Πρόκριση σημαίνει γκολ

Ο ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ραντεβού με τη Vardar δεν ικανοποίησε αλλά ούτε και απογοήτευσε. Ο λόγος είναι απλός. Η ομάδα μας ήταν η απόλυτη κυρίαρχος μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά όταν δεν μπορείς να πάρεις την ουσία τα υπόλοιπα είναι περιττά. Η ουσία δεν ήταν απλά να μην δεχτούμε τέρμα, αλλά να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για έναν πιο εύκολο επαναληπτικό. Η απλή μετάφραση λέει ότι ο χτεσινός ΑΠΟΕΛ θα έπρεπε να μετουσιώσει την κατοχή του σκοράροντας. Αυτό δεν μπόρεσε να το κάνει και έτσι στον επαναληπτικό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία να μπορέσει η ομάδα να βάλει την μπάλα στο πλεκτό.

Ο ΑΠΟΕΛ για να περάσει στον επόμενο γύρο θα πρέπει να σκοράρει μέσα στα Σκόπια. Με αυτό ως βάση, θα πρέπει ο προπονητής μας να βρει τον τρόπο να αξιοποιήσει η ομάδα τις ευκαιρίες που βρίσκει και να γίνει πιο ουσιαστική στην τελική προσπάθεια. Δεν μας αρκεί η κατοχή και πίεση. Ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να έχει ξεκάθαρο στόχο την επίτευξη του γκολ.

Με ομάδες όπως η Βαρντάρ, η διαχείριση ενός νικηφόρου ή και θετικού αποτελέσματος πρόκρισης μέσα στο 90λεπτο δεν μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Ο ΑΠΟΕΛ με κάθε γκολ που σκοράρει στον επαναληπτικό χρειάζεται να δεχτεί τα διπλάσια για να αποκλειστεί.

Οι ευρωπαϊκές εμπειρίες του ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια μας έχουν διδάξει ότι κανένας αντίπαλος δεν μπορεί να υποτιμάται ή και να υποβαθμίζεται. Έχουμε φάει σαν ομάδα τις ποδοσφαιρικές μας σφαλιάρες αλλά ταυτόχρονα έχουμε ρίξει και πολύ περισσότερες, σε ομάδες που τόλμησαν να δουν τον ΑΠΟΕΛ ως υποδιέστερη ομάδα. Στον ποδοσφαιρικό χάρτη μπορεί κάποιες ομάδες να μην έχουν όνομα και επιτυχίες, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν τη δύναμη και την θέληση για μπορέσουν να το κάνουν.

Οι επόμενες μέρες στον Αρχάγγελο είναι κρίσιμες και σημαντικές. Η ετοιμότητα κάποιων ποδοσφαιριστών θα πρέπει να αξιολογηθεί σε αντιστάθμισμα με την ικανότητα τους στην επίτευξη του στόχου. Ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να είναι έτοιμος και αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά για τον επαναληπτικό. Το γκολ είναι βασική προϋπόθεση για πρόκριση και σε αυτό θα πρέπει να πέσει όλο το βάρος του προπονητικού τιμ αν θέλουμε να συνεχίσουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!