του παραποίησε τις δηλώσεις μου ισχυριζόμενος οτι καταδίκασα τις ρατσιστικές ενέργειες των οπαδών μας εντοπίζοντας και αντίφαση μεταξύ εμού και του Πετεβίνου. Αυτή είναι η διαφορά μας κ. Δημητρίου. Ο Νεκτάριος και εγώ είμαστε τόσο απαλλαγμένοι από εξαρτήσεις που δεν έχουμε και δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να καταδικάσουμε ενέργειες ρατσισμού αν περιέρχονταν στην αντίληψη μας. Εμείς έχουμε και το θάρρος και τη βούληση να συγκρουστούμε με οπαδούς μας. Δεν λαμβάνουμε ντιρεκτίβα από καμιά Κεντρική Επιτροπή ή τους διορισμένους της. Λογοδοτούμε στους μετόχους και στους υγιείς φιλάθλους μας και απολογούμαστε σε αυτούς για τις επιπτώσεις που θα έχει η συμπεριφορά αυτών των ολίγων.

5. Ο ρατσισμός είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για να το ευτελίζουμε χρησιμοποιώντας το για σκοπούς προπαγάνδας. Αν πράγματι κάποιοι συμπεριφέρθηκαν ρατσιστικά προς τον Ποτέ εγώ πρώτος θα του απολογηθώ προσωπικά και άλλη φορά να μην αντιδράσει έτσι γιατί χάνει και το δίκιο του και είναι κρίμα γι’ αυτόν. Κανένας ρατσιστής δεν είναι Έλληνας. Κανένας ρατσιστής δεν μπορεί να είναι οπαδός του ΑΠΟΕΛ. Όμως αρνούμαι να δεχτώ οτι η συντριπτική πλειοψηφία των υγιών οπαδών του ΑΠΟΕΛ είναι ρατσιστές. Ούτε ανέχομαι ένα ιστορικό Σωματείο να ταυτίζεται με ρατσιστικές συμπεριφορές σε μια στιγμή που αποτελεί τον Πρεσβευτή του Κυπριακού Ποδοσφαίρου στην Ευρώπη. Σήμερα το απόγευμα έχουμε συνεδρία του Δ.Σ. Νομίζω πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για κάποια πράγματα που αμαυρώνουν την εικόνα της ομάδας. Έχουμε σοβαρές παθογένειες σ’ αυτό τον τομέα. Νομίζαμε πως κάποια πράγματα είχαν ξεπεραστεί αλλά προφανώς κάναμε λάθος. Πιστέψτε με έχουμε κάνει πολλές ενέργειες μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας. Όμως φαίνεται δεν είναι αρκετό. Πρέπει να συνέλθουμε όλοι γιατί η κοινωνία μας πάει για φούντο και σε λίγο δεν θα έχουμε ποδόσφαιρο για να συζητάμε.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!